reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Skończyłam wreszcie pranie ciuszków, które dostałam. Co za ilość, prałam codziennie przez prawie 2 tyg i chociaż ponad 7kg oddałam o i tak wydaje mi się, że zostały mi ogromne ilości.
jeszcze tylko tetrę kupię i piżamę dla siebie do szpitala i chyba mam wszystko... No może jeszcze jeden ręcznik po kąpieli by się przydał...

Krem kupiłam z a-dermy, używaliśmy go przy Hani - ma azs, i znakomicie się sprawdzał, nawet na odparzenia. Do kąpieli kupiłam natłuszczającą ziaję i jeśli chodzi o kosmetyki, to chyba mi wystarczy.

A propos piżamy - gdzie kupujecie? Mam tylko jedną rozpinaną z jakiejś sieciówki..

reklama
ja kupilam ostatnio dwie zwykłe koszule na cienkich ramiączkach i myślę że będą ok. Mam jeszcze 2 rozpinane na krótki rękaw po ciąży z Lili ale pamietam ze szału dostawałam z tymi guziczkami więc teraz stwierdziłam że myk cyca wyrzucę przez ramiączko i spokój

ja piorę ciuszki, mam za sobą dwie pralki i jeszcze ze 2 przede mną, ale uwielbiam powieszać pranie i prasować więc jestem w swoim żywiole :-D też muszę kupić koszulę, ale myślę, że z dwie tylko kupię, dobrze, że napisałaś o tych guziczkach, bo nie pomyślałam, że to może wkurzać :-D

Wczoraj dostałam zwrot moich ciuszków po dziewczynach a myślałam ,że już ich nigdy nie zobaczę ,koszulę mam z krótkim rękawem z takimi rozcięciami karmiłam do 3 lat więc jakoś się jej nie zdążyłam pozbyć.

Ja na razie wyprałam 2 pralki i nic nie prasowałam jeszcze. Będę to robić po świętach i w pozycji siedzącej, bo jak stoję dłużej to raz, że plecy bolą a dwa po prostu robi mi się słabo a wtedy chwila i mogę zemdleć.
Kochane czy któraś z Was robiła zakupy ze strony nextdirect.com/pl/ ?? nie wiem jak wielkościowo wypada tamtejsza rozmiarówka, no i w ogóle czy jakościowo ciuszki są ok? Proszę o opinie i radę :) Buziolki!!

Asica jakosciowo ciuszki next sa boskie:) a rozmiar ja zawsze kupuje o jeden mniejszy bo te ich ciuchy duze wypadaja. Szczegolnie jak dziecko szczuple jak moje

Zamiast pizamy mama taka sukienke/ tunike na ramiaczkach szerokich z h&m, z jaskiem sie super sprawdzila. I jedna koszule rozpinana

Ja mam do szpitala 2 koszule, rozpinane pod szyją, które dostałam od mamy bo zachowała je sobie na pamiątkę. Także będę śmigać po porodzie w tych samych koszulach co moja mama, niesamowita sprawa :D Jeszcze jedną dostałam od babci ale szkoda mi jej będzie brać do szpitala bo jest nowa a tamte jak się pobrudzą to pewnie je od razu wyrzucę :)

Ciuszki Tosi 013.jpgCiuszki Tosi 001.jpgCiuszki Tosi 002.jpgCiuszki Tosi 003.jpgCiuszki Tosi 005.jpgCiuszki Tosi 007.jpgCiuszki Tosi 008.jpgCiuszki Tosi 009.jpgCiuszki Tosi 010.jpgCiuszki Tosi 011.jpg
moje dzisiejsze zakupy :D poza tym na zdjęciu jeszcze połowa pralki jest załadowana ciuszkami :D

Załączniki

• Ciuszki Tosi 013.jpg
    Ciuszki Tosi 013.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 72
  • Ciuszki Tosi 001.jpg
    Ciuszki Tosi 001.jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 71
  • Ciuszki Tosi 002.jpg
    Ciuszki Tosi 002.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 72
  • Ciuszki Tosi 003.jpg
    Ciuszki Tosi 003.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 76
  • Ciuszki Tosi 005.jpg
    Ciuszki Tosi 005.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 67
  • Ciuszki Tosi 007.jpg
    Ciuszki Tosi 007.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 70
  • Ciuszki Tosi 008.jpg
    Ciuszki Tosi 008.jpg
    28,3 KB · Wyświetleń: 69
  • Ciuszki Tosi 009.jpg
    Ciuszki Tosi 009.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 70
  • Ciuszki Tosi 010.jpg
    Ciuszki Tosi 010.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 71
  • Ciuszki Tosi 011.jpg
    Ciuszki Tosi 011.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 68
reklama
Ciuszki Tosi 016.jpgCiuszki Tosi 012.jpgZobacz załącznik 620447
nie wiem czemu nie wgrały mi się te 3 zdjęcia o_O za same kaftaniki i półśpiochy zapłaciłam około 55zł, skarpeteczki i rajstopki dostałam od mamy ;) ale mam już zapas :D

Załączniki

• Ciuszki Tosi 016.jpg
    Ciuszki Tosi 016.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 70
  • Ciuszki Tosi 012.jpg
    Ciuszki Tosi 012.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 67
Do góry