reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

reklama
samanata ja na początek kupie taką 125 ml, bo drugą będę mieć przy laktatorze Aventu więc mysle, że inne nie będą potrzebne zwłaszcza te 250 ml bo taki maluszek tyle nie jada na początku. Ogólnie to zamierzam jak najdłuzej karmić piersią ale wiadomo, że butelka musi byc jakbym chciala odciagnac pokarm czy cos. Osobiście zastanawiałam się nad kupnem butelki antykolkowej Canpola. W ogóle to bardzo mi się podobają ich akcesoria i mam juz zakupioną gruszke do nosa z miekka koncowka i podusie do wozka.

Załączniki

• thumb.php.jpeg
    thumb.php.jpeg
    9 KB · Wyświetleń: 26
u nas sprawdzily sie aventa probowalysmy tez canpolu i lovi ale bez jakis rewelacji.
polecam avent fakt kosztuja troche ale moim zdaniem sa warte ja mialam je przy laktatorze te najmniejsze bodajze 125 ml albo i 75 ml a pozniej juz kupilam niekapki tez aventu.

butelek uzywaliśmy tylko aventu - w sumie kupiłam chyba 3 małe (te 125ml) i 3 duże (250 ml) i pewnie więcej dla Jasia nie będe potrzebowała.
Te małe 125 to tylko jedna do mleka, a reszta do herbatek, soczków itp, bo przez ok. 4,5 miesiąca karmiłam wyłacznie piersią. Także krótko używałam tej 125 a potem już jadl mleko z tej 250.

Niekapki mamy 2 - jeden avent i jeden TT, chociaz od niedawna z nich pije - wczesniej wolał ze szklanki, teraz się trochę przekonał do tych kubeczkow i z nich pije, a mi łatwiej, bo przynajmniej nie wylewa i nie trzeba go pilnowac jak pije tylko jak mu się chce pić to sobie bierze kubeczek

claudia to zależy jak zamierzasz karmić czy piersią czy butlą no i czy wiesz o jakiś wyjściach itp gdzie bedziesz musiała odciągać pokarm. Bo myślę że jak będziesz ciągle z dzieckiem i wyłącznie pierś to ze dwie ci wystarczą ale więcej niepotrzebne. Nawet herbatki koperkowej możesz nie podawać w butelce tylko sama pić to składniki przenikają do mleka.

reklama
Claudia-Ja mialam 2 Avent te 125ml jedną na herbatkę,wodę z glukozą,a drugą na mleczko.Mimo ze karmilam piersią przez 4 miesiące na początku przydała się bo mis miał przedłużającą się zółtaczkę noworodkową i jak miał 6 tyg to wylądowaliśmy w szpitalu aby mu ją zlagodzili-na dobę był odstawiony od cyca i jadł butlę...wtedy jedna się przydala....a druga no cóz tak jak pisałam do picia-moje male duzo pije od małego się domagal.Myslę ze dwie starczą.

Tak tak te niekapki-rewelacja....znajoma też docenila jak na jasnym dywanie miała rozlany sok marchewkowy:-/

Wiecie ze ja jeszcze nic nie kupuję...tak czytam jak wy szalejecie i mam nadzieję ze zdążę,ale poczekam jeszcze miesiąc ...

Ostatnia edycja:
Do góry