reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych pociech

dzieki za odpowiedz.na pewno sie zaopatrze.ostatnio widzaialam w sklepie w ampulkach i sie zastanawialam,a jak spytalam tesciowej to powiedziala ze przesadzam i ze nie potrzeba-ale ona to polowe rzeczy uwaza za zbedne...:wściekła/y:

reklama
w szkole rodzenia byłam jeszcze na studiach, miałam zajęcia jak ciężarne, a potem swoja część prowadziłam (jak każdy kto eybrał ten przedmiot jako fakultatywny). Ale o soli fizjologicznej nic nie słyszałam...
Człowiek uczy się przez całe życie;-)

antylopka no tak wlasnie myslalam ze jestes fizjoterapeutka bo mialas takie zajecia jak ja a ja tez jestem fizjoterapeutka:-):tak::-D

:tak:no to super
a w Polsce studiowałaś czy w Austrii? Tak pytam bo jestem ciekawa czy to wszyscy mają, czy zależy od uczelni. U nas to był fakultet do wyboru.
Studiowałam na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu. (wtedy Akademia jeszcze to była)

reklama
robilam w polsce w rabce licencjat a teraz robis sobie magistra na AWF Katowice.tutaj jeszcze nie pracowalam jako fizjoterapeutka ale po porodzie mam zamiar.wiem ze austria ma blokade dla polakow do 2009roku ale chyba fizjoterapeuci moga to jakos przeskoczyc bo z tego co wiem to brakuje im personelu medycznego,a w moim przypadku mam nadzieje ze bede miala latwiej w koncu moj maz jest austriakiem wiec moze bede miala bardziej otwarta droge,bo z tego co wiem to ciezko.najpierw musisz sobie znalezc sama pracodawce,jak juz go znajdziesz to on musi sie zwrocic do tutej do urzedu ze potrzebuj takiej osoby jak ty i jesli do jakiegos tam czasu nie zglosi sie zaden austriak spelniajacy wymagania to wtedy urzad wyraza zgode ale ty musisz jechac z tym do polski a polska ambasada musi ci dac zezwolenie na prace i wtedy mozesz podjac tu prace legalnie.....tak bylo przynajmniej do tamtego roku a jak jest teraz to juz nie wiem;-)

Do góry