reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków -ubranka, wyprawki itd

reklama
Nanulika super ubranka. Szczególnie praktyczne moim zdaniem są pajace. Wygodne dla malucha. Nic się nie zawija, nie zagina. Ja mam dużo rzeczy po Polci. W sumie z takich grubszych rzeczy, to musimy kupić wózek, przewijak na łóżeczko, chustę do noszenia i pościel. Tak mi się wydaje teraz, ale pewnie jeszcze wyjdzie nie jedno po drodze:) Jeśli chodzi o wózek, to tym razem będę zwracała uwagę na to żeby gondola była większa. W tym wózku co mieliśmy dla Poli była malutka, szczególnie, że małego koloska urodziłam (4200) i już po ok 4 miesiącach było jej ciasno. W piątym miesiącu musiałam ją przenieść do spacerówki (rozkładana na płasko), bo się nie mieściła.

nanulika - ciuszki piekne ja czekam na plec jak sie dowiem ze chlopiec to zaczne sprzedawac dla dziewczynki bo mam mnostwo ubranek wszystkie kupilam w usa i teraz tez zamierzam zamawiac w usa za 1-2 $ koszulki body w przecenie

sunovia- 15 kg na wozek to bardzo ciezki zawsze doloz na start wage dziecka + 4 kg wiec na starcie masz 20 z ubrankami i spiworkami + zakupy tragedia - moj wazyl 9 ale tez sie naklelam wiec takiego ciezara nie wyobrazam sobie miec

lepiej kupic jakis uzywany w dobrym stanie niz nowy i taki ciezki

w razie czego pisz zawsze cos doradzimy ja wozkomaniaczka jest juz kilka lat

na tym forum sa laski ktore maja po kilka wozkow i jak sprzedaja to warto kupic bo sa jak nowe

po okresie gondolkowym wiekszosc mam kupuje lekkie spacerowki

jak szukacie wozka wejdz na moje forum wozkowe

link tutaj Wózki Dziecięce - Wózkomania - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

z tych co dalas linki jedynie co bym wybrala do Graco Symbio badz Jane tylko nie ten co w linku gdyz Nurse to taka gorsza - tansza wersja Jane

Ja dziś zamawiam body dla maluszka za 5 sztuk 30 zł z przesyłką wiec sie opłaca :-D

2275130999.jpg

Prawie wszystkie body dla Julka mialam z GEORGE'a, bo sklep byl zaraz za rogiem (jak mieszkalam w Anglii) i sa super, jakosc bardzo dobra, polecam! Zreszta dla drugiej dzidzi tez bede miala, bo mimo, ze byly w miedzy czasie u innych dzieci, to jeszcze wygladaja jak nowe - tak samo dobre sa pajacyki.

bujaczek - zdecydowane nie ze względu na a) kręgosłup b) naukę samodzielnego zasypiania. Ja nie miałam, dziecko się nie przyzwyczaiło do bujania w trakcie zasypiania, nauczyło się ładnie zasypiać leżąc na płasko w łóżeczku, przespane CAŁE noce od 4 tygodnia życia BEZCENNE polecam

body, pajace itp - moje ulubione to Mothercare, mięciutkie i super dopasowane do kształtów dziecka.

medela - tak tak tak, laktator elektryczny, maść na popękane piersi, dobra firma godna polecenia

chusta - mam ale przyznam, że mało używałam... kupiłam ambitnie tkaną a nie elastyczną i nigdy nie opanowałam sztuki wiązania. Za to sporo używałam prostej taniej chusty kieszonki (pierwsze miesiące) a na wypadek krótkiego wypadu na zakupy chętnie korzystałam z nosidła (starsze dziecko).

kołyski, koszyka nie miałam... są przepiękne to prawda ale nie bardzo widzę wartość dodaną z posiadania i kołyski i łóżeczka. Może dlatego, że dziecko od pierwszego dnia spało w swoim własnym pokoju i łóżku, drzemki w ciągu dnia też... a jak nie spało to leżało grzecznie na macie edukacyjnej na podłodze gdzieś w pobliżu mnie...

pościel - pierwszą kupiłam jak córka miała ponad pół roku. Gorąco polecam śpiworki. Zestaw prześcieradło, śpiworek i pielucha tetrowa pod buźkę (nie wolno poduszek, ryzyko podduszenia) w pierwszych miesiącach moim zdaniem najlepsze

wózki - jak już pisałam na głównym wątku, jako październikowa mama uwielbiam Emmaljunge, pompowane duże koła leciutko przejadą po każdej nawierzchni, wielka gondola pomieści i dziecko i ciepły polarowy śpiworek a nawet butelkę z wodą, klucze do domu i komórkę Mamy (a przy tym idealnie izoluje od niskich temperatur), ciężki bardzo stabilny i zamortyzowany wózek wytrzyma wszystko, jazdę po schodach bez budzenia dziecka a nawet malucha ciekawsko wychylającego się "za burtę"

Nanulika super ubranka. Szczególnie praktyczne moim zdaniem są pajace. Wygodne dla malucha. Nic się nie zawija, nie zagina.

Pierwsze blisko pół roku (październik-marzec) używałam właściwie tylko lekkie bawełniane pajace. A jak wychodziłam na spacer odwijałam wbudowane w rękawy pajaca rękawiczki + czapka, ciepły śpiworek i do wózka. Na kilka oficjalnych okazji miałam "normalne" ubranka ale jestem przeciwna zbytniemu strojeniu takich maluchów, ma im być wygodnie (Mamom też) i nie za ciepło.

A ja szukam porady dotyczącej lekkiej spacerówki bo tego mi tak na szybko brakuje. Co polecacie doświadczone Mamy? mi po głowie chodzi Maclaren Techno XT...

Ostatnia edycja:
reklama
LaMari - Maclaren mocno przereklamowany juz jest i za drogi

zernij sobie na cybexa badz mamas&papas jesli chodzi tobie o typowe parasolki

Do góry