reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

reklama
tak - kołderka jest taka jasno żółto-niebieska - na pierwszym zdjęciu jest, ale słabo widoczna, a na ostatnim zakryte jest już wszystko kocykiem w gąsieniczki :-) nie mogłam sie powstrzymac żeby nie oblec:-)
wlasnie widzialam dlatego pytam:) fajny kocyk masz:) ja tez mam obleczona ale zlozona w pol i pod przewijakiem:)

wlasnie widzialam dlatego pytam:) fajny kocyk masz:) ja tez mam obleczona ale zlozona w pol i pod przewijakiem:)

ja juz wszystko przygotowałam chyba ze strachu:-D dlatego tez oblekłam kołderkę dla małego...
mąż ciągle sie mnie pyta "rodzisz?" a ja np tylko stekam bo mam skurcz albo mnie krocze boli:/ ale jutro wizyta i okaże się co tam u mnie słychac...:-)

a kocyk kupiony w Black Red White:-)

klaudoos - zazdroszczę ci - od jutra twój Szymek będzie już donoszonym dzieckiem...:-) ja jeszcze muszę tydzień czekać...a to cała wieczność ...

Któraś z was pisała ze wyprała wypełnienie i sie zepsuło:-( hmmmm....moze jednak tylko je wywietrze, przeciez i tak na tym bedzie poszewka i pewnie jeszcze pieluszka a od razu dzidzia nie bedzie spała na podusi i pod kolderka tylko na plsako i w rozku i przykryta kocykiem...przynjamniej ja tak palnuje...

Apropo donoszonej ciazy....ja wg OM mm tak jak na suwaczku 36tydz i 5 dzien a wg USG 35tydz i 6 dzien i jakbym nie zaczela sama rodzic to wg OM czy USg licza te dwa tygonie wiecej?? Najpierw miałam termin na 3 stycznia a teraz na 10 stycznia i ciekawe jak oni to policza...ja mysle ze 40 tydz mimo wszytsko policza na 3 stycznia jak wg OM...jak myslicie?

Ja nie wiem jak to jest dokladnie mi pierwszego syna liczmy 5 lat temu liczyli wedlug OM ale ta ciaze licza mi wedlug usg z 12 tygodnia i mimo iz dziecko wieksze o 2 tygodnie bylo w pewnym momencie to i tak termin mam wedlug usg z 12 tyg.bo dla nich to jest najpewniejsze wiec nie wiem od czego to zalezy czy od lekarza czy szpitala.

a mój ginek liczy "donoszenie czyli 37. tc" według OM... pomimo, ze u mnie dzidzia jest starsza o kilka dni. Według suwaczka za tydzień i 1 dzień bobas będzie donoszony...

reklama
raczej sie liczy wg OM ,moj szymo jest wiekszy o ponad tydzien wg ostatniego USG, ale my wiemy co do minuty kiedy był poczety:) wiec 2 ginow powiedzialo zeby nie brac pod uwage usg bo ono wylicza automatycznie wg wymiarow- a kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie.
bywalo ze nawet mialam termin na 15.12 bo byl wg usg taki duzy..

Do góry