reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków -ubranka, wyprawki itd

ja mam medele elektryczny i wiedzialam ze bedzie mi potrzebny bo mi siara leciala juz od 4 miesiaca ciazy mleka mialam tak duzo ze moglam 5 obkarmic 0,5 litra sciagnac dla mnie to bylo pikus przez dobe sciagalam 1 litr mleka mialam duze zapasy . Laktator kupilam w usa wiec tani byl w PL jest drozszy ale warto kupic bo jest rewelacyjny i reka nie boli :)

mialam wygode bo w usa dziecku mleko zimne sie podaje wiec tylko rozmrozilam i mialam na szybko mleko jak cycki puste byly po sciagnieciu

wiem ze w polsce to nie do pomyslenia :)

reklama
ja laktatora uzywalam odpoczatku moja mala pila mleko z butelki i z piersi nie bylo problemu odciagama i jak musialam cos zalatwic zostawiam mezowi i mogl ja karmic takze teraz tez mam zamiar zakupic i to elektryczny :)

Ja jestem ta szczęściarą, która ma wszystko po pierwszym dziecku :-) i zdecydowanie polecam chustę do noszenia dziecka, jedna z najlepszych rzeczy jakie miałam!
Co do laktatora to ja poczekałam z kupnem do momentu, aż był potrzebny- czyli jakiś trzeci m-c- polecam tak zrobić, bo naprawdę nie wszystkie będziecie potrzebować :-)

Medela ektryczna jest super-ale warto poczekac- w kazdej chwili przecież mozna kupić- ja tylko miesiąc uzywałam laktatora.

Mnie w tej liście rozśmieszyła falbanka pod materac hahahaha:-D:-D

Na niektóre rzeczy z tej listy to patrze z przymrużeniem oka- no i żel dla dzieci ząbkującyh- tez się zdaży kupić.:dry:

Ale leżaczek bujaczek- niezastąpiony to prawda!:tak:

Ostatnia edycja:
esterka mozna kupić odciagacz pózniej ale ja tam wole miec już w szpitalu bo to co sie działo ostatnim razem przeszło moje najśmielsze oczekiwania wykarmiłam całą neatologie :) jak szlam z butelkami to pielęgniarki się śmiały:) miałam taki nawał pokarmu że rączny niespisał sie i mąz szybko załatwił elektryczny z wypozyczalni a teraz własnie myślę o medeli ale żeby miec taki swój i nie wiem jak one maja sie do tych z wypozyczalni inaczej wyglądaja ale czy moc maja taka samą

Ja z lezaczka korzystalam dosyc dlugo i prawde mowiac mam wyzuty sumienia, bo to nie zdrowe dla kregoslupa, a musialam go w nim bujac bo inaczej nie chcial spac.. :/ dlatego tym razem bede probowala jak najmniej uzywac, zeby znowu nie miec problemu (z lulaniem, a pozniej oduczaniem).

Medela ektryczna jest super-ale warto poczekac- w kazdej chwili przecież mozna kupić- ja tylko miesiąc uzywałam laktatora.

Mnie w tej liście rozśmieszyła falbanka pod materac hahahaha:-D:-D

Na niektóre rzeczy z tej listy to patrze z przymrużeniem oka- no i żel dla dzieci ząbkującyh- tez się zdaży kupić.:dry:

Ale leżaczek bujaczek- niezastąpiony to prawda!:tak:

hehhe nawet nie doczytałam - rzeczywiście

Ja kupowałam butelki z tomme tipie i dlatego zdecydowałam się na laktator tej firmy bo wkręcał się do ich butelek - zwykły ręczny - kwestia przyzwyczajenia - odciągałam w chwilę czasu - więc generalnie dla mnie ręczny wystarczył...No i niesta=ety przydał się od razu - miałam go w szpitalu jak Olek zachorował i wywozili do do innego szpitala na szybko odciągałam żeby miał moje mleko w drodze...a potem jak był w szpitalu i nie mogłam z nim być to nocą odciągałam na następną noc - wiadomo sytuacja życiowa i okazał się niezbędny ale myslę, że warto mieć od razu w szpitalu...choć teraz już nie podchodzę aż tak ambicjonalnie, że tylko moje mleczko - jak będzie potrzeba to już bez wyrzutów sumienia dam MM. A zresztą w kazdej chwili można gdziekolwiek kupić go w aptece...

reklama
e-stera mamy taki sam lezaczek (teraz sluzy jako fotelik) tylko inny kolor :)

ehtele, ja tez mam ten laktator wlasnie i bylam z niego zadowolona, ale nie musialam czesto uzywac.

Do góry