reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych pociech

tomola:no wlasnie ja tez ostatnio trafilam na ten komplet z quelle . podoba mi sie ale tez nieiwem jak to z nimi jest ;p jak narazie mamy spodnie takie grube ocieplane ale nie nieprzemakajace (w tamtym roku dostalismy rozmiar 86 :))

ewelia dzieki za wyjasnienie. porostu sie zdziwilam bo wszystkie zabawki z ktorymi mialam stycznosc byly glosniejsze :) i dobrze ze to takie ciche , przynajmniej rodzicom nie prrzeszkadza ( od co niektorych piszczakow to oszalec mozna)

reklama
mrowka - dokladnie, ja te glosne to zawsze zaklejam glosnik tasma klejaca:-D

tomola - ten kombinezon quelle bardzo fajny, a ty go widzialas na oczy to napisz czy jest gruby? czy tylko taka kurteczka z podszewka? Ja tez bym nie chciala kupowac drogiego ale z drugiej strony to nie chce tez kupowac dwoch, bo moja bratowa kupila synkowi zwykle spodnie ortalionowe (zwykle znaczy nie firmowe) - zaplacila za nie 60 zl i sie darly przy kazdym upadku dziecka takze w polowie zimy musiala kupic drugie. A prawda jest taka ze te ubranka dla dzieci sa bardzo drogie zwlaszcza te zimowe

Dzieki za linki. :tak:

Jeżeli chodzi o kombinezon to jaj już się wypowiadałam i przymierzam się do kupna z Wójcika lub Cocodrillo.Maja super rzeczy.W zeszłym roku Alunia miała kombinezon z Wójcika i byłam bardzo zadowolona był drogi bo kosztował jakieś 150zł ale warto było bo z super materiałów oprócz tego że był piękny to jeszcze oddychający dlatego nie było mowy o poceniu się.
Jeśli chodzi o quelle to ja nie mam przekonania.Kupiłam tam kiedyś sweterek dla siebie i był koszmarny.Słyszałam że trafiają się fajne rzeczy ale niestety nie wszystkie.

tomola - moja Wiki ma podobny (inna firma) i uwielbia go. Ma go juz jakieś pół roku i jest trochę podniszczony, ale ciągle lubi sie przy nim bawić.
ewelia - zgadzam się z aneta w kwestii kombinezonu. Nie lubię kupowac kota w worku.

Ja co do Quelle też nie mam przekonania bo ja nie lubię zamawiać czegoś czego nie dotknę a kombinezon też już kupiłam, używany od dziewczyny z BB :-) na wątku "sprzedam" podjechałam do niej i sobie pooglądałam ciuszki i wzięłam od razu więcej rzeczy :-)
tomola przy tym stoliku dziecko klęczy czy stoi? bo ta wysokość to mi nic nie mówi...

Ja do Quelle,Bon Prix i innych katalogów wysyłkowych zaufania nie mam:no:moze i te ciuchy fajnie wyglądaja ale ich jakosc pozostawia wiele do zyczenia chociaz powiem ze ten kombinezon wyglada fajnie:-p
Kombinezon pewnie bede kupowala uzywany-szczerze-szkoda mi 150 i wiecej zł na kombinezon na jeden sezon:tak:
Tomola-stoliczek super:-)tez sie nad nim zastanawialam ale w koncu zrezygnowalismy
Kupilismy dla Adasia buciki jesienne w Deichmannie skórkowe za 39 zł-fajniusie są;-)

No to co do tych ubran z gazet tylko mnie utwierdzilyscie w przekonaniu ze lepiej nie, ja tam nigdy nic nie zamawialam i tez wlasnie jak nie zoabcze, nie dotkne to wole nie kupowac.

Kozica SZymcio przy tym i stoi i kleczy i siedzi na dywanie, a nawet ostatni probowal na to wejsc :-) Teraz maly spi, ale jak nei zapomne to potem zrobie zdjecie jak on przy tym bedzie to zoabczysz dokad to siega.

Kira-pochwal się bucikami.

Ja w sobotę byłam na dużych zakupach ale butów Aluni nie kupiłam z tych które mi się podobały nie było rozmiaru.

Ostatnia edycja:
kurcze i jak bede musiala kupic Julkowej buciki jesienne . ostatnio kupilam jej adidaski za 29 w boti (byla przcena 50-70%) . jak znam szczescie to na tej wielkie stopy nie znajde nic fajnego , pozatym ma dosyc szeroka stope i wysokie podbicie ;/

reklama
A ja wczoraj byłam w CCC i miałam kupic tylko obuwie dla Maciusia a wyszłam z dwoma parami paputków dla Olki pokarze wam jakie kupiłam . To chyba jakaś nowa kolekcja papcie są prześliczne nigdzie indziej takowych nie widziałam . Wziełam jej jedne wyższe jak juz bedzie chłodniej na dworze. A teraz nie chce skłamać ale chyba w ciemniejszych tonacjach dla chłopców tez były i oczywiscie inne wzory. Paputki kosztowłay 14.99 a te wyzsze 19.99. Zauwazyłam że nawet Olce super się chodzi w tych papciach bo dotąc miała Zetpola i troszkę ją obcierały przy kostkach.

Załączniki

• DSCF6751.jpg
    DSCF6751.jpg
    657,9 KB · Wyświetleń: 35
  • DSCF6750.jpg
    DSCF6750.jpg
    563,2 KB · Wyświetleń: 29
  • DSCF6749.jpg
    DSCF6749.jpg
    518,9 KB · Wyświetleń: 29
  • DSCF6748.jpg
    DSCF6748.jpg