reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

Dominika-U Mnie też tak jest -Michał idzie spać to gromadzi wszystkie ukochane maskotki-obowiązkowo musi być jego gepard i do tego metrowy mis ,metrowy pies,kaczka,owieczka,auto też się zmieści-moja mama się śmiała czy jeszcze miejsce dla michała jest w łóżku he he.Daje synowi buzi na dobranoc to i miś musi buzi dostać ha ha inaczej nie ważne.
Jak uśnie to 3/4 mu zabieram,zostawiam tylko geparda,chociaż czasem coś mi umknie-dziś rano znalazłam ksiązeczkę i motocykl i dwa drewniane klocki.

A co do zabawek na początek to michał mial kaczkę i jakaś grzechotkę-pluszaka szeleszczącego i karuzelkę.........a teraz nie mam gdzie upychać....tyle tego jest,a jak coś się popsuje to nic nie mogę wyrzucić bo awantura i płacz.

reklama
Ja po dwójce mam już doświadczenie że zabawki są "be" i teraz sto razy pomyślę zanim kupię jakąś zabawkę. Mała chciała płaczącego konika - leży w kącie, młody żyć nie mógł bez zegarka ben ten - kosztowało to stówę, a on bawił się tydzień. Wózek dla lalek nowiutki stoi w piwnicy a lalka leży gdzieś sponiewierana. O pluszakach nawet nie chcę słyszeć. W domu się ostał jedynie mój Lucek i Julek, no i Tymek ma swojego miśka - bo u nas chłopak do snu ma przytulankę. Ania dostała kiedyś takiego dużego konia - marzyła o nim a teraz koń pod łóżkiem kurz zbiera.
Małej na pewno kupię:
- gryzaczek z wystającą cześcią, takie okrągłe się nie sprawdzają bo nie idzie tego do buzi włożyć i dzieci się tylko irytują
- wańkę- wstańkę - można przewracać do oporu a to i tak wróci do pionu ( ciekawe jak ona to robi)
- książeczkę do kąpieli (rogi można w niej poobgryzać)
- bączek - ta zabawka chyba wszystkich fascynuje
- wieżę z kółek do układania od największego do najmniejszego
- i takie coś mi się podoba (choć też nie tanie) "Kostka dźwiękowa "Gospodarstwo"" - Sklep internetowy KDC.pl - Aktualna cena: 49.90 zł. Tania i szybka wysyłka: Warszawa, Opole, Poznań, Lublin...
no i mnóstwo książek. Przed tym mnie nikt nie powstrzyma

no no niezłe zakupy, a ja najpierw poczekam i zobaczę czy ktoś coś kupi, a potem będę myśleć

claudia-na pewno pokupują,ja tez martwiłam się ze nic nie mam,a tu jedna ciotka,druga trzecia naznosiła,od mojej mamy wrociliśmy to 9 zabawek dostał i tak co chwila coś i przy okazji i bez okazji i uzbierało się tego tyle że nie mam mu teraz gdzie upychac jak już pisałam.Myślałam czy by mu teraz nie kupić laptopa na 3 urodziny z fisher price ale nie wiem ...co o tym sądzicie???Bo jednak cena spora

http://allegro.pl/laptop-fisher-price-mowi-po-polsku-l4680-najtaniej-i1258365820.html

Ostatnia edycja:
damqelle ja tez nad ta kostka dzwiekowa sie zastanawiam, widzialam ja wlasnie na tej stronie z ksiazkami :)
U nas sprawdzila sie jeszcze jedna zabawka - byla hitem przez wiele miesiecy . Kosztuje niewiele , trzeba tylko wziac jakas nieduza, pusta butelke plastikowa i nasypac do niej troche np ziaren kukurydzy :-) Synek ciagle sie tym bawil , wszedzie to zabieralismy jak jechalismy gdzies wozkiem, przyczepialam ta butelke sznurkiem do wozka ;-)

Rozważam różne rzeczy... opinie mi się przydadzą :-)
Jeszcze nie wiem co z tą karuzelką o której na głównym pisałam karuzela w Dla niemowląt - Szafka.pl

cena 25zł (w tym już przesyłka) i do tego gratis mam dostać tą czapkę
czapka na 0 do 6 m w Nakrycia głowy - Szafka.pl
więc i tu proszę o opinie

Zaznaczam, ze chcę zwykłą karuzelke nad łóżeczko, bez bajerów - tylko żeby grała.
Może mały będzie się uspokajała przy tym.....

Napiszcie czy się opłaca

Ja mam karuzelkę tej samej firmy ale zamiast krabów mam pszczółki :) mi się bardzo podoba i melodyjka równiez :) a w sumie mam dwie karuzele bo jedną kupiła moja mama i ta druga to takie pluszowe hipcie :)

modlicha super ciuchy, kurcze chyba i my musimy pomyślec nad taka karuzelą, a co do zabawek to narazie mam jednego pluszaka bo dostalismy zamiast kwiatow na slub, tyle ze rozowy kroliczek ale coz hehe, a grzechotke jakąś kolorową napewno kupie przed urodzeniem bo mowia ze juz po paru tyg mozna dziecku pokazywać. I wiecie co jeszcze fajnego dostalismy? książke "Skarbiec baśni i legend polskich" dla dziecka naprawde fajna az sie dziwilismy z mezem ze sa takie legendy czy basnie, bedzie fajnym uzupelnieniem dla jeszcze mojego "Pałacu bajek" gdzie są wszystkie tradycyjne bajki typu Kopciuszek itd

Ostatnia edycja:
reklama
ja sobie na wrześniowych dzieciach 2010 oglądałam zdjęcia bobasków i powiem wam że chłopaki w różu wyglądają super :D i jak to jedna mama określiła w różu chodzą tylko odważni ;)

a mi babcia opowiadała, że kiedyś jak chrzczono chłopca to miał na sobie motywy różowe, a dziwczynka niebieskie (mówiła mi dlaczego tak było, ale już nie pamiętam). Teraz jest na odwrót :-D

Do góry