reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych pociech

reklama
hej mamusie teraz moja kolej na pochwalenie sie kącikiem dla naszej córeczki:-) starsznie sie napracowałam wczoraj przy jego urządzaniu:-);-)

DZiekuję Kira ja sie ciagle nie moge napatrzeć i uwierzyć, że juz niedługo zamieszka tam Nasza Amelka:-), która nota bene tak mi dzisiaj boksuje na dole, że nie mogę:-( czyżby sie jej kącik nie podobał:confused::laugh2:

a jeśli chodzi o takie drobnostki jak np:szczotka do włosów czy gruszka do noska to czy gdzieś juz o tym było??
bo nie wiem co najważniejsze aby mieć na poczatek

Aniulka no na poczatek to potrzebujesz zczoteczke miekka do włosków, kosmetyki, krem przeciw odparzeniom(ja mam Nivea)i jakis specyfik jak juz sie te odparzenia pojawią (np.Sudokrem), poza tym oliwka lub jakis balsam do ciała,mydełko, lub płyn do kapieli, chusteczki nawilżające do wycierania pupy (moze tez byc zwykła pieluszka i przegotowana ciepła woda), patyczki (bez ograniczników), waciki, sól fizjologiczna do zakraplania noska, roztwór 70% spirytusu do pielegnacji kikuta pepowiny. Co do gruszki to ja mam ale połozna mowiła, żeby nie uzywac tylko, żeby dziecku zakraplac do noska po kapieli kropelke soli fizjologicznej lub zwinąc róg pieluszki i delikatnie wycierac wewnatrz noska.

Aniulka ja szczoteczke kupilam bo nie moglam sie powstrzymac,a byla niedroga:-pale z gruszka sie wstrzymuje,mam obiekcje,w szkole rodzenia tez nie polecali,na razie nie kupuje,moze sie przekonam potem:-)my już chyba wszystko mamy,nie uwazam sie za eksperta ale pytaj jakby co;-):-)

reklama
Ja mam:oliwke i plyn do kapieli Nivea,puder,Linomag i Dermopanthen,mydełko Nivea,kremik na słońce,kremik odżywczy,spirytus,gaziki,zestaw do paznokietków,sól do noska:tak:

Do góry