reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla naszych pociech

Kozica odnosnie fotleika ja juz sie tym temacie troche orientowalam, no i jezli moge wrzucic swoej trzy grosze, to absolutnie nie wiklinowy. Dzieciaczki sa jeszcze za male, musi to byc fotelik, w ktorym glowka bedzie sie stabilnie opierala, no i musza byc oslonki na nozki oraz szelki. Sa foteliki z takimi miekkimi materacykami w srodku. Ale dobry fotelik troche kosztuje.
Natomiast co do wieku dziecka, to niby nigdzie nie pisze od kiedy, ale wszyscy mowia, ze dopiero wtedy mozna jak juz dziecko bardzo stabilnie stoi, bo wtedy kregoslup juz jest mocny, pamietaj ze jak sie jedzie na rowerze to jednak male cialko bedzie dosc mocno podskakiwalo, no i jeszcze by sie przydal kask na glowke, wiec i szyja musi to utrzymac. Poza tym dla maluszkow dobrze tez jakby bylo regulowane oparcie.
Ja tez bym bardzo chcial kupic fotelik na roewr, ale mysle ze zrobimy to dopiero pod koniec lata, albo w przyszlym roku. Moze uda sie gdzies zalapac na wyprzedaze na koniec sezonu.
Takie jest moje zdanie.

Mi np sie podoba taki :-)
HAMAX SIESTA Najtaniej na Allegro !!! PLUS !!! (353600042) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Odnosnie fotelikow to ja zrobilam taki prezent na roczek chrzesniakowi i bardzo mu sie podobalo to jezdzenie az tatusia tylek bolal od roweru. Ale tez kupili jakis porzadny i drogi (ciocia kase tylko dawala:-)) no i jezdzili w krotkie trasy na poczatku bez podskokow i takich tam.
Tomola - fajny ten co wkleilas:tak:

Natalia - zastanawiam sie nad kupnem takiego pchacza, a wiem ze ty sprawilas taki Piotrusiowi, i jak sie sprawuje, jest wogole sens kupowac cos takiego?

Ewelia-ja takiego samego pchacza jak ma Natalia odkupuje od kolezanki,jest z niego bardzo zadowolona:tak:mam nadzieje ze troszke nam ułatwi poruszanie sie Adasia:baffled:bo teraz tak sie wycwanił ze staje przy drzwiach,wyciąga reke zeby z nim chodzic:dry: a jak nie reagujesz to cie wola:baffled:cwaniak mały:-D

U nas z pachczem jest tak trzy dni stoi i Piotrek nawet nie podchodzi do niego:dry:potem na tydzien wraca do łask i tak wkółko czyli generalnie jak z każda zabawka :-pja jestem zadowolona bo i moge go posadizc i kreci tymi bajerkami albo złapie sie raczki i drepta:tak:Raz wzielam na podworko to po takiej bocznej uliczce sobie go fajnie pchal bo w domu jak sie z nim rozpedzi to zaraz sie pokój konczy:-p:dry:

Aneta masz racje ze juz czas o tym pomyslec, ja sie jeszcze nie zastanawialam. Ale przyznam ze raczej skorzystam z faktu ze maly jeszcze nie bedzie oczekiwal prezentu ;-) A tak powaznie to planujemy na roczek zorbic dla niego pokoj, wiec moze to sie da podciagnac pod prezent? :-) Poza tym mysle o kupnie jesiennych polbutow z bartka. Wiec z zabawek to pewnie jakas symboliczna. Teraz i tak jak jest cieplo to wieksza czesc dnia spedzamy na dworze, wiec jakies ciekawsze zabawki to raczej na wieczory jesienno - zimowe sie przydadza, a nie wiem co go wtedy juz bedzie zajmowalo.

Odnosnie zakupow to ostatnio kupilismy mu w ikei drewniane klocki, to one bardziej jako gryzaki sie sprawdzaja a nie jako cos do budowania :szok:

aneta 456 wyjelas mi to pytanie z ust ( a raczej rąk ), my teraz za tydzien idziemy na roczek kumpla Kubusia i planujemy mu kupic nocnik, pewnie pomyslicie, ze to dziwny prezent, ale on napawde juz wszystko ma, chodzi sam, wiec zadnych pchaczy nie potrzebuje, a zabawek to ma multum. rowerki i inne pojazdy odpadają, bo wiem, ze chrzestna chce cos takiego zakupic, rodzinka kupuje krzeslo do karmienia, hustawka tez odpada z braku ogrodka i miejsca w domu, wiec naprawde trudno nam cos wymyslic, jak na razie stanelo na nocniku, ale zobaczymy co nam sklepy oferują :tak: a nocnik jest odjechany z melodyjkami, spluczka itd.
a naszemu gzubkowi chcemy kupic hustawkę, podpatrzylam ostatnio na forum poznanianek, tylko najpierw zmienimy dom, bo tu nie ma gdzie jej przywiesic, nie wolno nam nic wiercic, bo chatka wynajmowana, a na ogrodku wiecznie wieje znad zatoki i nie ma szans na hustu-piwa na dworku :no:
FISHER PRICE FUN TO LEARN POTTY – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores

a teraz hustaweczka-spodobala mi sie ;-) SUPER HUŚTAWKA DLA DZIECKA (3W1) W DOBREJ CENIE (394080163) - Aukcje internetowe Allegro

Moja znajoma ostatnio kupiła huśtawkę taką do domu na drzwi i okazało się że sznurki są takie krótkie że huśtawka wisi na wysokości jej piersi!!!!! więc jest bez sensu i muszą wymieniać sznurki więc jak się na huśtawkę przywieszaną zdecydujecie to warto sprawdzić długość sznurków :-)

Co do fotelika na rower to już sama nie wiem... a ta strona od tomoli mi się otwierać nie chce.... i nie widziałam tego fotelika. A tak nawiasem mówiąc to ja nie wybieram się w jakieś długie trasy rowerowe max 10-15 min więc nie wiem czy faktycznie taki wiklinowy jest zły????

reklama
Do góry