reklama
Drogie masz te wizyty... I częste ja chodzę co 3 tygodnie i płacę 70 zł każda wizyta z usg z leków to tylko kwas foliowy i witaminy sobie kupuję. Kosztu wyprawki jeszcze nie liczyłam, ale wózek dostaniemy, łóżeczko z akcesoriami kupują nam rodzice... No dużo wydatków nam odpada mebelków jako takich nie kupujemy poki co, bo łóżeczko przez pierwszy rok i tak będziemy trzymać u nas w sypialni. Jedynie będziemy robić szafę zabudowaną w przedpokoju a taki typowy dziecięcy pokój jak mała skończy rokjeśli nie będziemy szaleć z ubrankami i gadżetami to też w 3 tysiącach powinniśmy się wyrobić. kurczę, tak ostatnio liczyłam ile kasy kosztuje mały człowieczek już w ciąży. u mnie wizyta dwa razy w miesiącu -200 złotych plus raz usg -110. duphaston, magnez, nospa, luteina, witaminy-ok 300. nie liczę tych "dodatkowych" droższych usg.
no nic, warto przecież. normalnie tego nie liczę, bardzo pragnęliśmy tego dziecka. wydałabym ostatnie pieniądze, gdyby było trzeba. ale po zastanowieniu naprawdę nie dziwię się, że kobiety w Polsce odkładają ciążę w czasie. ja bardzo się cieszę, że mam w pracy ten pakiet luxmedu, więc przynajmniej badania robię za darmo. no i część usg robię w luxmedzie więc trochę odchodzi:/
edit: zapomniałam, że musimy kupić mebelki do pokoiku maluszka. mam nadzieję, że nie więcej niż tysiąc dodatkowo. do tego co liczyłam.
Znajomi mają taką wanienkę i nam w maju ją sprzedadzą za 50 złszkoła, taki? SPOLING Stół do przewijania - IKEA
ja o czymś takim myślę ostatnio coraz częściej Komoda z przewijakiem i wanienką Susie Ceba kolor zabawki ecru-zielony - Minikraina
trochę się boję, że się ta wanienka urwie ale chyba nie:/
Kolejny fotelik na pewno kupimy z recaro, ale patrzyłam na takie w granicach 1000 zł bo wydaję raz a dobrze pieniądze ale tutaj rzeczywiście cena z kosmosuodnosnie takiej komody z wanienka - to znajomy mi opowiadal ze do kitu - przynajmniej dla niego
jak sie samemu kapie dziecko to wyciagasz dziecko mokre i jedna reka dziecko, jedna musisz polozyc przewijak, na to recznik...w miedzyczasie dziecko marznie....... no ale wolna wola
ja przegladajac foteliki trafilam na taki Fotelik Recaro Mozna Seatifix REHA cena z kosmosu, nawet napisalam do sprzedawcy czy to nie pomylka ale odpisal ze nie
ciekawe kto takie drozyzny kupuje
Piszecie o kosztach. Ja w sumie nie liczę tego bo chyba bym się przeraziła . Po prostu będę po trochu kupować, raz to, raz tamto. Wtedy mniej się odczuwa. Aha, i zamierzam sporo pokupować w komisie dla dzieci bo znajoma prowadzi .
Kolejny fotelik na pewno kupimy z recaro, ale patrzyłam na takie w granicach 1000 zł bo wydaję raz a dobrze pieniądze ale tutaj rzeczywiście cena z kosmosu
ja ten drugi kupie pewnie maxi cosi - one w granicach 500zl i byl super - tak naprawde to ten trzeci uzywa sie najdluzej - do tej pory go uzywamy a mlody w marcu 10 lat skonczy czyli bedzie jakies 6 lat jako go uzywamy - nie pamietam dokladnie kiedy sie na niego przesiadl
Ayran
Fanka BB :)
My będziemy kupować taki zestaw
HENSVIK Łóżko dziecięce - IKEA
SUNDVIK Stół do przewijania - IKEA
LÄTTSAM Wanienka - IKEA
Ikea love. <3
A do tego pewnie duzo innych rzeczy z ikei, tylu materac do łóżeczka, do przewijania, pościele, krzesełko później, itp, itd
LÄTTSAM Wanienka - IKEA
Ikea love. <3
A do tego pewnie duzo innych rzeczy z ikei, tylu materac do łóżeczka, do przewijania, pościele, krzesełko później, itp, itd
No ten recaro już służy już do samego końca więc odpada zakup potem trzeciego dlatego na niego chcę się zdecydowaćja ten drugi kupie pewnie maxi cosi - one w granicach 500zl i byl super - tak naprawde to ten trzeci uzywa sie najdluzej - do tej pory go uzywamy a mlody w marcu 10 lat skonczy czyli bedzie jakies 6 lat jako go uzywamy - nie pamietam dokladnie kiedy sie na niego przesiadl
Też uwielbiam ikeęMy będziemy kupować taki zestaw
LÄTTSAM Wanienka - IKEA
Ikea love. <3
szkola13
A ja dzisiaj kupilam prawie nowa hustawke bright stars za 114 z przesylka babka wstawila rana na kup teraz to sie nawet nie zastanawialismy bo takie zniszczone chodza po 140 a nowe po 240. Wiec jestem szczesliwa jak dojdzie to dam fotki.
I dzisiaj dostalam paczke z ubrankami z alegro kupywalam sa w super stanie i jeszcze gratisa dostalam wiec mam dzisiaj super dzien:-)
I dzisiaj dostalam paczke z ubrankami z alegro kupywalam sa w super stanie i jeszcze gratisa dostalam wiec mam dzisiaj super dzien:-)
mi_lva
jaka cena o wow przewijak na komodzie jest super ale ja z braku miejsca zrobię na łóżeczku to też jest dobra opcja
jak dowiem się jaka płeć to pogrzebie w ubrankach od sióstr bo jedna ma dziewczynkę jedna chłopczyka więc coś na pewno znajdę:-)
a co kupujecie do pępuszka? ja pamiętam owijałam młodemu nasączonym gazikiem w spirytusie
jak dowiem się jaka płeć to pogrzebie w ubrankach od sióstr bo jedna ma dziewczynkę jedna chłopczyka więc coś na pewno znajdę:-)
a co kupujecie do pępuszka? ja pamiętam owijałam młodemu nasączonym gazikiem w spirytusie
szkola13
Ja nie będę niczym chyba smarować ale będę mieć w razie czego octenisept.
Moja huśtawka
Moja huśtawka
reklama
Natuszka21
szkoła - Świetna. :-) To chyba Fisher Price.? ;-) Z tej serii reklamują jeszcze mate z pianinkiem, ale to już dla starszego dziecka. :-)
Genialne. :-) MATA Z PIANINKIEM "BAW SIĘ I KOP"
Genialne. :-) MATA Z PIANINKIEM "BAW SIĘ I KOP"