reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

reklama
Co do podkładów poporodowych - dla mnie to produkt archaiczny. W razie W każdy szpital je zapewnia, a w domu lepszy komfort zapewniają podpaski, ozywiście te cieńkie.

Co do sterylizatora uważam, że to zbędny wydatek. Większość butelek można sterylizować w mikrofali, a wygotowywanie nie jest bardziej uciążliwe od nastawiania sterylizatora.

Podgrzewacz fajna sprawa, ja miałam czajnik w funkcją utrzymywania temp w wysokości 40 stopni, niestety się popsuł:wściekła/y:

smoczki lovi za 25zł? Ja kupowałam po 5:crazy:

też myślę, że sterylizator to nie potrzebny wydatek, można bez tego sobie poradzić, ale podgrzewacz osobiście odkupiłam od koleżanki do butelek i słoiczków :)

Lasotka u nas daja lignine sprawdzalam na zywo w 4 szpitalach.wiec wole miecbmega podpaske niz rwaca sie z kazdej storony twardy kawał papieru.Ja juz na 2 dzin uzywalam swoich cienkich

Podgrzewacz fajna sprawa, ja miałam czajnik w funkcją utrzymywania temp w wysokości 40 stopni, niestety się popsuł:wściekła/y:

mam na dzieje ze nie jestes zla ze tak 'podkreslilam' twoja wypoowiedz :D
Ale wiem ze takie rozwiazaie jest swietne, a czajnik oprzydaje sie 'na codzien jak zwykly standardowy.
Nawet lepsze rozwiazanie niz podgrzewacz! ['siostrzenica' ma taki]
co do 'higienicznych spaw kobiecych' to ja pracowalam w pierwszej ciazy w domu starcow :D i mialam majtki siatkowe, maty na lozko [w razie wycieku] i podpaski wiete z pracy :D
Firma 'EuronForm' - niewie czy mozna to kupc w polsce. Na poczatek uzywalam takie cos:
euronmicro_3789.jpg
inccat2.jpg

[tak tak - taki gigant - ale na pierwsze dni zwlaszcza na noc super:D]
A pozniej juz tescowskie podpaski poporodowe [takie jak zwykle tylko dluzsze] i Bella Nova
i-bella-podpaski-bella-nova-ze-skrzydelkami-10-szt.jpg

ja mam cyfrowy termometr owulacyjny microfile. Mam do niego sentyment bo mierzylam nim temp przez miesiąc by zajść w ciąże a na następny miesiąc byłam juz w ciazy :-):-):-) Radość jest taka wielka gdyż 5 lat sie nie udawało :sorry2:
Podkładów nie zamowilam bo nie wiedziałam jaki rozmiar i ktore. Widziałam jakies seni i baby comfort. Jakie ty masz?

Jak nie zamawiałaś, jak na zdjęciu widzę podkłady BELLA? :-p Ja właśnie te zamawiałam, 2 opakowania i wydały mi się wielkie :-)

Klaudyna- fajne te pieluszki w serduszka :) Ja kupiłam takie w owieczki i jeżyki na Allegro.

Lasotka - u mnie szpital nie zapewnia podkładów, trzeba mieć własne...

ja wkładów poporodowych używałam tylko w szpitalu, już przy wyjściu ze szpitala użyłam podpasek always tych na noc

reklama
Do góry