reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

Tego Oilatum miałam całą dużą butlę tą 0,5 dodawalam coś koło nakrętki do wanienki ale nie codzień...i na długo starczyło....nawet sama korzystałam z niego parę razy jak mi się strasznie skóra wsuszyla....
A teraz co kupić to nie wiem ....zastanawiam się caly czas....z malym u zywalam sudocrem po kazdej zmianie pieluszki(tak w szpitalu mi mówiły i tak robiłam)
Teraz mam Hipp krem na odparzenia.,sudocrem,... i kupię chyba to emolium z jedną butelkę....maz kupił mydełko bambino....ale jeszcze pewnie kupię johnsona tez zółty zel 2w1...no nie wiem zastanawiam się nad tym bubchen-em jeszcze...bo tez bylam zadowolona z niego...albo kupię ziajki bo tez ma fajne i tanie...a Nasza produkcję trzeba wspierać:)

reklama
Ja powiem Ci szczerze nie jestem pewna czy to dobry pomysl wszystko miec roznych firm, bo jak maluch bedzie miał uczulenie to niewiadomo wtedy od czego. Ja wszystkie kosmetyki kupilam z nivea sensitive i bede sie modlic zeby nie uczuliły, ale one chyba zadko uczulają, te z jonsona podobno bardzo czesto.

Aha, i nam położna w szkole rodzenia mowila zeby sudokremu profilaktycznie nie stosowac, ze dopiero jak pupa bedzie lekko zaczerwieniona a tak to jakies zwykle kremy do pupy, bo jak sie skóra przyzwyczai do sudokremu to pozniej nie bedzie pomagal jak juz cos wyjdzie.

Ja wczoraj składałam z m wanienkę z przewijakiem bo dostałam od znajomych. Fajny pomysł bo dwa w jednym. Na dole wanna a na niej przewijak. Ja już mam kupione chyba wszystko. Zamawiałam większość rzeczy na allegro u jednej osoby. Mam pieluchy, ręczniczki, wkłady itd. Brakuje mi tylko rzeczy dla mnie i butelek. Laktator sobie na razie odpuściłam. A wy jakie butelki kupujecie. Bo mi wszyscy polecają te aventu a odradzają tommy coś tam.

Ja kupiłam dwie butelki....obie firmy LOVI jedna taka miekka z łyżeczka, ale na poczatek oczywiscie smoczek do niej a druga taka normalna ze smoczkiem.

Patrycja-nie kupiłam jeszcze nic poza kremem na odparzenia i mydełkiem...ale pewnie zuzyje prędzej je mój synio....moze źle zrozumiałaś ....ale się zastanawiam...jaką firmę....bo z synem byłam zadowolona z tych co wymieniałam,ale nie używałam tego na raz...tzn.nie robilam firmowego mixa...a produkty nivea chyba są od pierwszego o m-ca dopiero.Najpierw miałam johnsona..po 3 mcach coś innego ....i taka rotacja. :)

Sanosan kosmetyki widziałam w Naturze ale im się nie przyglądałam, jak bede teraz u lekarza to tam wstapie bo gabinet mam nad drogeria i zobacze co to. ja sie jednak zdecyduje na Ziajke bo skoro mam płyn to kupię i oliwke i krem ochronny i myślałam nad kkremem pośladkowym Ziaji, sudokrem też oczywiście. A z tymi odparzeniami to wszystkie młode mamy mi mówią, że taki niemowlak od razu dostaje odparzeń bo przecież w brzuszku nic mu pupci nie obcierało i mówiły, że wtedy tylko Sudokrem a jak juz bedzie lepiej to tylko raz na jakiś czas a na co dzień linomag, bepanthen czy inne
ja mam narazie dwie butelki Canpol małą antykolkową i mała Disneya co były kiedyś w biedronce moja mama kupiła, ale nie zauważyła że nie ma smoczka i mam problem z jego dopasowaniem i nie wiem czy nie dokupię jeszcze małej Aventu lub jakieś innej antykolkowej

Ja myslę, że każda butelka dobra...tylko wiem ze te tommee to pasuja chyba tylko do podgrzewaczy tej samej firmy i do sterylizatorów tez z tej samej firmy....my sterylizator dostalismy firmy NUK a podgrzewacz mamy aventu i do tych pasuje wiecej butelek roznych firm...te tommee maja fajny kształ tylko juz zobowiazuja do kupowania tylko tych butelek...no chyba ze ktos bedzie wyparzał w garnku i w nim tez podgrzewal....ale to trzeba wczesniej sie nad tym zastanowic:-)

A czy podgrzewacz i sterylizator jest potrzebny. Jakie były metody wcześniej jak nie było takich wynalazków. Pytam z ciekawości bo tego jeszcze nie mam.

reklama
Ja sterylizatora gybym nie dostała od siostry mamy to bym nie kupowała ale podgrzewacz to mysle ze wygoda i to,ze go kupilismy było świadomą decyzja ale ile mam tyle poglądów na ten temat.
Podgrzewacz tez jest fajny pozniej np do podgrzania jedzenia w sloiczku....ale oczywiscie mozna tez w cieplej wodzie w garnku...

Do góry