reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

reklama
Ja zwiedzam dużo rożnych lumpów i wiecznie wszystko od 62... Chyba mam pecha :D Jutro sie wybieram do największego lumpa w moim mieście i jak tam nic nie znajdę to na prawdę sie wkurze ;P

Emotion, w jakich rozmiarach masz ciuszki na te pierwsze tygodnie? Ja głownie kupuje ciuszki w lumpeksach a tam trafiam tylko na rozmiar 62 i wzwyż... Mam straszny deficyt ubranek w rozmiarze 56 czy 58. ;( Nie wiem gdzie ich szukać bo nie uśmiecha mi sie płacić 10zl za body, które moja córka będzie miała na sobie może 4-5razy...
Mam z tesco, albo z primarka 'early days' [z irlandii]
czesc jest 56 cm,
czesc 'do 3,4 kg'
czesc 'up to 1 mth' [ do 4,5 kg]

Corka mimo ze sie urodzila 4,200 i 63 [mi sie wydaje 58cm] to je nosila - ale wlasnie 2 - 3 tyg.
ROZMIAR ROZMIAROWI NIE ROWNY! Bo corka np dluzej nosila 56 cm [niekotre] niz inn ktory mialy rozmiar 62cm!
Teraz nadal ma jedne body 9-12miesiecy [ona ma 18 miechow] a inne 12-18 miesiecy juz sa dawno za male :)

Kuknij jak beda wyprzedaze w tesco sa wtedy wielopaki - np 7 bodow za 25-35 zlotych wiec w miare ok. :)

Neko ja na allegro kupywałam używane malutkie po kilka sztuk za grosze:) Ostatnio np kupiłam trzypak bodów pumy za jakieś 10 zł:)
Ja też wczoraj dopinałam wyprawkę i już praktycznie wszystko mam... Dzisiaj dokupiłan matę:)
Zostały do kupienia- smoczek, kosmetyki do kąpieli, podkłady na łóżko do szpitala, karuzelka, leżaczek i gdzieś na jesień spacerówka:)

Ja mam cześć np 58 a cześć 0-3m i są identycznej wielkości ;) Muszę sie bardziej przyłożyć do buszowania po lumpach ;) Mi tez brakuje karuzeli na łóżeczko bo ta co dostałam okazała sie być zepsuta i nie kręci sie ani nie gra ;(

ja mam ciuszki w rozm 62, nawet jak będą odrobinkę za duże to nic się nie stanie, gorzej jak są za małe, dziecko musi mieć swobodę ruchów więc moim zdaniem lepiej mieć większe ciuszki niż kupić za małe i z nich nie skorzystać

Halina małe też się przydadzą. Mój Mikołaj miał być duży, a na koniec przestał rosnąć i urodził się 2660 i 51 cm. Jak wracaliśmy do domu to nawet 2,5 kg nie miał. W rozmiarze 50 się topił, a jakbym mu ubrała 62 to by najzwyczajniej w świecie te ciuszki z niego spadły. Na biegu kupowałam malutkie ciuszki, a w większości sklepów najmniejszy rozmiar to było 56 i był problem. Zresztą bardzo dużo rzeczy na 56 wymiarowo to raczej 62 odpowiada. Na allegro kupywałam i musiałam czekać na nie.

reklama
ja mam ciuszki w rozm 62, nawet jak będą odrobinkę za duże to nic się nie stanie, gorzej jak są za małe, dziecko musi mieć swobodę ruchów więc moim zdaniem lepiej mieć większe ciuszki niż kupić za małe i z nich nie skorzystać
Ja tkie maluszki kupilam 'w razie co' i kosztowaly mnie 50centow za 7dmiopak [nowe na przecenie] wiec sama rozumiesz... :D Chyba mialam nadzieje ze cora sie poda na mnie [3 kilo]
Niestety podala sie na tatusia [4,500] i sama miala 4,200 :D
Teraz dostalam kilka bodziakow od siostry.
I tym oto sposobem na pierwsze 2- 3 tyg mam 7 body z dlugim i jakies 30-35 body z krotkim rekawem :D Do tego okolo 25 pajacykow :D Hah nie musze prac pierwse tygodnie chyba :D

Karuzele to chyba od 3 miesiąca są przydatne, ale nie dam sobie ręki uciąć czy na pewno jest jak mówię :-p
Moja na karuzele lookala juz na 5 tyg chyba [albo 6] i calkiem zainteresowana byla,
ale mowi sie wlasnie ze na 2- 3 miechy sie zaklada.

Do góry