reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

No wlaśnie ja tez sie przejde do przychodni najblizej domu...akurat ja tez tam jestem zapisana i zapytam jak to u nich wyglada....i pewnie oni sami przydziela mi i pielegniarke i polozna bo ja nie znam żadnej noi pediatre tez tam mi pewnie przydziela.
Można sobie wpisać, bo dostajesz ankiete i ja wpisałam położną ze szkoły rodzenia :-) bo bardzo miła Pani ;-)

reklama
czyli to nie musi byc polozna z przychodni....moze to byc nawet polożna powiedzmy z drugiego konca miasta??

Bo pielegniarka i pediatra to juz z przychodni..tak...dobrze rozumiem??

z polozna to chyba tak mozesz zadzialac- bo kolezanka chodzila prywatnie do gin i tamta polozna wziela od niej.
natomiast nalezy do mojej przycgodni a zapisala dziecko gdzie indziej. Zatem masz pole manewru. bratowa tez miala gdzie indziej pedaitre a teraz przenioslado innej przychodni. ja pediatre chce tez w innej przychodni- od 1.12 beda u nas dzialaly 2.. wiec chce do nowszej dac..

Aha....ale pediatre to chyba najlepiej wybrac z przychodni jak najbliżej domu, zeby potem nie latac za dlaeko jakby trzeba bylo iść na szczepienie czy w razie choroby....a powiedzcie po co pielęgniarka srodowiskowa jak juz bedzie wybrana polożna i pediatra??

Aha czyli do pediatry ide ja a pielegniarka przychodzi do mnie?? ale to do niej dzownie bezposrednio wtedy?? a pielegniarka musi byc z tej przchychodni gdzie zapisze maluszka czy moze byc tak jak polozna nawet z innej dzielnicy czy osiedla??

Aniwar - Dokładnie, my z mężem przeprowadziliśmy się rok temu, ale nie zapisaywalismy się do lekarza bo nie było potrzeby, teraz jest więc zapisywalismy się do lekarza pierwszego kontaktu, dostaliśmy ankietę do wypełnienia i tam mielismy wpisać lekarza, położną, oraz pielegniarkę środowiskową, zapytalismy na SR i ta Pani Ania powiedziała, żeby ją wpisać ona pracuje u Nas w mieście z tym, że nie w tej przychodni co my wybralismy(bo my wybralismy przychodnie taka blisko domciu), ale podobno to nie ma znaczenia, natomiast pielęgniarki są przypisane pod lekarzy i jesli my wybralismy danego lekarza i nie wiemy jakie do niego nalezą pielęgniarki to zostawilismy puste miejsce oni sami wpiszą :-) ale najlepiej zapytaj u siebie w przychodni, albo pogadaj z kolezankami, znajomymi może polecą Ci położną jakąś dobrą, co przyjdzie i pomoże a nie przyjdzie na kawe i jeszcze obgada, bo takie tez podobno bywają:-(

A i jeszcze co wazne, my wybraliśmy lekarza pierwszego kontaktu, który jest lekarzem rodzinnym, do tego kardiologiem i później do niego też zapiszemy synusia Naszego, czyli całą rodzina do jednego lekarz będziemy chodzić!

Dziś kupowałam na allegro i teraz Wam się pochwalę:
butelka za jedyne 24zł
http://allegro.pl/antykolkowa-butelka-120ml-dr-browns-ze-smoczkiem-i1333617461.html

figi wielorazowe ( już mam kupione ale jeszcze dokupiłam 2 szt - 4,70)
http://allegro.pl/wielorazowe-majtki-siatkowe-2szt-poporodowe-xl-i1325925109.html

pieluchy tetrowe 5szt kupiłam bo mi przyjaciółka mówiła, ze jej tyle wystarczyło
http://allegro.pl/super-pieluchy-niska-cena-pieluszki-tetrowe-60x80-i1324141782.html

aspirator frida do noska dzidziusia za jedyne 18zł
http://allegro.pl/aspirator-nosefrida-7-filtr-nowy-okazja-i1335235200.html

Ostatnia edycja:
Połozna to mój wujek mam nadzieje mi poleci...bo zna to "środowisko" natomiast gorzej z pediatra i pielegniarką...nie mam żadnej kolezanki na osiedlu, ktora ma dzidziusia i wląsnie nie mam kogo sie poradzic, ale pojde do mojej przychodni i chyba w ciemno tam wybiore bo najbliżej a z takim małym dzieckiem to chyba lepiej wybrac z przychodni jak najbliżej domu...i bede trzymac kciuki,że trafie na fajnego lekarza....
Dzieki dziewczyny juz troche jasniej mam w glowie:)

Blondi fajne rzeczy kupilaś i ta frida niedroga:)ja płaciłam o wiele wiecej tylko, że kupowalam w sklepie...

blondi ja kupiłam 20 pieluch tetrowych i 5 flanelek bo mi koleżanki powiedziały, że naprawdę sie przydają jak dziecko uleje, przykrycie dzidzi twarzy itp.

reklama
Ja kupiłam 10 tetrówek i 5 flanelek,jeśli okaże się że to za mało,to podeślę męża do hurtowni(mam niedaleko) i dokupi najwyżej.Jeszcze muszę kupić aspirator do noska,butelkę,spirytus i takie tam drobiazgi.A jak czegoś zabraknie w każdej chwili mogę wykorzystać męża,ha,ha.

Do góry