Sarenka ja mam wlasnie muum z matrixem to ci powiem szczerze z pierwszej reki
Gondola ciezka. Na lezaco zajmuje dwa siedzenia z tylu, podpinasz dwoma pasami z kazdej strony. Gondola w wersji siedzacej tylem do kierunku jazdy jest wieksza niz tradycyjny maxi cosi np ale normalnie na siedzenie wchodzi-ja jezdzilam aygo. Plus wersji siedzacej ze jest spory h rozmiarow i dziecko baaardzo dlugo w niej jezdzi
minus ze noworodek sie w wersji siedzacej gubi, troche jednak duzo luzu ma i pozycje dosc mocno siedzaca. Gondola w wersji na spacery spoko te szelki mi wcale nie przeszkadzaly jakos je dawalam na boki i kocyk kladlam na dno. Swobodnie mogl spac na boku jak znajde zdjecie to wkleje
Teraz dokupilam jednak ta gondole micro uzywke, bo matrix jest maly i ciezki a micro bardzo lekka i dluzsza. Ale jas mial tylko matrixa i dalismy rade, jako gondole uzywalismy od czerwca do listopada, a jako fotelik to do poznej wiosny
Adac- z tego co kojarze to tylko stary model sprzed kilku lat byl testowany:/ ja sie nie doszukalam wynikow dla matrix light. No ale na pewno ma mniej niz maxi cosi. My kupilismy ze wzgledu na czeste wyjazdy do rodziny 5h w jedna strone, nie chcialam malego trzymac tyle czasu na siedzaco. I do tego celu gondola genialnie sie sprawdzila, smacznie sobie spal na plasko cala droge, no i nie pocil sie jak w foteliku.
Wozek super, baaardzo fajny kosz wygodny w uzyciu. Prowadzi sie pieknie. Sprawdz tylko przed zakupem jak stelaz wyglada czy sie zklada ladnie i nie blokuje nic i czy sie nie chybocze. Spacerowka bardzo fajna, duze siedzisko, zmienny kierunek jazdy, jedyny minus to mala/krotka budka, ale mielismy dodatkowy daszek przeciwsloneczny zakladany na budke
Jak masz pytania to pisz