reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Baby hug - czy warto?

To czy się sprawdzi w dużej mierze będzie zależeć od dziecka. Miałam , drugi raz bym nie kupiła. U nas córka i tak nie chciała w nim leżeć, lepiej sprawdzal się wózek (choć nie rozumiem, bo air hug też ma kółka 🙈), a do tego jak tylko zaczęła się przewracać na brzuch czyli jakoś ok 4 miesiąca robiła to również w nim i stało się to w mojej ocenie niebezpieczne, bo próbowała się podciągać i miałam wrażenie, że zaraz wypadnie.
I wtedy wkroczyła mata.
Osobiście biorąc pod uwagę, że jego cena jest dużo wyższa niż wtedy kiedy ja kupowałam rozważała bym inne rozwiązanie, kosz Mojżesza, kojec, dostawke? Lub po prostu wózek 🙂
Mamy psa 😊
Zabrzmiało jakby Chicco było zamiennikiem maty 🙈
Mata to absolutna podstawa prawidłowego rozwoju i nie mówię tu o kolorowych materiałach, które oczywiście się przydają, zajmują najmłodsze szkraby ale o normalnej macie/puzzlach - stosunkowo twardej, żeby maluszek mógł pracować od podłoża.
Mówię to jako mama i fizjoterapeuta dziecięcy.
Dziecko, które zaczyna się wspinać może wypaść z kosza Mojżesza, Chicco, gondoli. Jedne maluchy zaczną to robić ok. 5-6 miesiąca życia inne później, dlatego trzeba malucha obserwować. Atutem Chicco jest fakt posiadania pasów, bo awaryjnie można delikwenta przypiąć 😂

Ceny są kosmiczne ale na rynku jest cała masa używanych modeli i można dorwać z fajnej cenie 🙂 Ja swój kupiłam za 300 zł i zdecydowanie odpracował 😂 Także przy bardziej ograniczonym budżecie warto szukać używek 🙂

reklama
Zabrzmiało jakby Chicco było zamiennikiem maty 🙈
Mata to absolutna podstawa prawidłowego rozwoju i nie mówię tu o kolorowych materiałach, które oczywiście się przydają, zajmują najmłodsze szkraby ale o normalnej macie/puzzlach - stosunkowo twardej, żeby maluszek mógł pracować od podłoża.
Mówię to jako mama i fizjoterapeuta dziecięcy.
Dziecko, które zaczyna się wspinać może wypaść z kosza Mojżesza, Chicco, gondoli. Jedne maluchy zaczną to robić ok. 5-6 miesiąca życia inne później, dlatego trzeba malucha obserwować. Atutem Chicco jest fakt posiadania pasów, bo awaryjnie można delikwenta przypiąć 😂

Ceny są kosmiczne ale na rynku jest cała masa używanych modeli i można dorwać z fajnej cenie 🙂 Ja swój kupiłam za 300 zł i zdecydowanie odpracował 😂 Także przy bardziej ograniczonym budżecie warto szukać używek 🙂

Nie,nic takiego nie miałam na myśli. Napisałam wyżej, że córka nie akceptowała huga wolała wózek a później drzemała tylko u mnie na rękach a na macie spędzała resztę dnia. 🤷 Nie ma się co doszukiwać drugiego dna w mojej opinii tylko dlatego, że napisałam, z drugi raz bym nie kupiłam Uważam to za super sprzęt jednak czy się sprawdzi zależy od dziecka 🙂

Cześć dziewczyny 🙂
Może zacznę od tego, że rozwiązanie zbliża się wielkimi krokami 😅 kończę remont i czas wziąć się za wyprawkę dla małej.
Rozważam zakup Baby Huga i jestem ciekawa Waszych opinii, czy polecacie? jak w użytkowaniu codziennym?
Muszę dodać, że na pokładzie jest również pies, który wszędzie musi wejść, wszystko powąchać i jest złodziejem jedzenia 🙈 więc u tych Mam, gdzie jest też psie dziecko, jak sprawdził się Baby Hug?
I następne ważne pytanie, jak długo byl użytkowany? Do którego miesiąca sprawdził sie u Waszych maluszkow?
Z góry dziękuję za każdą odpowiedź!
Bardzo polecam, to jeden z moich must have wyprawkowych 😀 córka ma 5 miesięcy i korzystamy codziennie - jak muszę się wykąpać, ugotować coś, kiedy chcę ją mieć na oku. Teraz powoli zaczynam ją podnosic wyzej, przypinam ją pasami i jest zadowolona, bo moze mnie obserwowac. Co do psiaków - nasz pies jest średnich rozmiarów i nie ma szans, żeby tam się dostal, na początku próbował jedynie oprzeć się o Huga łapami, ale szybko stracił zainteresowanie 😀

Cześć dziewczyny 🙂
Może zacznę od tego, że rozwiązanie zbliża się wielkimi krokami 😅 kończę remont i czas wziąć się za wyprawkę dla małej.
Rozważam zakup Baby Huga i jestem ciekawa Waszych opinii, czy polecacie? jak w użytkowaniu codziennym?
Muszę dodać, że na pokładzie jest również pies, który wszędzie musi wejść, wszystko powąchać i jest złodziejem jedzenia 🙈 więc u tych Mam, gdzie jest też psie dziecko, jak sprawdził się Baby Hug?
I następne ważne pytanie, jak długo byl użytkowany? Do którego miesiąca sprawdził sie u Waszych maluszkow?
Z góry dziękuję za każdą odpowiedź!
Dla nas top że wszystkich przenośnych łóżeczek a mieliśmy dostawkę i kosz Mojżesza to ostatnie użytkowane najkrócej. Baby Hug do tej pory (14mies.) Mobilność bardzo ważna gdy dziecko chce mieć się obok i możliwość przerobienia w krzesełko rewelacja, pasy dają bezpieczeństwo oraz regulacją wysokości na stelażu. Nam to ratowało życie od początku. Minusem są skrzypiące koła, kupiliśmy nowy a odrazu taki defekt. Z tym że młoda się przyzwyczaiła 😅. Na początku dokupiliśmy materacyk dedykowany i do ok 5mies stosowaliśmy. Jeden z lepszych zakupów. Ale tak jak piszą dziewczyny teraz kupiłabym bez zastanowienia tyle ze używany :)

Podpisuje sie pod wpisem wyżej. To obicie stosunkowo łatwo się zdejmuje (jeśli chodzi o pierwszy raz, bo pózniej to juz idzie gładko, wiadomo) i można prac do woli jeśli sie pobrudzi. Ten materiał jest wytrzymały - nic sie nie wyciąga, nie mechaci, nie odkształca. Punktowo tez doraźnie można zaprac. Łatwe utrzymanie w czystości było dla mnie jednym z głównych kryteriów przy zakupie. 👌🏻🙂

reklama
Baby hug

Załączniki

• received_1048535106561679.jpeg
    received_1048535106561679.jpeg
    217,1 KB · Wyświetleń: 54
Do góry