reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

aparatka w komornikach jest fajny sklep z wozkami i nie tylko. maja duzy wybor i facet ( o ile na niego trafisz) potrafi naprawde dobrze doradzic

reklama
mnie nie przekonuje ten fotelik ... jak to w aucie sie miesci ?? przeciez jesli to ma byc na tyle duze zeby bylo gondola to miedzy siedzeniami ciezko to bedzie zmiescic - chyba ze w jakims mega suvie :)

poza tym niemoznosc wyprostowania sie jest srednia ... gondola ma jednak swoje plusy wlasnie w tym ze maluch lezy plasko i moze sie dowolnie wiercic i krecic a tu jednak ogranicza sie go dosc mocno ... nie neguje ale staram sie wam pokazac inny punkt widzenia ... mnie bynajmniej nie przekonuje ... no i zima juz w tymn nie pojezdzisz ... ni ma byka!!!

Monia pojezdzisz w zimie.Gondola nie zajmuje az tak duzo miejsca z tego co kojarzenia u znajomych.Gondola jest mniejsza niz my mamy w wozkach dzieci szybko z niej wyrastaja.Josi kupila normalna teraz gondole a matrixa ma miec na stale w aucie.
Oni robili mega trasy wlochy chorwacja wegry i byli zadowoleni.na minus bylo ze szybko Zuzua wyrosla i jest plytsza.
A i koła ze pianki.

dziewczyny, błagam poratujcie wiedzą... to moje pierwsze dziecko i nie mam zielonego pojęcia czy będzie mi potrzebna pościel do wózka? czy może zwykły polarowy kocyk starczy? skoro rodzę w czerwcu to do września małej starczy cieniutki kocyk... ale na okres wrzesień-grudzień będę raczej potrzebowała kołderki, prawda? i jak długo dziecko jeździ w gondoli? niektórzy piszą, że tylko 6miesięcy... a inni, że nawet 9miesięcy... taka pościel nie jest droga bo komplet kołderka, podusia, poszwa na kołderkę i poszwa na podusię kosztuje 30zł a dodatkowy zestaw poszewek tylko 15zł ale czy jest sens to w ogóle kupować? :eek: staram się kupować rzeczy potrzebne żeby nic się nie marnowało...

to może powinnam kupić śpiwór? ale jaki rozmiar? może po prostu poczekam do tego września... :eek: zapytałam mamę dzisiaj czy ona miała dla mnie pościel do wózka bo ja sama urodziłam się w czerwcu to mama mi powiedziała "czyś Ty zgłupiała, przecież ja nie pamiętam takich rzeczy po tylu latach" :-D

Sarenka ja mam wlasnie muum z matrixem to ci powiem szczerze z pierwszej reki:)
Gondola ciezka. Na lezaco zajmuje dwa siedzenia z tylu, podpinasz dwoma pasami z kazdej strony. Gondola w wersji siedzacej tylem do kierunku jazdy jest wieksza niz tradycyjny maxi cosi np ale normalnie na siedzenie wchodzi-ja jezdzilam aygo. Plus wersji siedzacej ze jest spory h rozmiarow i dziecko baaardzo dlugo w niej jezdzi:) minus ze noworodek sie w wersji siedzacej gubi, troche jednak duzo luzu ma i pozycje dosc mocno siedzaca. Gondola w wersji na spacery spoko te szelki mi wcale nie przeszkadzaly jakos je dawalam na boki i kocyk kladlam na dno. Swobodnie mogl spac na boku jak znajde zdjecie to wkleje
Teraz dokupilam jednak ta gondole micro uzywke, bo matrix jest maly i ciezki a micro bardzo lekka i dluzsza. Ale jas mial tylko matrixa i dalismy rade, jako gondole uzywalismy od czerwca do listopada, a jako fotelik to do poznej wiosny

Adac- z tego co kojarze to tylko stary model sprzed kilku lat byl testowany:/ ja sie nie doszukalam wynikow dla matrix light. No ale na pewno ma mniej niz maxi cosi. My kupilismy ze wzgledu na czeste wyjazdy do rodziny 5h w jedna strone, nie chcialam malego trzymac tyle czasu na siedzaco. I do tego celu gondola genialnie sie sprawdzila, smacznie sobie spal na plasko cala droge, no i nie pocil sie jak w foteliku.

Wozek super, baaardzo fajny kosz wygodny w uzyciu. Prowadzi sie pieknie. Sprawdz tylko przed zakupem jak stelaz wyglada czy sie zklada ladnie i nie blokuje nic i czy sie nie chybocze. Spacerowka bardzo fajna, duze siedzisko, zmienny kierunek jazdy, jedyny minus to mala/krotka budka, ale mielismy dodatkowy daszek przeciwsloneczny zakladany na budke

Jak masz pytania to pisz:)

Ostatnia edycja:
Za naszych czasow byly beciki:)
Masz rozek na poczatek wystarczy potem mozesz zrobic z tego kolderke. A ze spiworkiem masz duzo czasu do listopada lekko

reklama
rożki mam dwa... jeden dostałam od znajomej a jeden w gratisie do pościeli :-D uspokoiłyście mnie dziewczyny, dziękuje ;-)

Do góry