reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

u mojego szefa urodzila sie mala, az 58 cm, co prawda troche przenoszona. Teraz sie zastanawiam, czy nie kupowac od razu rozmiar 56-62, bo my z mezem wysocy jestesmy (choc moze to nie wplywa)

reklama
Dzisiaj wlasnie rozmawialam z moja kuzynka i jej mloda urodzila sie 58 cm i smiala sie ze te 56 miala na jakis tydzien

Mama mozesz mi dokladnie opisax o co chodzi z ta soda i kwaskiem cytrynowym.
Zamowilam ten preparat co wkleilas jak przyjda pieluszki to sie tym zajme i mam plan sprawdzic jak dzialaja na moim starszaku bo on ma pieluszke jeszcze na noc a te pieluchy widze sa do 16 kilo on wazy 15 wiec chyba sie zmiesci :-)

Ostatnia edycja:
Na pewno. Nie ma sensu kupować na 50 :) 56 ciut ale większość na 62 dzieci szybko rosna:)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

A ja dziewczyny dziś byłam w hipermarkecie i oczywiście pierwsze co poleciałam na małe ubranka ale się zdenerwowałam bo większość dla dziewczynek a dla chłopców mało co i jakieś nie za specjalne:( zresztą teraz w większości sklepów są takie rzeczy na teraz na lato...

ja polecam 5.10.15.... fajne wyprzedaze ostatnio były. ja dla chłopca upolowałam pajacyk i bluzeczke, na 62 kupiłam. niech bedzie cos nowego a nie tylko uzywki po braciach :D

Claudia one sa do 15 kg ale ja muszę swoich zważyć to ci powiem czy wazy juz chociaż Max te 15 ale jeszcze nie zapinam im na ostatnie napy kwasek rozpuszcza załogi w pieluszce tak jak pisałam zamawiam sobie większa ilośc tak np 500 g i rozpuszczam z woda w słoiku dodaje łyżkę do każdego prania soda zmiękcza mozna raz na jakiś czas puścić jeszcze raz oranie dodając sodę mozna połączyć sodę z kwaskiem ale wtedy sie spieni i powstanie kwas octowy będzie troche śmierdzieć w kazdym bądź razie i jedno i drugie swietnie czyści pralkę odkamienia wiec jest dwa w jednym co do pieluch nocnych nie wiem jakie masz wkłady ale ja tak wkładam 3 bambusowe Pielucha troche jest większa ale bambus swietnie wchłania ja raz na jakiś czas wszytskie wkłady wrzucam na najdłuższy program w pralce na 90 stopni jeszcze mi sie żaden wkład nie rozpadł wiec spokojnie mozna

reklama
Przyszlu moje pieluszki podjarana jestem jak talala
Kieszonki
Formowanki
Otulacze

Załączniki

• 1436974265145.jpg
    1436974265145.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 37
  • 1436974284146.jpg
    1436974284146.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 37