reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

Dominika-U Mnie też tak jest -Michał idzie spać to gromadzi wszystkie ukochane maskotki-obowiązkowo musi być jego gepard i do tego metrowy mis ,metrowy pies,kaczka,owieczka,auto też się zmieści-moja mama się śmiała czy jeszcze miejsce dla michała jest w łóżku he he.Daje synowi buzi na dobranoc to i miś musi buzi dostać ha ha inaczej nie ważne.
Jak uśnie to 3/4 mu zabieram,zostawiam tylko geparda,chociaż czasem coś mi umknie-dziś rano znalazłam ksiązeczkę i motocykl i dwa drewniane klocki.

A co do zabawek na początek to michał mial kaczkę i jakaś grzechotkę-pluszaka szeleszczącego i karuzelkę.........a teraz nie mam gdzie upychać....tyle tego jest,a jak coś się popsuje to nic nie mogę wyrzucić bo awantura i płacz.

reklama
Ja po dwójce mam już doświadczenie że zabawki są "be" i teraz sto razy pomyślę zanim kupię jakąś zabawkę. Mała chciała płaczącego konika - leży w kącie, młody żyć nie mógł bez zegarka ben ten - kosztowało to stówę, a on bawił się tydzień. Wózek dla lalek nowiutki stoi w piwnicy a lalka leży gdzieś sponiewierana. O pluszakach nawet nie chcę słyszeć. W domu się ostał jedynie mój Lucek i Julek, no i Tymek ma swojego miśka - bo u nas chłopak do snu ma przytulankę. Ania dostała kiedyś takiego dużego konia - marzyła o nim a teraz koń pod łóżkiem kurz zbiera.
Małej na pewno kupię:
- gryzaczek z wystającą cześcią, takie okrągłe się nie sprawdzają bo nie idzie tego do buzi włożyć i dzieci się tylko irytują
- wańkę- wstańkę - można przewracać do oporu a to i tak wróci do pionu ( ciekawe jak ona to robi)
- książeczkę do kąpieli (rogi można w niej poobgryzać)
- bączek - ta zabawka chyba wszystkich fascynuje
- wieżę z kółek do układania od największego do najmniejszego
- i takie coś mi się podoba (choć też nie tanie) "Kostka dźwiękowa "Gospodarstwo"" - Sklep internetowy KDC.pl - Aktualna cena: 49.90 zł. Tania i szybka wysyłka: Warszawa, Opole, Poznań, Lublin...
no i mnóstwo książek. Przed tym mnie nikt nie powstrzyma

no no niezłe zakupy, a ja najpierw poczekam i zobaczę czy ktoś coś kupi, a potem będę myśleć

claudia-na pewno pokupują,ja tez martwiłam się ze nic nie mam,a tu jedna ciotka,druga trzecia naznosiła,od mojej mamy wrociliśmy to 9 zabawek dostał i tak co chwila coś i przy okazji i bez okazji i uzbierało się tego tyle że nie mam mu teraz gdzie upychac jak już pisałam.Myślałam czy by mu teraz nie kupić laptopa na 3 urodziny z fisher price ale nie wiem ...co o tym sądzicie???Bo jednak cena spora

http://allegro.pl/laptop-fisher-price-mowi-po-polsku-l4680-najtaniej-i1258365820.html

Ostatnia edycja:
damqelle ja tez nad ta kostka dzwiekowa sie zastanawiam, widzialam ja wlasnie na tej stronie z ksiazkami :)
U nas sprawdzila sie jeszcze jedna zabawka - byla hitem przez wiele miesiecy . Kosztuje niewiele , trzeba tylko wziac jakas nieduza, pusta butelke plastikowa i nasypac do niej troche np ziaren kukurydzy :-) Synek ciagle sie tym bawil , wszedzie to zabieralismy jak jechalismy gdzies wozkiem, przyczepialam ta butelke sznurkiem do wozka ;-)

Rozważam różne rzeczy... opinie mi się przydadzą :-)
Jeszcze nie wiem co z tą karuzelką o której na głównym pisałam karuzela w Dla niemowląt - Szafka.pl

cena 25zł (w tym już przesyłka) i do tego gratis mam dostać tą czapkę
czapka na 0 do 6 m w Nakrycia głowy - Szafka.pl
więc i tu proszę o opinie

Zaznaczam, ze chcę zwykłą karuzelke nad łóżeczko, bez bajerów - tylko żeby grała.
Może mały będzie się uspokajała przy tym.....

Napiszcie czy się opłaca

Ja mam karuzelkę tej samej firmy ale zamiast krabów mam pszczółki :) mi się bardzo podoba i melodyjka równiez :) a w sumie mam dwie karuzele bo jedną kupiła moja mama i ta druga to takie pluszowe hipcie :)

modlicha super ciuchy, kurcze chyba i my musimy pomyślec nad taka karuzelą, a co do zabawek to narazie mam jednego pluszaka bo dostalismy zamiast kwiatow na slub, tyle ze rozowy kroliczek ale coz hehe, a grzechotke jakąś kolorową napewno kupie przed urodzeniem bo mowia ze juz po paru tyg mozna dziecku pokazywać. I wiecie co jeszcze fajnego dostalismy? książke "Skarbiec baśni i legend polskich" dla dziecka naprawde fajna az sie dziwilismy z mezem ze sa takie legendy czy basnie, bedzie fajnym uzupelnieniem dla jeszcze mojego "Pałacu bajek" gdzie są wszystkie tradycyjne bajki typu Kopciuszek itd

Ostatnia edycja:
reklama
ja sobie na wrześniowych dzieciach 2010 oglądałam zdjęcia bobasków i powiem wam że chłopaki w różu wyglądają super :D i jak to jedna mama określiła w różu chodzą tylko odważni ;)

a mi babcia opowiadała, że kiedyś jak chrzczono chłopca to miał na sobie motywy różowe, a dziwczynka niebieskie (mówiła mi dlaczego tak było, ale już nie pamiętam). Teraz jest na odwrót :-D

Do góry