reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

reklama
Ja wcześniej nie znałam Pepco... Dzisiaj tam byłam pierwszy raz mimo, ze mam Pepco bardzo blisko mojego blokuj jestem tam średnio raz w tygodniu bo robię zakupy spożywcze w Lidlu obok :D na pewno będę tam częściej wpadać bo ten kaftanik kosztował 2,99zl a nie raz tyle płaciłam za jakiś używany ciuszek dla małej w lumpie ;)

śliczne ciuszki dziewczyny, co do pepco to też już kilka razy byłam i kupiłam ciuszki są tanie i fajne :-D
ja ostatnio byłam w ikea zobaczyć ile kosztują rzeczy, które jeszcze potrzebuję i zapisałam sobie wszystko i już wybrałam, ale jak już byłam to kupiłam pościel i podkład do przewijania małej, będę nim przykrywać przewijak, bo mam taki w komplecie z łóżeczkiem i on jest z takiego nieprzyjemnego materiału, no i pokrowce na takie normalne przewijaki nie pasują, ale ten podkład będę też miała jak gdzieś pojadę, albo do kogoś żebym mogła położyć mała i swobodnie przewinąć :-D
WP_20140413_016.jpg

Załączniki

• WP_20140413_016.jpg
    WP_20140413_016.jpg
    11 KB · Wyświetleń: 96
właśnie zamówiłam pościel i składany przewijak :D
Zobacz załącznik 619895
Zobacz załącznik 619896
Zobacz załącznik 619897

Ta pościel w pieski jest identyczna jak moje flanelowe pieluchy a ta w kotki jest identyczna jak moja pielucho-ceratka :) A ten składany przewijak kupiłam z myślą o jakiś długich spacerach, czy wizytach np u teściowej :) Bo chyba miałabym stresa, że kupka małej może wylądować tam gdzie nie trzeba :D

A mi dziś mąż kupił dresik i spodnie dla maluszka...
niestety bezmyślni sprzedawcy przyczepiają czipa a potem robi sie dziura :crazy:
powinni to na szwie przyczepiać !!
szkoda mi oddać tego dresu bo dziś akurat było 20% w hm
to dres zamiast 70 zł wyniósł mnie ok. 54 zł.

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 83
  • image.jpg
    image.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 95
  • image.jpg
    image.jpg
    10 KB · Wyświetleń: 86
co do rozka to mi sie wydaje ze glowna zaleta jest to ze nie trzyamy dziecka na 'golej rece - na mnie sie zawsze matka tesciowa i wszyscy w kolodarly jak ja moge tak normalnie dziecko brac na rece bez niczego - dla kregoslupa jest wazne zeby byl rozek, kocyk czy zeby brac dziecko na podusi

Ja juz w tamtym tyg wyslalam zamowienie na wyprawke [allegro: wasal83 i apteka gemmini] BARDZO polecam.
Wczoraj wrzucilam pierwsze ciuchy do prania i sie susza [ale bardzo 'podstawowe - na pierwsze 2- 3 tyg pozniej juz za male beda - ale musialam bo lekaz kazal lezec ze boi sie o tego krwiaka wiec podstawe chcialam miec juz gotowa :D]

reklama
Emotion, w jakich rozmiarach masz ciuszki na te pierwsze tygodnie? Ja głownie kupuje ciuszki w lumpeksach a tam trafiam tylko na rozmiar 62 i wzwyż... Mam straszny deficyt ubranek w rozmiarze 56 czy 58. ;( Nie wiem gdzie ich szukać bo nie uśmiecha mi sie płacić 10zl za body, które moja córka będzie miała na sobie może 4-5razy...

Do góry