reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Nas i Maluszków

Izka - ja to mówiłam mężowi, że jakby było gdzieś blisko to chętnie bym poszła, poskakała trochę, to może stwór by wyszedł szybciej :-) Ale tak daleko bałabym się jechać w końcówce, jednak wolę urodzić na miejscu :-D

reklama
Byłam dzisiaj w kilku sklepach, niby oglądać coś dla siebie ale i tak skończyłam przy śpioszkach ... KappAhl ma piękne ubranka (organic cotton), szczególnie dla dziewczynek wszystko w ładnych, 'łagodnych' kolorach (kremowy, beżowy i pudrowy róż). Bardzo mi się podoba ten bodziak z piórami(też jest w wersji dla chłopców). Ja zakupiłam jak na razie tylko maleńkie skarpetki :-)

20130209_142746.jpg 20130209_142716.jpg

chrobek, pokazuj te portki co zakupiłaś...:-) Kurczę, ja kupiłam sobie ciążowe i faktycznie są do d.... , na tym etapie zsuwa mi się ten diabelny pas, i ogólnie jest za szeroki, spodnie też niby mój rozmiar a z tyłka zjeżdżają. Może jak brzuch będzie większy będą dobre....bo teraz to mi się wałek roluje....

Chyba kupię różowe i niebieskie, z resztą według mnie dziewczynki mogą nosić niebieskie a chłopcy różowe ubranka ;-) kto w ogóle wymyślił ten podział?

Czytałyście może o wychowaniu dziecka bez ujawniania jego płci, w Kanadzie i Szwecji są dwie czy trzy rodziny, które chcą wychować swoje dzieci bez przypisania ich do konkretnej płci i związanymi z tym podziałami, czyli dziecko ubierane jest w ciuszki dla chłopców i dziewczynek oraz bawi się rożnymi zabawkami dotychczas przypisywanymi konkretnej płci. Trochę chyba szalony pomysł, ale zastanawiam się co się stanie jak dziecko pójdzie do szkoły...

A propos prześcieradeł, któraś z naszych celebrytek, nie pamiętam Górniak chyba, ostatnio na jakiejś imprezie wystąpiła w prześcieradle, więc dlaczego nie ;-)

Ostatnia edycja:
Aleksandra ja gdzieś o tym czytałam,ale szczerze mówiąc nie zagłębiałam się w ten temat,mi wystarczy wychowywanie mojej małej wg zwykłych reguł a uwierz mi nie jest to łatwa sprawa,pewnie wszystko zależy od rodziców i dziecka jakie mają wymagania.Ja w sumie wprowadzałam kilka urozmaiceń w wychowanie,od urodzenia uczyliśmy małą żeby sama usypiała i udało się nigdy nie siedzieliśmy przy niej aż uśnie wkładaliśmy do łóżeczka i zamykaliśmy drzwi,jeśli płakała to przychodziliśmy głaskaliśmy po głowie i wychodziliśmy i tak do skutku,a pozatym jak mała miała 1,5 roku zaczęłam ją uczyć czytać tu jest coś o tym napisane,nie robiłam tego tak samo bo małą nudziło codzienne pokazywanie kartoników,tylko przy okazji rysowania pisałam jej różne wyrazy i rysowałam jej do tego obrazki Nauka czytania | Nauka czytania małych dzieci | Genialny Maluch ®

franekkimono interesująco to wygląda, tylko się zastanawiam jak to by wyglądało w przypadku dziecka dwujęzycznego.
Znam bardzo podobną metodę (z użyciem fiszek, obrazków i zabaw) ale w nauce języków obcych i trochę starszych dzieci, pracowałam w szkole językowej która oferuje tego typu kursy również dla dorosłych oraz nauczycieli języków obcych (jak używać tej metody) na ich stronie internetowej można zrobić sobie różne obrazki, bingo i inne zabawy za free po zarejestrowaniu się.

:-) ją też zbieram się aby kupić spodnie brązowe bo teraz ciągle chodzę w leginsach

reklama
Do góry