reklama
kasz
Listopadowa mama :)
znachorem nie jestem ale blizniaki chyba rodza sie sporo mniejsze. Przewaznie slysze ze ok 2kg ale moge sie mylic. Mysle ze troszke ciuszkow w rozmiarze 50 moze ci sie przydac a tak wogle to sliczne ciuszki kupilas!
Sylka87
Fanka BB :)
Dzięki
Z tego co czytam bywa bardzo różnie jak dotrwam do 38 to na pewno małe nie będą ale mimo to 50 powinna być ok. Ogólnie bywa różnie zawsze warto mieć coś malutkiego choćby po kimś. Moja przyjaciółka teraz urodziła w 40tc Hanie 2950kg i 53cm i w ubrankach 56 się topi jeszcze Koleżanka też założyła że zacznie od 56 i wszystko jej podwija, nie wiem czy dokupiła 50 ale pewnie nie bo to już bez sensu tym bardziej w lato. Ale wszystko spada z tej malutkiej pupki
Z tego co czytam bywa bardzo różnie jak dotrwam do 38 to na pewno małe nie będą ale mimo to 50 powinna być ok. Ogólnie bywa różnie zawsze warto mieć coś malutkiego choćby po kimś. Moja przyjaciółka teraz urodziła w 40tc Hanie 2950kg i 53cm i w ubrankach 56 się topi jeszcze Koleżanka też założyła że zacznie od 56 i wszystko jej podwija, nie wiem czy dokupiła 50 ale pewnie nie bo to już bez sensu tym bardziej w lato. Ale wszystko spada z tej malutkiej pupki
Sylka powinnaś coś mieć w rozmiarze 50 na wyjście, tu chodzi nie tylko o długość dziecka ale podkurczanie kończyn, moje dzieci miały 56 oraz 55 i na początku topiły się w rozmiarze 56, potem wszystko zależy od tego jak szybko maluszek rośnie. Ogrodniczki śliczne i wyglądają na mięciutkie, więc jak najbardziej tak, ale to będzie dobre min. po paru tygodniach albo nawet 2-3 miesiącach. Najważniejsza jest wygoda i naturalność materiałów
Sylka87
Fanka BB :)
dzięki aleali tak wiem 62 to już na zaś, 50-56 to będę kupować tylko bawełniaki bo takie ogrodniczki mimo że mięciutkie to jakoś nie wyobrażam sobie w nich takiego maluszka. 62 juz prędzej. Tak czy owak zaczynam się rozkręcać teraz jeszcze na stronie smyka zamówiłam bodziaki bo w sklepie nie było Cool Club, Body chłopięce z długim rękawem 5-pack, rozmiar 56 za 59,99 zł - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com
Wczeaniaki sa male ok 50 cm ale takie maluszki tak sie ukladaja ze spokojnie przez pierwsze tygodnie wchodza w 50. Wartko kilka kiec takich malych ale to max na 2-3 tygodnie moze nawet. Nie ty dluzej 56 bedziesz uzywala niz my. Co do ogrodnixzek to sa sliczne ale z mojego doswiadczenia wynika ze stroilam go w takie rzeczy na pokaz na chwile i razaz przebieralam bo wydawalo mie sie ze mu nie wygodnie takie bylo moje odczucie to samo mialam z rzeczami zapinanymi na plecach mi sie wydawalo ze go gniecie to mu nie zakladalam.
Widzialam dzisiaj te mebelki i kupilam je trzeba odmalowac rogi komody ale spoko.
Widzialam dzisiaj te mebelki i kupilam je trzeba odmalowac rogi komody ale spoko.
Zdecydowanie masz rację, pamiętam niechęć moich dzieci do noszenia tzw. dorosłych ubrań, na pierwsze 3msc też mam same miękkie i wygodne ubrania. Bardzo fajne to body, które pokazałaś, ale przy takim kroju body (mam na myśli przy szyjce) zawsze sprawdzam osobiście, niektóre się nieładnie rozchodzą, więc ja mam więcej zapinanych na napy jednak
M
mama290
Gość
Sylka spokojnie ponoszą bliźniaki sa krótsze i mniejsze ale nie zawsze przecież nie kupisz takich ciuchów całego worka wiec napewno sie przydadzą u nas startowaliśmy od 40 cm ubranek a urodzili sie gdzieś około 35 cm nie mam pewności bo u nas nie mierzą ale skoro mieścili sie w dłoni ciałkiem to nie byli dłużsi ja te małe ciuszki od 40 to bardzo długo używałam zanim wskoczyliśmy na jakieś sensowne rozmiary to długo trwało wiadomo przy dwójce idzie tego więcej bo jednak dwoje dzieci sie brudzi a to kupa bokiem wychodzi a to sie uleje teraz tez stratuje od 50 cm wzwyż bo chyba jakiegoś klocka nie urodzę
reklama