reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla naszych maluszków -ubranka, wyprawki itd

ja mam medele elektryczny i wiedzialam ze bedzie mi potrzebny bo mi siara leciala juz od 4 miesiaca ciazy mleka mialam tak duzo ze moglam 5 obkarmic 0,5 litra sciagnac dla mnie to bylo pikus przez dobe sciagalam 1 litr mleka mialam duze zapasy . Laktator kupilam w usa wiec tani byl w PL jest drozszy ale warto kupic bo jest rewelacyjny i reka nie boli :)

mialam wygode bo w usa dziecku mleko zimne sie podaje wiec tylko rozmrozilam i mialam na szybko mleko jak cycki puste byly po sciagnieciu

wiem ze w polsce to nie do pomyslenia :)

reklama
ja laktatora uzywalam odpoczatku moja mala pila mleko z butelki i z piersi nie bylo problemu odciagama i jak musialam cos zalatwic zostawiam mezowi i mogl ja karmic takze teraz tez mam zamiar zakupic i to elektryczny :)

Ja jestem ta szczęściarą, która ma wszystko po pierwszym dziecku :-) i zdecydowanie polecam chustę do noszenia dziecka, jedna z najlepszych rzeczy jakie miałam!
Co do laktatora to ja poczekałam z kupnem do momentu, aż był potrzebny- czyli jakiś trzeci m-c- polecam tak zrobić, bo naprawdę nie wszystkie będziecie potrzebować :-)

Medela ektryczna jest super-ale warto poczekac- w kazdej chwili przecież mozna kupić- ja tylko miesiąc uzywałam laktatora.

Mnie w tej liście rozśmieszyła falbanka pod materac hahahaha:-D:-D

Na niektóre rzeczy z tej listy to patrze z przymrużeniem oka- no i żel dla dzieci ząbkującyh- tez się zdaży kupić.:dry:

Ale leżaczek bujaczek- niezastąpiony to prawda!:tak:

Ostatnia edycja:
esterka mozna kupić odciagacz pózniej ale ja tam wole miec już w szpitalu bo to co sie działo ostatnim razem przeszło moje najśmielsze oczekiwania wykarmiłam całą neatologie :) jak szlam z butelkami to pielęgniarki się śmiały:) miałam taki nawał pokarmu że rączny niespisał sie i mąz szybko załatwił elektryczny z wypozyczalni a teraz własnie myślę o medeli ale żeby miec taki swój i nie wiem jak one maja sie do tych z wypozyczalni inaczej wyglądaja ale czy moc maja taka samą

Ja z lezaczka korzystalam dosyc dlugo i prawde mowiac mam wyzuty sumienia, bo to nie zdrowe dla kregoslupa, a musialam go w nim bujac bo inaczej nie chcial spac.. :/ dlatego tym razem bede probowala jak najmniej uzywac, zeby znowu nie miec problemu (z lulaniem, a pozniej oduczaniem).

Medela ektryczna jest super-ale warto poczekac- w kazdej chwili przecież mozna kupić- ja tylko miesiąc uzywałam laktatora.

Mnie w tej liście rozśmieszyła falbanka pod materac hahahaha:-D:-D

Na niektóre rzeczy z tej listy to patrze z przymrużeniem oka- no i żel dla dzieci ząbkującyh- tez się zdaży kupić.:dry:

Ale leżaczek bujaczek- niezastąpiony to prawda!:tak:

hehhe nawet nie doczytałam - rzeczywiście

Ja kupowałam butelki z tomme tipie i dlatego zdecydowałam się na laktator tej firmy bo wkręcał się do ich butelek - zwykły ręczny - kwestia przyzwyczajenia - odciągałam w chwilę czasu - więc generalnie dla mnie ręczny wystarczył...No i niesta=ety przydał się od razu - miałam go w szpitalu jak Olek zachorował i wywozili do do innego szpitala na szybko odciągałam żeby miał moje mleko w drodze...a potem jak był w szpitalu i nie mogłam z nim być to nocą odciągałam na następną noc - wiadomo sytuacja życiowa i okazał się niezbędny ale myslę, że warto mieć od razu w szpitalu...choć teraz już nie podchodzę aż tak ambicjonalnie, że tylko moje mleczko - jak będzie potrzeba to już bez wyrzutów sumienia dam MM. A zresztą w kazdej chwili można gdziekolwiek kupić go w aptece...

reklama
e-stera mamy taki sam lezaczek (teraz sluzy jako fotelik) tylko inny kolor :)

ehtele, ja tez mam ten laktator wlasnie i bylam z niego zadowolona, ale nie musialam czesto uzywac.

Do góry