reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla naszych pociech

Nata To nie nocnik tylko toaleta z prawdziwego zdarzenia:tak::-D
U nas huśtawka odpada bo jak Filip się huśta na podwórku to góra 5 min. i już wyskakuje.A tak to nie mam pomysłów szczerze to jeszcze nie myślałam.Czekam na wasze propozycje;-)

reklama
Luxik - ja kupilam jakis czas temu Zuzi sliczna biblie, jest naprawde piekna, slicznie oprawiona z pieknymi obrazkami i opowiesciami napisanymi w prosty i zrozumialy sposob, Zuzia jeszcze drze wszystkie ksiazki ale mi sie strasznie podoba, jak tylko ja zobaczylam musialam kupic bo pozniej by sie mogla nie trafic, mysle ze swietny pomysl.

Hustawka tez super, zwłaszcza ze ma regulowane oparcie i Wam posluzy dluzej;-) bo moze dzidzia sie bujac juz od urodzenia:tak:;-)

Ja mam mnostwo pomyslow, ale nie moge sie zdecydowac, Zuzi przydalaby sie wkoncu jakas lala, pewnie bedzie niedlugo biegac wiec myslalam o jakims jezdziku, takim co sie nozkami odpycha dzicko, z doswiadczenia wiem ze dzieci lubia takie rzeczy i wola na tym jezdzic niz na rowerkach bo same umia sie odpychac. Myslalam o jakims malutkim (z uwagi na brak wolnego miejsca w domu) wozeczku dla lalki, to juz bedzie na zimowe zabawy, no i przydaloby sie dvd bo nie mamy niestety. Musze rozdzielic chyba te prezenty na wszystkie ciotki i wujki:-D
A czy Wy mowicie co kto ma kupic, bo ja bym bardzo chciala powiedziec zeby uniknac beznadziejnych(a czesto drogich) prezentow ktorymi Zuzia napewno sie bawic nie bedzie no i zeby nikt nie kupil czegos co juz ma albo czegos podobnego, tylko troche sie wstydze:-p

Luxik hustawka fajna, ale wiesz co rzucilo mi się w oczy? jest bardzo wąska i mysle, ze dziecko spokojnie po wyciagnieciu raczek na boki moze dotknąc bocznych metalowych stelazy, a podczas hustania moze byc to niebezpieczne, bo moze sobie lapki polamac lub powykrecac. nie wiem moze jestem przewrazliwiona, ale pamietam nasza stara hustawke ktora sie kiedys wyhaczyla i o malo co Kuba nie ziupnąl by z nią na ziemię, byla przystosowana niby do 12-13 kg, a maly mial wtedy niecale 10, poza tym raczkami zatrzymywal ją w "biegu" bo byla to hustawka na baterie i pod koniec stawało sie to juz dosc niebezpieczne. trudno teraz znalezc bezpieczne zabawki, kazdy producent nastawiony jest na zysk i szybką sprzedaz, nawet do tych hustawek na linach mozna miec wiele zastrzezen, bo to za dlugie, albo za krotkie, a dziecko moze sie udusic czy okrecic...-ja to chyba naprawde przewrazliwiona jestem ;-)

U nas to napewno kase rzuca i juz, Ewelia mysle ze goscie sami powinni sie spytac czego Zuzia potrzebuje, a jak sie prezenty powtorza albo nie przydadza zawsze mozna sprzedac na allegro:-D, tak zartuje teraz.Mysle ze mozesz im zaproponowac dalikatnie co Zuzia potrzebuje, czym sie lubi bawic, sami zalapia i kupia co sie wam przyda;-)

Ewelia myślę że jak jesteś w dobrym kontakcie z gośćmi to możesz powiedzieć co by się Zuzi przydało u nas wszyscy sami się pytają więc mam łatwiej.

Ja trochę z innej beczki.
Dziewczyny potrzebuję rady w sprawie pościeli.Jakie polecacie?Chcę kupić nową,latałam po necie i mam mętlik w głowie.
Potrzebuję kupić:

• poszwa na kołdrę
  • poszewka na poduszkę
  • prześcieradło
  • kołderka
  • poduszka
  • ochraniacz

aneta456 na allegro maja super wybor, nie wiem jednak jak to u nich z jakoscia, bo nigdy nic nie zamawiałam POŚCIEL 6 CZĘŚCIOWA -90x120 cm -NADIA (391503287) - Aukcje internetowe Allegro

CUDOWNY 5 EL. KOMPLET DLA TWOJEGO DZIDZIUSIA (395921475) - Aukcje internetowe Allegro

@Magdex@ Pościel dziecięca 6el 135*100 58wzorów (392052322) - Aukcje internetowe Allegro

oj jest tego duuuuzo, jesli masz zaufanie do aukcji internetowych to czemu nie, nie znalazłam nigdzie kompletu z kory, jak dla mnie kora jest najlepsza, bez prasowania czy krochmalenia ;-)

reklama
dziewczyny tak sobie wlasnie przegladam te pościele, niektore są naprawdę piękne, chyba sama się skuszę na taki komplecik dla malego, mama przylatuje w sierpniu to by mi pryzwiozla, bo u nas z takimi gadzetami-porazka-bardzo maly wybor i wzory jakies mdłe, a ja lubię takie kolorowe, naprawdę śliczne są niektore:tak:

Do góry