reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Karolqu kupiłas ten termometr już jakiś?
Na temat jedzenia wypowiem sie za jakiś rok hehhe. Moja w 6 mce dostala kilka lyzek żuru, gotowałąm sama obiadki, a pierwsze uczulenie miala na banana.
Po 20 marca zabiorę sie za wyprawkę, w kwietniu popiorę i poukladam wszytsko taki plan

reklama
mam ten termometr i wlasnie przez niego ostatnio przeszlam na zwykly - elektoniczny pod pache i rteciowy.
Ten tez sie wydawal w porzadku ale jak przyszlo co do czego to to beznadzieja. ://
duza roznica temperatur w pomiarach i wogole.. -nie bede szczegolowo bo nie ma sensu ;D

Uwazam ze jak sie juz kupuje termometr dotykowy to trzeba zainwestowac w jakis naprawde dobry

:szok::szok::szok:
mam nadzieje ze akurat trafiła ci sie taka kiepska sztuka...
;-):tak:
ale nie ukrywam ze troche sie zmartwiłam bo ja go nie testowałam tylko moja mama i ona nie narzekała a wręcz mówiła ze jest super. Zobaczymy...

Własnie przyszła mi paczka z Allegro z rzeczami dla mnie i maluszka :) Czekam jeszcze na ciuszki nexta bo zamówiłam z UK ale bardzo długo idą...

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 70
Ostatnia edycja:
Maja - też zamawiałam ostatnio paczkę na Allegro, w tym podkłady poporodowe i jak je zobaczyłam, to byłam w szoku że są AŻ TAK WIELKIE :-)

Czytałam, że termometry Microlife są dobre, ale tak się zastanawiam nad zakupem. Na razie mam termometr elektroniczny i zastanawiam się czy taki wystarczy.

Ja mam tylko elektroniczny termometr dla córci, tego bezdotykowego nie kupuję bo z opinii znajomych wcale nie są takie rewelacyjne, więc nie będe wydawała kasy- damy sobie radę ze zwykłym :)

Te podkłady są faktycznie grubiutkie i wielgachne :) ja kupiłam 3 op. pewnie przesadziłam, ale jak zostaną to zostawię je w szpitalu, tam sie na pewno przydadzą

Maja - też zamawiałam ostatnio paczkę na Allegro, w tym podkłady poporodowe i jak je zobaczyłam, to byłam w szoku że są AŻ TAK WIELKIE :-)

Czytałam, że termometry Microlife są dobre, ale tak się zastanawiam nad zakupem. Na razie mam termometr elektroniczny i zastanawiam się czy taki wystarczy.

ja mam cyfrowy termometr owulacyjny microfile. Mam do niego sentyment bo mierzylam nim temp przez miesiąc by zajść w ciąże a na następny miesiąc byłam juz w ciazy :-):-):-) Radość jest taka wielka gdyż 5 lat sie nie udawało :sorry2:
Podkładów nie zamowilam bo nie wiedziałam jaki rozmiar i ktore. Widziałam jakies seni i baby comfort. Jakie ty masz?

Karolqu kupiłas ten termometr już jakiś?
Na temat jedzenia wypowiem sie za jakiś rok hehhe. Moja w 6 mce dostala kilka lyzek żuru, gotowałąm sama obiadki, a pierwsze uczulenie miala na banana.
Po 20 marca zabiorę sie za wyprawkę, w kwietniu popiorę i poukladam wszytsko taki plan

Jeszcze nie. Ale wezne ten co mialam upatrzony tylko nazwy nie pamietam:-) na kompie mam zapisane:-)

Moja zuza jak ostatnio miala wys goraczke to co 5 min mierzylam zeby kontrolowac czy nie rosnie I tak mi bylo szkoda zuzy jak tym elektronicznym ja meczylam.

Hej dziewczyny, co do termometrów to już kiedyś pisałam, mam bzika na punkcie gorączki, bo córka miała drgawki przy temperaturze i kupilismy ten:
BRAUN TERMOMETR DOUSZNY 4520 +21 KAPTURKÓW DO UCHA (3971151765) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Używam już 7 lat i działa be zarzutów, a w czasie choroby mierze nawet co kilka minut. Poza tym nie musze jej budzić i w nocy sprawdzam w czasie snu...Są tam kapturki na zmianę, więc można używac do dwójki dzieci z zachowaniem pełnej higieny.
Mysle ze większość z was aż tak bardzo nie będzie musiała kontrolować temperatury ale u mnie to naprawde jest on eksloatowany non stop.

dziękuję dziewczyny bardzo za opinie wasze, teraz wiem na co zwracać uwagę, ja na razie kupiłam zwykły elektroniczny i nie wiem po prostu czy on wystarczy...wstawiam wam też fotkę z moich wczorajszych zakupów, zostało mi na prawdę nie wiele do kupienia z "tych rzeczy", zakupy są w łóżeczku, które dostałam, będę się zabierać za czyszczenia na dniach:-) a co ciuszków, to będę kupować większe faktycznie, jak coś mi w oko wpadnie:-)
WP_20140224_003[1].jpg

Załączniki

• WP_20140224_003[1].jpg
    WP_20140224_003[1].jpg
    22 KB · Wyświetleń: 132
reklama
dziękuję dziewczyny bardzo za opinie wasze, teraz wiem na co zwracać uwagę, ja na razie kupiłam zwykły elektroniczny i nie wiem po prostu czy on wystarczy...wstawiam wam też fotkę z moich wczorajszych zakupów, zostało mi na prawdę nie wiele do kupienia z "tych rzeczy", zakupy są w łóżeczku, które dostałam, będę się zabierać za czyszczenia na dniach:-) a co ciuszków, to będę kupować większe faktycznie, jak coś mi w oko wpadnie:-)
Zobacz załącznik 612478

to w serduszka to pieluszki? nie wiem gdzie wy takie ładne kupujecie :confused::confused::confused:

Do góry