reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

reklama
Tysia, super koszule:-) ja tez lubie takie słodkie:-)

A to Oilatum emulsje do kapieli to bedziecie wlewac do wody wkładac dzieciaczka i reka myć....własciwie tak gladzic tylko?? i to koniec kapieli??

Dzis w koncu na 100% mamy upatrzone juz łozeczko z materacykiem i przewijakiem. No i dzis kupilam az 18 rzeczy dla maluszka .....w sklepie z uzywana odzieżą ale wygladaja jak nowe :)
Czyli ruszam w koncu z zakupami:-)

ja już mam wszystko kupione. w piątek dostałam jeszcze dwie koszule od szwagierki w tym jedna identycznaz tym nadrukiem jak ma Tysia, a wczoraj po wizycie u gina poszła kupic resztę kosmetyków dla dziecka i siebie
piorę dziś ostatnią turę rzeczy- pościel, uprasować wszystko i spakować torbę, mąż pojedzie dzis zamówić nam nowe spanie bo nasz narożnik sie "wklęsł" a poza tym zajmuje za dużo miejsca i zmieniamy na sofę rozkładaną do przodu i jak już będzie dowieziona to rozłożymy łóżeczko

to moje kosmetyki na początek dla Antosia i dla mnie do szpitala z takich spraw intymnych. Jakość zdjęć słaba, ale takie robi nasza kamerka:/ po serwisie jeszcze gorsze;/

Załączniki

• kosm.jpg
    kosm.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 55
  • dla mnie.jpg
    dla mnie.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 54
Tysia- koszule świetne:)

Martusia- no to pozostało Ci tylko wszystko włożyć do torby:)
Carri - no my tez juz mamy łożeczko,a le jeszcze w pudle, tez sie cieszyłam jak dziecko:)

Aniwar - ja słyszałam, że tylko się wlewa do kapieli i to wystarczy, juz nie trzeba dziecka niczym innym namydlać, ale moze dziewczyny, te co maja doświadczenie, napisza czy tak się robi?

My tez juz mamy lozeczko od dluzszego czasu....

Dziewczyny te które macie lózeczka w kartonie....proponuje Wam je wyjąc bo one na poczatku tak dziwnie pachna nowscia...nie jest to za przyjmny zapach....nie wiem czy tego lakieru czy drewna...bo to drewno jest czyms pokryte...nasze juz niczym nie pachnie ale na poczatku tak....tak samo te wszytski dodatki...ochraniacz...posciel tez maja zapach nowości..wiadomo to i tak bede prac ale jak sobie wywietrzeje troszke to tez nie zaszkodzi...

Tak to oilatum daje sie do wody ok jednej nakretki ale nie na koniec tylko po wlaniu wody do wanienki na poczatku zeby sie z woda wymieszalo.Ale czytalam tez ze mozna nalac troche na myjke do mycia i tak tez umyc dziecko.A po tym oilatum juz nic nie trzeba bo po to ono jest zeby natlusicic skore w trakcie kapieli.A rzeczy dla malego Ja bede prala tylko wypelnienie kolderke i pdusie bede wietrzyc bo dziwnie pachnie wlasnie ale to na mrozie zeby dobrze sie wymrozilo i wywietrzylo.

reklama
no na mrozie się ekstra wietrzy:) też na to czekam:)
dziewczyny mam od męża fajną liste wszystkich kosmetyków dziecięcych dostępnych w Polsce. Przytoczę ją bo jestem ciekawa, które kosmetyki najpopularniejsze. A więc kosmetyki:Barwa-Bebi;Bambino;Bella-BabyDelfi;Bubchen;DaxCosmetix-PerfectaBaby;Global-BobiniBaby;Cleanic-DzidziuśLubKindii;HimalayaHerbals;Hipp;
Johnson'sBaby;SkarbMatki;MustelaBebe;NiveaBaby;Oceanic-JaiMama;Penaten;
PollenaSavona-Bambi;Rossman-Babydream;Sanosan;Ziaja-Ziajka;Ziołolek- Linomag
Dermokosmetyki (dla skóry atopowej, tzw emolienty):Aderma;Allerco;AtoperalBaby; Atopin;BalneumBabyBasic;BiodermaAbcderm;Emolium;OillanBaby;Oilatum; Sofeo
sporo tego

Do góry