reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

reklama
Co do zakupów to wiem na 100% ze przyszła chrzestna mojego dzieciatka kupi Nam wyprawke do łózeczka + rozek
Nosidełko mamy miec od mojego szwagra , chyba ze kupimy wózeczek ktory ma w zestawie nosidelko....Co do wózka ogolnie nie mamy jeszcze zadnego upatrzonego bedziemy w przyszłym tygodniu jezdzic i ogladac

Natomiast jesli chodzi o lózeczko to mamy wybrany DREWEX z szuflada na dole
HIT lozeczko drewex maly mis + MATERAC i PRZEWIJAK (1320692208) - Aukcje internetowe Allegro

lub bez przewijaka tylko z samym materacem a przewijak sami dokupimy chyba ze tak bedzie taniej...
Tyle co narazie wiem o swoich zakupach, troszke mało wiem ale tego jest za duzo, za duzy wybór jest i sie gubie :baffled:

O kosmetych dla niemowlaka wciaz sie zastanawiam.... nivea czy Johnson .... kupiłabym tez cos z Oliatum - jednak tu mam dylemat ??:baffled:

oilatum generalnie jest drogie - w aptece sa też płyny do kąpieli innych firm o składzie dokladnie takim samym jak oilatum, także nie wiem czy jest sens aż tyle wydawać na oilatum....
synek miał baaarzo sucha skóre jak się urodzil - płatami schodziła przez miesiąc. więc od poczatku stosowałam oilatum, ale zużyłam 2 butelki i skończyłam uzywac, bo skora wróciła do normalnego stanu

sudocrem jest kremem leczniczym, chyba o najsilniejszym skladzie. raczej zapobiegawczo bym go nie stosowała - tylko jak juz cos się pojawi.
zapobiegawczo można jakis łagodniejszy krem zastosować

moja koleżanka kąpała swojego synka od samego początku tylko w oilatum....dodatkowo jeszcze w siemieniu lnianym,okazało się ze ma azs,więc nie ma wyjścia bo próby kąpania normalnie konczyly się kiepsko...a ze bardzo duzo pieniązkow kosztowalo ją to oilatum,to kiedyś w aptece pani polecila jej inną firmę....o takim samym działaniu...i połowę taniej wychodzi...dla niej okazało się blogosławieństwem.....

Własnie wiem ze Oliatum jest dosc drogie stad ten mój dylemat , mysle sobie ze jedna butelka płynu do kapieli dla takiego malucha byłaby ok ....
Co do sudocremu stosowałabym go pozniej ,na poczatku Bepanthen

Zamiast Olitaum to Emolium mozna kupić, bo jest chyba najtańsze z tych preparatów. Ja ostatnio kupiłam zamiast mleczka z Nivea to w aptece DOZ balsam Sanosan i jak dla mnie rewelacja 500ml za nieco ponad 10 zł z proteinami mleka, oliwki i czegos tam jeszcze, nasmarowałam sobie ręcę i takie gładziutkie miałam. Nie wiem jak dziidzia zareaguje na ten balsam, ale najwyzej przy Piotrusiu wykorzystam, albo ja sie będę smarować.

Zamiast Olitaum to Emolium mozna kupić, bo jest chyba najtańsze z tych preparatów. Ja ostatnio kupiłam zamiast mleczka z Nivea to w aptece DOZ balsam Sanosan i jak dla mnie rewelacja 500ml za nieco ponad 10 zł z proteinami mleka, oliwki i czegos tam jeszcze, nasmarowałam sobie ręcę i takie gładziutkie miałam. Nie wiem jak dziidzia zareaguje na ten balsam, ale najwyzej przy Piotrusiu wykorzystam, albo ja sie będę smarować.
wlasnie wczesniej pisalam o tekj firmie sanosan.. oliwki tez sa dostepne, bardzo geste!! kiedys mi ktos polecal by kilka kropel tej oliwki dac do wody do kąpieli.. ja sie tak kiedys kapalam jak zasuwałąm na solarium i dosc dlugo skóra była naoliwiona! ten balsam tez uzywam, smarowalam meza po opalaniu latem i czuł błogośc;)

No i własnie za dzieki Twojej opini kupiłam na spróbowanie, bo są tańsze te kosmetyki od Nivea i zobaczę, jak będzie ok to będe je kupować.

reklama
my zdecydowaliśmy się na wózek z gondolą i spacerówką.ma fajne amortyzatory,nie jest sztywny.mieszkam obok lasu,takze wozeczek musiał byc dostosowany do jady po wybojach :)osobno dokupilismy nosidełko do samochodu.zamówiłam komodę z przewijakiem i kołyskę ,ale taką ze mozna ''bujanie''zablokowac:)została mi do kupienia w sumie tylko wanienka i kosmetyki.

Do góry