reklama
weronika87
Fanka BB :)
ja również stawiam na firmę Nivea podobno są najlepsze dla dzieciaczków najmniej uczulają ładnie pachną i nie są drogie...podoba mi się jeszcze zapach johnson & johnson ale podobno dość mocno uczulają
a czy ten krem jest od urodzenia czy jak wszystkie Nivea od 1 miesiąca? Pytam bo kupiłam dzis głownie z myśla o moje buzi Sopelek na każdą pogodę Flosleku i jest od 6 a już myslałam ze sie podzielę z moim Antosiem
ja dziś w sumie nie planowanie byłam w Rossmanie i kupiłam te pieluchy pampers z promocji, chusteczki Nivea baby new born sensitive bo też w promocji, dla siebie Biały Jeleń i maxi podpaski, a w aptece Tantuum rose, Bepanthen także do szpitala mam już wszystko, lada dzień przyjdzie pościel dokupić mi zostało tylko oliwke i kremik Ziajki do płynu bo na początek wolę nie mieszać a że są to małe butelleczki więc myśle że starczą na nieco może ponad miesiac i potem też przejdę na Nivea
mój mąż jest technologiem kosmetyków i mam eksperta w domu co do kosmetyków i zawsze analizujemy składy a ostatnio mi opowiadał jak ze swoim szefem (pracuje w laboratorium, bada kosmetyki itp) który ma synka i czeka na drugie weszli na temat kosmetyków dla dziecii i mówił, że najlepsze są kosmetyki Nivea, Bambino, Ziajka a absolutnie nie Johnsona bo sie nie różnią składem od normalnych dla dorosłych ajakiś tam płyn czy szampon ma taki sam skład jak płyn do mycia naczyń
ja dziś w sumie nie planowanie byłam w Rossmanie i kupiłam te pieluchy pampers z promocji, chusteczki Nivea baby new born sensitive bo też w promocji, dla siebie Biały Jeleń i maxi podpaski, a w aptece Tantuum rose, Bepanthen także do szpitala mam już wszystko, lada dzień przyjdzie pościel dokupić mi zostało tylko oliwke i kremik Ziajki do płynu bo na początek wolę nie mieszać a że są to małe butelleczki więc myśle że starczą na nieco może ponad miesiac i potem też przejdę na Nivea
mój mąż jest technologiem kosmetyków i mam eksperta w domu co do kosmetyków i zawsze analizujemy składy a ostatnio mi opowiadał jak ze swoim szefem (pracuje w laboratorium, bada kosmetyki itp) który ma synka i czeka na drugie weszli na temat kosmetyków dla dziecii i mówił, że najlepsze są kosmetyki Nivea, Bambino, Ziajka a absolutnie nie Johnsona bo sie nie różnią składem od normalnych dla dorosłych ajakiś tam płyn czy szampon ma taki sam skład jak płyn do mycia naczyń
ariska
Fanka BB :)
co do lekarza to powiem jeszcze tyle że mamy do wyboru albo lekarza rodzinnego i dziecko może chodzić do lekarza tam gdzie rodzice, albo oczywiście pediatre. Ja stawiam na pediatrę bo stwierdziłam że bardziej zna się na dzieciach i wogóle a pozatym nie wyobrażam sobie stać w kolejkach do mojej pani doktor rodzinnej wśród tych wszystkich starych schorowanych dewot które potrafią u niej z godzine siedzieć i jęczeć jakie to one chore są. Pani doktor jest super ale kolejki do niej ogromne.
Ja mam do domu krem pielęgnacyjny z bambino, a na dwór chcę kupić właśnie nivea każda pora roku
Ja mam do domu krem pielęgnacyjny z bambino, a na dwór chcę kupić właśnie nivea każda pora roku
no to jeszcze napisze co wiem nt oliwek dla dzieci. kiedyś kupiłam sobie oliwkę Hippa tą co ma naturalne olejki bez parafiny i byłam z niej mega zadowolona bo skóra po niej jest świetna więc planowałam ją dla dzidziusia ale sie dowiedziałam od fachowca (tzn wcześniej wspomnianego szefa dr kosmetyków), że dla dziecka jest nie wskazana taka właśnie bo te olejki jak najbardziej mogą uczulać, a po drugie skóra dziecka jest bez skazy i nie potrzebuje żadnych składników ją upiększających tylko chodzi o natłuszczenie i ochronę więc taka co ma głównie w składzie Paraffinum Liquidum jest jak najbardziej wskazana dla maluszka bo absolutnie nie uczula co więcej niektórzy polecają właśnie zamiast oliwki ciekła parfine kosmetyczną
reklama