reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

ale to sie wybiera w tej przychodni gdzie sie zapisuje dziecko?? A Ty wybrałas tak w ciemno czy ktos Ci polecil jakas położna i pielegniarke??

reklama
ja biorę położną która jest tu gdzie mój gin ale nic nie mówiła mi o wypełnianiu deklaracji że chcę żeby ona przyszła. A pamiętam kiedyś jak zapisywałam się do przychodni gdzie jest mój rodzinny to wypisywałam deklarację na położną ale to jakas inna była a tam teraz nie chodzę. A przychodnię dla dziecka lepiej wcześniej wybrać i lekarza bo w niektórych szpitalach chcą odrazu bo wysyłają szczepienia do tych przychodni

ja bralam bez polecenia, mimo ze kolezka polecała swoją.. ale nie chcialo mi sie zapierdzielac na osiedle obok! tak samo pediatre biore najblizej domu, bo roznie bywa z telefonami i nie bede z chorym dzieckiem zasuwac 30min pieszo na osiedle obok zeby sie zapisac, a tak mam 2 min drogi- widze blok z przychodnią z okna- dzieli nas uliczka osiedlowa:)

ribi- to samo powiedzialam do męża- że gdyby co jesli nie bede miala pewnosci co do diagnozy lekarza (lub cos innego) zasiegne porady u prywatnego!

Hej Dziewuszki :)))
Ja się już dopytałam w mojej przychodni. Jak dostaniemy wypis ze szpitala - z tym trzeba przyjechać do wybranej przychodni i położna przychodzi - powie wszystko co i jak. Moja położna już mnie zna (jakoś mnie wszyscy znają) to i wie że się się szykują odwiedziny. I tak dużego wyboru nie mam bo przychodnia w mojej mieścinie jedna i jedna położna. Za to lekarzy znam kilku i zawsze mogę ich wykorzystać gdyby co, choć nie lubię tego robić - to cieszę się że mam pod ręką telefony do życzliwych ludzi. Na końcu dostarcza się do przychodni nr pesel maluszka - bo przychodzi po miesiącu. Ale tym się nie trzeba przejmować bo maluszek do pół roku jest ubezpieczony z urzędu.

dobrze ze tutaj zajrzałam bo tez sie martwilam tymi sprawami:( ale teraz juz wszystko wiem:) im blizej porodu to czlowiek zdaje sobie sprawe ze tylu rzeczy jeszcze nie wie, Dzieki dziewczyny:):)

reklama
No wlaśnie ja tez sie przejde do przychodni najblizej domu...akurat ja tez tam jestem zapisana i zapytam jak to u nich wyglada....i pewnie oni sami przydziela mi i pielegniarke i polozna bo ja nie znam żadnej noi pediatre tez tam mi pewnie przydziela.

Do góry