reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych maluszków -ubranka, wyprawki itd

reklama
Nanulika super ubranka. Szczególnie praktyczne moim zdaniem są pajace. Wygodne dla malucha. Nic się nie zawija, nie zagina. Ja mam dużo rzeczy po Polci. W sumie z takich grubszych rzeczy, to musimy kupić wózek, przewijak na łóżeczko, chustę do noszenia i pościel. Tak mi się wydaje teraz, ale pewnie jeszcze wyjdzie nie jedno po drodze:) Jeśli chodzi o wózek, to tym razem będę zwracała uwagę na to żeby gondola była większa. W tym wózku co mieliśmy dla Poli była malutka, szczególnie, że małego koloska urodziłam (4200) i już po ok 4 miesiącach było jej ciasno. W piątym miesiącu musiałam ją przenieść do spacerówki (rozkładana na płasko), bo się nie mieściła.

nanulika - ciuszki piekne ja czekam na plec jak sie dowiem ze chlopiec to zaczne sprzedawac dla dziewczynki bo mam mnostwo ubranek wszystkie kupilam w usa i teraz tez zamierzam zamawiac w usa za 1-2 $ koszulki body w przecenie

sunovia- 15 kg na wozek to bardzo ciezki zawsze doloz na start wage dziecka + 4 kg wiec na starcie masz 20 z ubrankami i spiworkami + zakupy tragedia - moj wazyl 9 ale tez sie naklelam wiec takiego ciezara nie wyobrazam sobie miec

lepiej kupic jakis uzywany w dobrym stanie niz nowy i taki ciezki

w razie czego pisz zawsze cos doradzimy ja wozkomaniaczka jest juz kilka lat

na tym forum sa laski ktore maja po kilka wozkow i jak sprzedaja to warto kupic bo sa jak nowe

po okresie gondolkowym wiekszosc mam kupuje lekkie spacerowki

jak szukacie wozka wejdz na moje forum wozkowe

link tutaj Wózki Dziecięce - Wózkomania - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

z tych co dalas linki jedynie co bym wybrala do Graco Symbio badz Jane tylko nie ten co w linku gdyz Nurse to taka gorsza - tansza wersja Jane

Ja dziś zamawiam body dla maluszka za 5 sztuk 30 zł z przesyłką wiec sie opłaca :-D

2275130999.jpg

Prawie wszystkie body dla Julka mialam z GEORGE'a, bo sklep byl zaraz za rogiem (jak mieszkalam w Anglii) i sa super, jakosc bardzo dobra, polecam! Zreszta dla drugiej dzidzi tez bede miala, bo mimo, ze byly w miedzy czasie u innych dzieci, to jeszcze wygladaja jak nowe - tak samo dobre sa pajacyki.

bujaczek - zdecydowane nie ze względu na a) kręgosłup b) naukę samodzielnego zasypiania. Ja nie miałam, dziecko się nie przyzwyczaiło do bujania w trakcie zasypiania, nauczyło się ładnie zasypiać leżąc na płasko w łóżeczku, przespane CAŁE noce od 4 tygodnia życia BEZCENNE polecam

body, pajace itp - moje ulubione to Mothercare, mięciutkie i super dopasowane do kształtów dziecka.

medela - tak tak tak, laktator elektryczny, maść na popękane piersi, dobra firma godna polecenia

chusta - mam ale przyznam, że mało używałam... kupiłam ambitnie tkaną a nie elastyczną i nigdy nie opanowałam sztuki wiązania. Za to sporo używałam prostej taniej chusty kieszonki (pierwsze miesiące) a na wypadek krótkiego wypadu na zakupy chętnie korzystałam z nosidła (starsze dziecko).

kołyski, koszyka nie miałam... są przepiękne to prawda ale nie bardzo widzę wartość dodaną z posiadania i kołyski i łóżeczka. Może dlatego, że dziecko od pierwszego dnia spało w swoim własnym pokoju i łóżku, drzemki w ciągu dnia też... a jak nie spało to leżało grzecznie na macie edukacyjnej na podłodze gdzieś w pobliżu mnie...

pościel - pierwszą kupiłam jak córka miała ponad pół roku. Gorąco polecam śpiworki. Zestaw prześcieradło, śpiworek i pielucha tetrowa pod buźkę (nie wolno poduszek, ryzyko podduszenia) w pierwszych miesiącach moim zdaniem najlepsze

wózki - jak już pisałam na głównym wątku, jako październikowa mama uwielbiam Emmaljunge, pompowane duże koła leciutko przejadą po każdej nawierzchni, wielka gondola pomieści i dziecko i ciepły polarowy śpiworek a nawet butelkę z wodą, klucze do domu i komórkę Mamy (a przy tym idealnie izoluje od niskich temperatur), ciężki bardzo stabilny i zamortyzowany wózek wytrzyma wszystko, jazdę po schodach bez budzenia dziecka a nawet malucha ciekawsko wychylającego się "za burtę"

Nanulika super ubranka. Szczególnie praktyczne moim zdaniem są pajace. Wygodne dla malucha. Nic się nie zawija, nie zagina.

Pierwsze blisko pół roku (październik-marzec) używałam właściwie tylko lekkie bawełniane pajace. A jak wychodziłam na spacer odwijałam wbudowane w rękawy pajaca rękawiczki + czapka, ciepły śpiworek i do wózka. Na kilka oficjalnych okazji miałam "normalne" ubranka ale jestem przeciwna zbytniemu strojeniu takich maluchów, ma im być wygodnie (Mamom też) i nie za ciepło.

A ja szukam porady dotyczącej lekkiej spacerówki bo tego mi tak na szybko brakuje. Co polecacie doświadczone Mamy? mi po głowie chodzi Maclaren Techno XT...

Ostatnia edycja:
reklama
LaMari - Maclaren mocno przereklamowany juz jest i za drogi

zernij sobie na cybexa badz mamas&papas jesli chodzi tobie o typowe parasolki

Do góry