reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

reklama
Claudia 25 z przesylka to mozna powiedziec ze smieszne pieniazki i ja bym sie w ogole nie zastanawiala!!!! no ale 2 opcja jest taka ze mozecie dostac;) u mnie w rodzinie juz wszsycy wiedza ze my duzo rzeczy dostalismy i kupilismy, wiec dla chetnych zostal bujaczek i mata no i chusteczki i pieluchy. my mamy problem z glowy;)
a co do smoczka z termometrem, jesli dzidzia bedzie podziebiona lub chora to jest pytanie czy bedzie trzymala smoka? mi kolezanka kupila termometr do czola 10w1. http://allegro.pl/termometr-na-podczerwien-do-ucha-czola-2sek-10w1-i1256687474.html

Claudia 25 z przesylka to mozna powiedziec ze smieszne pieniazki i ja bym sie w ogole nie zastanawiala!!!! no ale 2 opcja jest taka ze mozecie dostac;) u mnie w rodzinie juz wszsycy wiedza ze my duzo rzeczy dostalismy i kupilismy, wiec dla chetnych zostal bujaczek i mata no i chusteczki i pieluchy. my mamy problem z glowy;)
a co do smoczka z termometrem, jesli dzidzia bedzie podziebiona lub chora to jest pytanie czy bedzie trzymala smoka? mi kolezanka kupila termometr do czola 10w1. Termometr na podczerwień do UCHA CZOŁA 2sek 10w1 (1256687474) - Aukcje internetowe Allegro

Chociaż u mnie w rodzinie jest tak, że oni o takich rzeczach nie myślą są w ogóle dziwni, dla nich łóżeczko to zbędna rzecz...
Dlatego ja szukam taniej karuzeli, żeby potem nie było.. ale w sumie wątpię, że ktoś na to wpadnie

A termometry mam dwa takie normalne, więc tyle chyba starczy w sumie

Co do karuzeli, to mi się wydaje (ale specem nie jestem, bo to moje pierwsze dziecko), że niemowlakowi, to nie robi różnicy czy jest to bajerancka karuzela za 100zł, czy zwykła za 20zł. Najważniejsze, żeby coś kolorowego grało i kręciło się na główką i już jest ciekawostka. A te bajery to bardziej dla rodziców niż dla dziecka.

kashyaa zgadzam sie z Toba;) no ale w zwiazku z tym ze ja pedagog i mam bzika na wczesnym wspomaganiu rozwoju dziecka wiec bede kupowala takie bajery;) zwlaszcza ze za moich czasow tego nie bylo;) no ale portfel tez odczuwa;/

No ja Cię doskonale rozumiem. Jak kogoś stać, to czemu miałby nie kupić czegoś co będzie cieszyło i dziecko i rodzica. Chciałam tylko powiedzieć, że tania karuzela nie znaczy zła:-)

no z tym tez sie zgadzam, bo ogolnie ja zwracam uwage na cene, ale dzisiaj mnie mąż zaskoczyl.. jak mu pokazlama prezentacje od ribi stwierdzil e te ruszajace malpki mu sie bardziej podobaja i on woli tą :(
wrr...

kashyaa zgadzam sie z Toba;) no ale w zwiazku z tym ze ja pedagog i mam bzika na wczesnym wspomaganiu rozwoju dziecka wiec bede kupowala takie bajery;) zwlaszcza ze za moich czasow tego nie bylo;) no ale portfel tez odczuwa;/
Tylko ty uważaj moja droga z tym wspomaganiem rozwoju - żeby ci się szymek nie "przerozwojował" jak te moje dwa potwory;) Ha,ha,ha.... Jak mi młoda wskoczy z przemową to włosy dęba stają. Już pani w przedszkolu powiedziała że moja Anka to się do szkoły nie nadaje - tylko od razu na studia, a najlepiej filozofię.
ale ja się tobie nie dziwię. Twoje pierwsze upragnione dziecko - więc chcesz mu dać wszystko co najlepsze, nie licząc się z kosztami. Mi już tak na tym nie zależy - tnę koszty gdzie się tylko da. Zresztą przy takim rodzeństwie hałaśliwym to się Marysia nudzić nie będzie.

reklama
a ja juz mam w domku łóżeczko (Chicco Play&Nap) z karuzelką i zabaweczkami i lampką nocną z pozytywką, mamy już też wanienkę ze stelażem i czujnik bezdechu dziecka (chyba tak to sie nazywa). :-)

Do góry