reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

reklama
tak - kołderka jest taka jasno żółto-niebieska - na pierwszym zdjęciu jest, ale słabo widoczna, a na ostatnim zakryte jest już wszystko kocykiem w gąsieniczki :-) nie mogłam sie powstrzymac żeby nie oblec:-)
wlasnie widzialam dlatego pytam:) fajny kocyk masz:) ja tez mam obleczona ale zlozona w pol i pod przewijakiem:)

wlasnie widzialam dlatego pytam:) fajny kocyk masz:) ja tez mam obleczona ale zlozona w pol i pod przewijakiem:)

ja juz wszystko przygotowałam chyba ze strachu:-D dlatego tez oblekłam kołderkę dla małego...
mąż ciągle sie mnie pyta "rodzisz?" a ja np tylko stekam bo mam skurcz albo mnie krocze boli:/ ale jutro wizyta i okaże się co tam u mnie słychac...:-)

a kocyk kupiony w Black Red White:-)

klaudoos - zazdroszczę ci - od jutra twój Szymek będzie już donoszonym dzieckiem...:-) ja jeszcze muszę tydzień czekać...a to cała wieczność ...

Któraś z was pisała ze wyprała wypełnienie i sie zepsuło:-( hmmmm....moze jednak tylko je wywietrze, przeciez i tak na tym bedzie poszewka i pewnie jeszcze pieluszka a od razu dzidzia nie bedzie spała na podusi i pod kolderka tylko na plsako i w rozku i przykryta kocykiem...przynjamniej ja tak palnuje...

Apropo donoszonej ciazy....ja wg OM mm tak jak na suwaczku 36tydz i 5 dzien a wg USG 35tydz i 6 dzien i jakbym nie zaczela sama rodzic to wg OM czy USg licza te dwa tygonie wiecej?? Najpierw miałam termin na 3 stycznia a teraz na 10 stycznia i ciekawe jak oni to policza...ja mysle ze 40 tydz mimo wszytsko policza na 3 stycznia jak wg OM...jak myslicie?

Ja nie wiem jak to jest dokladnie mi pierwszego syna liczmy 5 lat temu liczyli wedlug OM ale ta ciaze licza mi wedlug usg z 12 tygodnia i mimo iz dziecko wieksze o 2 tygodnie bylo w pewnym momencie to i tak termin mam wedlug usg z 12 tyg.bo dla nich to jest najpewniejsze wiec nie wiem od czego to zalezy czy od lekarza czy szpitala.

a mój ginek liczy "donoszenie czyli 37. tc" według OM... pomimo, ze u mnie dzidzia jest starsza o kilka dni. Według suwaczka za tydzień i 1 dzień bobas będzie donoszony...

reklama
raczej sie liczy wg OM ,moj szymo jest wiekszy o ponad tydzien wg ostatniego USG, ale my wiemy co do minuty kiedy był poczety:) wiec 2 ginow powiedzialo zeby nie brac pod uwage usg bo ono wylicza automatycznie wg wymiarow- a kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie.
bywalo ze nawet mialam termin na 15.12 bo byl wg usg taki duzy..

Do góry