reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

My dostaliśmy drewniane łóżeczko w spadku więc już przy tym zostaniemy... Chociaż nie powiem ostatnio jak byliśmy w jakimś sklepie to spodobało nam się jedno turystyczne łóżeczko...

reklama
Lozeczko kupujemy takie na jakie nas stac :-)ja mam jedno z ikei zwykle a drugie takie ktore sie rozlkoy I bedzie lozkiem dla starszego ale czy to ma sens to nie wiem bo jeszcze nie sprawdzalam bo moi narazie spia za kratami :-)ja nie skupialm sie na kupnie duzych lozek bo mam po starszych dzieciach takie posrednie lozka wiec bez sensu bylo wydawac wiecej pieniedzy pytanie jakie mi sie nasuwa czy warto kupowac lozeczko nowe najpierw warto sie rozejzec moze ktos ze znajomych ma albo w rodzinie lepiej kupic lepszy fotelik do samochodu a lozeczko uzywane dokupujemy tylko nowy materacyk I moze nam sluyc jak nowe lozeczka turystyczne maja jak dla mnie jedna wade jak juz nasze dziecie zacznie wstawac to ciezko w takim lozeczku czegos sie zlapac a w zwyklym sa szcebelki I latwiej dzieci ucza sie wspinac I problem spodu jak dla mnie zbyt chybotliwy nawet jak wkladamy normalny materacyk to nie tak do konca chyba spelni swoje zadanie
Lotka wlasnie zapomnialam o staniku I jakis ciuchach warto sie rozejzec za koszuklami rozpinanymi z przody zeby latwiej bylo miec dostep

ja mam oba, drewniane z ikei mam w domu, cos za ok 100zł są. przewijak mam osobno, na pralce w łazience.
a turystyczne mam glownie u tesciow, bo tu nie ma miejsca zeby na stałe jakies było, a to sie składa w torbe i gotowe. no i zabieramy je na wakacje czy jakies inne wyjazdy. wiec ja obu czesto uzywam, ale czy potrzebne? to chyba zalezy od stylu zycia, ja ciagle w trasie, najblizsza rodzina ok 550km wiec mi są potrzebne :)

Mama a dla bliźniaków mialas od razu dwa łóżeczka? Bo mi sie za nic nie zmieszczą do naszej kawalerki :D

Sylka no co przez dlugi czas jedno dopoki sie nie zaczeli kopac tyle tyg nosilam ich razem bezpieczniej sie czuli razem w lozeczku jak nie masz salonow to kup jedno 140 /70 spokojnie wystarczy na jkis czas

Mama 290 wlasnie takie listy sa fajne :) Ewel ja kupuje standardowe lozeczko jak babel podrosnie bedzie zemna wybierac nowe leze :)
Lozeczko turystyczne tez kupie bo my czesto w rozjazdach.

Ostatnia edycja:
My tez kupimy zwykle standardowe takie mamy upatrzone uploadfromtaptalk1430588194981.jpg

Załączniki

• uploadfromtaptalk1430588194981.jpg
    uploadfromtaptalk1430588194981.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 55
Dzieki mama290 no wlasnie przez ich pierwsze pol roku na pewno jak nie ciut dłużej bedziemy na 38m. Pozniej sie przenosimy na salony i wtedy bedziemy mogli szalec wiec teraz chcemy kupić takie co będą mialy na ten okres w kawalerce.

Ewel a widzilas to lozeczko na zywo?? bo ja mam tez takie z calymi frontami I Max pol nocy wali w nie glowa:-) warto w sklepie popukac czy aby nie za bardzo chalasuje
Sylka spokojnie kupisz soboie dwa ladne loza jak juz sie przeprowadzicie na poczatek jedno spokojnie wystarczy nawet jakbys urodzila 3 kg dzieci to sie zmieszcza
A I jeszcze w sprawie listy sa kobiety ktore z gory zakladaj ze karmic piersia nie beda wiec warto miec jakies butelki smoczki nie za duzo bo nie wiadomo czy dziecie akurat zechce z takich jak mamy pic plus sterylizator elektryczny albo do mikrofali ale mozna tez wygotowac butelki w garku przez pare minut
termometr to tez chyba wazny punkt listy bo sie moze przydac mamy do wyboru bezdotykowe do ucha I klasyczne warto miec zwykly I taki na wypasie bo czasami jest tak ze temp w pupce jest bardziej wiarygodna niz ta na czole ja mam term bezdotykowy taki z tutejszej ap[teki jest polecany przez tow ginek I poloznych I trzeba pamietac czy mamy baterie do niego nie ma nic gorszego niz goraczka w nocy I poszukiwanie termometra w ktorym baterie sie skonczyly:-)odrazu odtradzam termometru takie paskowe na czolo do niczego sie nie nadaja
ja zawsze spisuje sobie liste na kartce I tak powoli odchaczam to co kupilam w sumie to zaczynam od drobnych rzeczy na koncu kupuje wozek I lozeczko co prawda przy blizniakach ani lozka ani wozka nie kupilam dopoki nie wyszli do domu mialm juz upatrzony model ale moj starch jakos nie pozwalal mi na taki zakup przy blizniakach to wyprawka wyglada tak samo z tym ze ciuchow trzeba miec wiecej pieluch chusteczek I chyba poscieli bo czesto zmienialm bo jak nie jeden to drugi ulewal a wszytsko pozostale to wystarczy po jedej sztuce
A I jeszcze moze o karmieniu piersia warto kupic sobie jakis kremik na popekane bolace sutki najlepsze na bazie lanoliny no chyba ze mamy uczulenie zawsze cos tam moze sie odparzyc przytrzec nigdy nie wiadomo warto tez miec taki kompres ktory albo sie schladza albo ociepla czasem przychodzi zastoj I trzeba sie ratowac albo ktos stlucze kolano :-)

reklama
Ja też stawiam na zwykłe drewniane łóżeczko bez bajerów,wygodne i praktyczne. Moja koleżanka kupiła do odmu turystyczne i jak jej mały zaczą wstawać to je przewracał i wychodził, taki był sprytny.Miał trochę powyżej roku.Albo to dziecko było sprytne albo łóżeczko kiepskiej konstrukcji. :laugh2: Ja uważam,że warto mieć turystyczne tylko jak się sporo podróżuje ale jak by mi dziecko zaczeło z niego wychodzić lub wypadać to bym się na pewno pozbyła.
Ja tam czekam na USG 7 maja i nic nie kupuję póki nie zobaczę, że jest ok.To już będzie 13 tydzień więc potem powinno być już z górki.

Do góry