reklama
AleksandraMaria
Fanka BB :)
Byłam dzisiaj w kilku sklepach, niby oglądać coś dla siebie ale i tak skończyłam przy śpioszkach ... KappAhl ma piękne ubranka (organic cotton), szczególnie dla dziewczynek wszystko w ładnych, 'łagodnych' kolorach (kremowy, beżowy i pudrowy róż). Bardzo mi się podoba ten bodziak z piórami(też jest w wersji dla chłopców). Ja zakupiłam jak na razie tylko maleńkie skarpetki :-)
chrobek
ehh też mnie to czeka, jedno w maju i dwa w lipcu, ale na te lipcowe to albo nie pójdziemy albo faktycznie zostaje prześcieradło
mnie w lipcu tez jedno wesele czeka i tez rozwazamy czy w ogole pojsc (raczej pojechac, bo nie jest w Toruniu)
zaczarowana79
3*mama :-)
chrobek, pokazuj te portki co zakupiłaś...:-) Kurczę, ja kupiłam sobie ciążowe i faktycznie są do d.... , na tym etapie zsuwa mi się ten diabelny pas, i ogólnie jest za szeroki, spodnie też niby mój rozmiar a z tyłka zjeżdżają. Może jak brzuch będzie większy będą dobre....bo teraz to mi się wałek roluje....
AleksandraMaria
Chyba kupię różowe i niebieskie, z resztą według mnie dziewczynki mogą nosić niebieskie a chłopcy różowe ubranka ;-) kto w ogóle wymyślił ten podział?
Czytałyście może o wychowaniu dziecka bez ujawniania jego płci, w Kanadzie i Szwecji są dwie czy trzy rodziny, które chcą wychować swoje dzieci bez przypisania ich do konkretnej płci i związanymi z tym podziałami, czyli dziecko ubierane jest w ciuszki dla chłopców i dziewczynek oraz bawi się rożnymi zabawkami dotychczas przypisywanymi konkretnej płci. Trochę chyba szalony pomysł, ale zastanawiam się co się stanie jak dziecko pójdzie do szkoły...
A propos prześcieradeł, któraś z naszych celebrytek, nie pamiętam Górniak chyba, ostatnio na jakiejś imprezie wystąpiła w prześcieradle, więc dlaczego nie ;-)
Czytałyście może o wychowaniu dziecka bez ujawniania jego płci, w Kanadzie i Szwecji są dwie czy trzy rodziny, które chcą wychować swoje dzieci bez przypisania ich do konkretnej płci i związanymi z tym podziałami, czyli dziecko ubierane jest w ciuszki dla chłopców i dziewczynek oraz bawi się rożnymi zabawkami dotychczas przypisywanymi konkretnej płci. Trochę chyba szalony pomysł, ale zastanawiam się co się stanie jak dziecko pójdzie do szkoły...
A propos prześcieradeł, któraś z naszych celebrytek, nie pamiętam Górniak chyba, ostatnio na jakiejś imprezie wystąpiła w prześcieradle, więc dlaczego nie ;-)
Ostatnia edycja:
franekkimono
Aleksandra ja gdzieś o tym czytałam,ale szczerze mówiąc nie zagłębiałam się w ten temat,mi wystarczy wychowywanie mojej małej wg zwykłych reguł a uwierz mi nie jest to łatwa sprawa,pewnie wszystko zależy od rodziców i dziecka jakie mają wymagania.Ja w sumie wprowadzałam kilka urozmaiceń w wychowanie,od urodzenia uczyliśmy małą żeby sama usypiała i udało się nigdy nie siedzieliśmy przy niej aż uśnie wkładaliśmy do łóżeczka i zamykaliśmy drzwi,jeśli płakała to przychodziliśmy głaskaliśmy po głowie i wychodziliśmy i tak do skutku,a pozatym jak mała miała 1,5 roku zaczęłam ją uczyć czytać tu jest coś o tym napisane,nie robiłam tego tak samo bo małą nudziło codzienne pokazywanie kartoników,tylko przy okazji rysowania pisałam jej różne wyrazy i rysowałam jej do tego obrazki Nauka czytania | Nauka czytania małych dzieci | Genialny Maluch ®
AleksandraMaria
franekkimono interesująco to wygląda, tylko się zastanawiam jak to by wyglądało w przypadku dziecka dwujęzycznego.
Znam bardzo podobną metodę (z użyciem fiszek, obrazków i zabaw) ale w nauce języków obcych i trochę starszych dzieci, pracowałam w szkole językowej która oferuje tego typu kursy również dla dorosłych oraz nauczycieli języków obcych (jak używać tej metody) na ich stronie internetowej można zrobić sobie różne obrazki, bingo i inne zabawy za free po zarejestrowaniu się.
Znam bardzo podobną metodę (z użyciem fiszek, obrazków i zabaw) ale w nauce języków obcych i trochę starszych dzieci, pracowałam w szkole językowej która oferuje tego typu kursy również dla dorosłych oraz nauczycieli języków obcych (jak używać tej metody) na ich stronie internetowej można zrobić sobie różne obrazki, bingo i inne zabawy za free po zarejestrowaniu się.
reklama
ktr
:)
ja też nosze narazie legginsy albo rajstopy i sukienkę. ale jeansy też muszę zakupić i przy okazji przeszukiwania internetu znalazłam stronkę: http://www.bebefield.pl/index1.php?width=1280&height=800
Mają kilka sklepów w Polsce z którymi współpracują więc może komuś się przyda.
Mają kilka sklepów w Polsce z którymi współpracują więc może komuś się przyda.