widzialam na allegro to oilatum i za diwe 250 ml 90 zl to duzo czy malo?? generalnie duzo ale czy te emulsje tyle kosztuja??
ja dałam 90 zł za 2 butelki po 500 ml....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
widzialam na allegro to oilatum i za diwe 250 ml 90 zl to duzo czy malo?? generalnie duzo ale czy te emulsje tyle kosztuja??
a ja zamierzam:masz rację damqelle - poza tym dodam jeszcze, że skóra się przyzwyczaja do oliwki i nie produkuje własnego tłuszczu do naturalnego natłuszczania skóry...
z kocyków to polecam też z takich tańszych - kocyki z IKEA - może nie do zawijania dziecka, ale do przykrywania - też są fajne. mam 2 - jeden zazwyczaj jeździ w wózku, na wszelki wypadek, jakby mały zasnął.
można tez na nich kłaść do przewijania, różne zastosowania, a kosztują chyba niecałe 10zł
aniwar - dokładnie! kąpiesz w oilatum (lub podobnym), nawet na początku może być bez mydła, tylko w samej wodzie z oilatum, potem wycierasz ręcznikiem, ubierasz i wsio :-)
mleczkiem czy oliwką możesz jak chcesz robić dzidzi jakieś masaże ciała raz na jakiś czas - są takie poradniki jak to robić, poza tym w internecie też się pewnie znajdzie
Kotku ja mam takie samo podejście jak ty - im miej kosmetyków tym lepiej. Kiedyś tego wszystkiego nie było i jakoś się obyło. Zresztą po sobie widzę że odkąd zaczełam używać kremów - moja skóra tego potrzebuje.ja mam mleczko nawilżające z nivea zamiast oliwki bo oliwki nie chce. oilatum nie mam zamiaru kupować chyba że lekarz mi powie że powinnam. Ogólnie nie jestem zwolennikiem traktowania dziecka na dzień dobry specjalistycznymi kosmetykami na skórę atopową. Do tego mam w razie czego sudocrem na pupe i krem z nivea na pupke na codzień. Jeszcze chce kupić krem z nivea kazda pora roku żeby na zimę był