reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

reklama
Lady ja mogę powiedzieć o sobię, odkupiłam od koleżanki, która miala w okazyjnej cenie dedektor i wylądowałam na izbie przyjęć chyba 25 tyg popłakana bo tętna nie wysłyszlam, i sie nie ruszało.Na izbie okazało się ze dziecko śpi, a tętno 160 miarowe..Pożniej jak byłam w szpitalu co godzinę musiały mi sprawdzać położne,Czasem długo się naszukały a miały juz dużo lepszej klasy.

ladybird nie badz zla na siebie!!
Ja tez mam detektor, traktuj to wlasnie jako taki gadzet i tyle jak nie uslyszysz nic to nie panikuj!
Ja bardzo lubilam podsluchwac dzidzie [dopuki nie bylo ciagych ruchow] i kilka osob odemnie pozyczalo detektor.
Powiedzmy traktuj to jak 'zabawe' ;)

Lady ja mogę powiedzieć o sobię, odkupiłam od koleżanki, która miala w okazyjnej cenie dedektor i wylądowałam na izbie przyjęć chyba 25 tyg popłakana bo tętna nie wysłyszlam, i sie nie ruszało.Na izbie okazało się ze dziecko śpi, a tętno 160 miarowe..Pożniej jak byłam w szpitalu co godzinę musiały mi sprawdzać położne,Czasem długo się naszukały a miały juz dużo lepszej klasy.

To jak dziecko śpi, to nie słychać tętna?

ladybird- dziewczyno , bardzo dobry zakup zrobiłaś. Sugeruje wypróbować ma sobie a potem słuchać opinii innych co ktoś słyszał lub czytał. Mam detektor i szczerze nie wyobrażam sobie ciąży bez niego. To jest druga ciąża w której go używam. Zaczęłam od 13 tygodnia i używam prawie codziennie. Przez moment , zazwyczaj rano. Ja dużo podróżuje , latam do tego mam ograniczony dostęp do lekarzy i to naprawdę pomaga. Słyszę Serducho i wiem ze jest ok. Słucham tak 5-10 sec.
Rob to tak. Połóż sie ze spokojem , jeśli masz żel ( ja już dawno nie mam i używam oliwkę dla ciężarnych) to rozsmaruj go dość nisko. ( tak nad kością lonowa). Zrób na dość głośno i ze spokojem znajdź serducho.
To nie jest trudne i obiecuje ci ze znajdziesz bez problemu. Tylko nie szukaj u góry brzucha. Nasze bobiki są wciąż nisko. Ja nie traktuje tego jak zabawkę. Po moim naprawdę trudnym początku ciąży i dwóch poronieniach jakoś przestałam żartować z ciąży. Jeśli ktoś wiecznie nie może znaleźć tetna to po prostu robi to zle, lub bez żelu ( oliwki) bądź poprostu szuka za wysoko. Pamietam ze z Olinkiem w późniejszym etapie ciąży często serduszko było mocno z boku. Teraz mam non stop o okolicach góry kości łonowej.
Tak , ze nie żałuj tylko korzystaj mądrze. Bo rady, ze ktoś coś od kogoś podobno słyszał są średnio użyteczne.

Dziękuję Winki za podpowiedź i instrukcję obsługi:) Detektor dostałam w poniedziałek i bałam się użyć. Zrobiłam tak jak mówisz i usłyszałam serce!!! Uffff. Strach ma wielkie oczy. Jeszcze raz dziękuję:-)

reklama
winki masz rację, ale czasem mimo oliwki czy żelu czasem nie słychać.To nawet zdarza się doświadczonym położnym że nie umieją wychwycić tętna.Ja nie czytałam tylko mówiłam o Własnym doświadczeniu.Jest to fajny gadzet, ale nie wolno się stresować jak się nie uda znaleść tętna.Wyrażam swoje opinię,napewno nie po to żeby się spierać.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry