reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych pociech

Dzięki Naur za informację. Moze w przyszłym tygodniu wybiorę się po hurtowniach to popytam co oferują.
Mam jeszcze pytanie odnośnie przewożenia maluszka w samochodzie.
W czym je trzeba wieźć na początku, np ze szpitala?
W specjalnym foteliku czy w gondoli? Nie mam pojęcia co kupić, czy w opcji z wózkiem czy osobno...
Mam nadzieje że ktoś zrozumie o co pytam bo strasznie zakręciłam :szok::-D

reklama
My kupimy opcje wózka wielofunkcyjnego z fotelikiem dla maluszka, ze szpitala to należy prewozic w foteliku specjalnie do tego przeznaczonym najlepiej zeby miał wkład dla noworodka na głowke tzn fotelik a w środku ma specjalne wypełnienie jak pójdziesz do sklepu to ci pokarzą, butelka fajna my kupimy z Aventu butelki.

Ja też myślę, że ta butelka to wynalazek. Każdy mi poleca AVENT. Mam już takie 3 : 330ml ( 37zł w sklepie), 220 i 125 jako gratisy do sterylizatora AVENT:-)
Ja będę musiała wieżć skarbka 100km z LUblina. Ale chyba w rożku - nie wypuszczę go z rączek. Oj niech on tylko wpadnie w moje łapki, to go zamęczę z miłości;-)

Wiesz co Sylwia - w rożku to raczej nie. Naprawdę to niebezpieczne. Ja bym się nie odważyla tak, szczególnie jeśli masz taki kawał drogi do przejechania. Może ktoś ci pożyczy taki fotelik specjalny o którym pisze Natalka, żeby przewieźć maluszka

No zdecydowanie tylko w foteliku albo przystosowanej z atestem gondoli!!
Nie wyobrażam sobie przewozić dziecko na rękach.
My mamy fotelik MaxiCosi, i teraz drugi też tej firmy. To jedne z droższych ale jakoś na bezpieczeństwie nie oszczędzałam. Polecam!

Zapytaj w sklepie z wózkami tam napewno powiedza jaki jest najlepszy fotelk my zdecydowanie przewieziemy małego w foteliku słyszałam też ze w niektórych szpitalach wymaga sie by dziecko odbierane ze szpitala było przewożone w foteliku ale to mi powiedziała koleżanaka wiec niewiem na 100% jak to jest:-)

Foteli musowo,nie wyobrażam sobie zebym miała dzidzie narażać:tak: Koleżanka mi oddała swój,musimy tylko dokupić tą wkładke dla noworodka:tak: A teraz wam pokaże mój nowy nabytek:-)

reklama
Do góry