reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

kaludynaa, a ty kupujesz w jakims sklepie w Poznaniu? Ja byłam tylko w Bobo wózki i może zanim kupie przejade się do konkurencji i sprawdze ceny. Możesz polecić jakieś fajne sklepy?

ja też kupuję w bobo wózkach, akurat tam wózek, który chcę jest najtańszy, ale jeśli chcesz porównać ceny i obejrzeć to oglądałam w Panoramie, jest tam sporo wózków, ale tylko kilka firm do góry jest ten sklep, Baby Akpol, tu jest sporo wózków, duży wybór, PatiiMax, też dużo firm różnych i w ToysRus w CityCenter tam był mniejszy wybór ale fajny tor do testowania wózków, jeszcze się z czymś takim nie spotkałam, no i swobodnie możesz sobie pojeździć po sklepie, no i prawie w każdym z tych sklepów są też promocje jak np. wózek jest z wystawy, można na coś fajnego trafić :-)

Neko, ja tak jak już wcześniej pisałam, że kupuję do wózka jakąś podusię i kocyk, troszkę większy taki do przykrycia 130/160 myślę, że to wystarczy na początek, a w zimę będę go składać podwójnie żeby było cieplej małej, a jeśli nie wystarczy to kupię grubszy :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dobra wóżek kupiony, dopiero przyjechaliśmy znalazłam testy to 4 gwiazdki nie pamiętam gdzie te testy były, ale jutro postaram się pokazać. Fakt, gondola jest ciężka, ale mnie też ujęło to, że można małe dziecko przewozić na płasko. Wiecie co ja powiem krótko popradziłąm się dwóch osób i dwie osoby spytały mnie kiedy maxi cosi przechodziły testy, że to było 5 lat temu i na tym maxi cosi bazuje, nie wiem tak słyszałam, od dwóch nieznajomych sobie osób, które sprzedają wózki, jestem ciekawa kiedy testy przechodził matrix.
Josi - sprawdzałam stelaż, pięknie się roskłada i skłąda nie zacina się a nie wiem co znaczy chybocze. Tak wózek jak nówka, m się bardzo podoba także ogólnie jesteśmy zadowoleni, zobaczymy jak się sprawdzi, mógłby być trochę jaśniejszy, no ale przeżyję:)Opinie ma bardzo opymistyczne jest lekki i wydaje się być wygodny dla dziecka, a myślę, że do grudnia nim spokojnie pojeżdzę.

Klaudynaa, dzięki :) W sumie w Akpolu i Pati Maksie byłami bebetto tam nie mają. Ale do citi center jeszcze się przejadę., Wczoraj zauważyłam na stronie bebetto, że wkrótce premiera aż 3 nowych modeli :)

Sarenka, problem z głowy i najwazniejsze że Tobie się podoba !

Dobra wóżek kupiony, dopiero przyjechaliśmy znalazłam testy to 4 gwiazdki nie pamiętam gdzie te testy były, ale jutro postaram się pokazać. Fakt, gondola jest ciężka, ale mnie też ujęło to, że można małe dziecko przewozić na płasko. Wiecie co ja powiem krótko popradziłąm się dwóch osób i dwie osoby spytały mnie kiedy maxi cosi przechodziły testy, że to było 5 lat temu i na tym maxi cosi bazuje, nie wiem tak słyszałam, od dwóch nieznajomych sobie osób, które sprzedają wózki, jestem ciekawa kiedy testy przechodził matrix.
Josi - sprawdzałam stelaż, pięknie się roskłada i skłąda nie zacina się a nie wiem co znaczy chybocze. Tak wózek jak nówka, m się bardzo podoba także ogólnie jesteśmy zadowoleni, zobaczymy jak się sprawdzi, mógłby być trochę jaśniejszy, no ale przeżyję:)Opinie ma bardzo opymistyczne jest lekki i wydaje się być wygodny dla dziecka, a myślę, że do grudnia nim spokojnie pojeżdzę.

w takim razie gratuluje decyzji :D to chyba najwazniejsze :)

zdementuje o testach maxi-cosi ... z raci ze sie tym interesuje wiem ze ostatnie testy cabriofixa i pebble sa z 2013r co nie zmienia faktu ze budowa skorupy jest niezmienna w cabrio od 2007r (pebble nie pamietam) ale testy adac sa wykonywane dla kazdej serii rocznikowej ... znaczaco zmieniaja sie materialy wykonczeniowe w tym czasie (ja mam np srednia tapicerke ale kupie pokrowiec frote i olewam temat) jedno co mnie zastanawia to stan plastikow ktore maaj juz skonczone 5 lat ... a trwalosc takich tworzyw jest rozna ... ale moj maz twierdzi ze wszystko z nim ok i mam nie panikowac !!! najwazniejsze ze nie bral udzialu w wypadku i nigdzie nie ejst pekniety ...

No trochę nie w ten wątek się wbiłam z tym wózkiem.
Tez słyszałam, że jak fotelik nie jest powypadkowy, to znaczy, że jest bezpieczny, więc Mea, myślę, że dalej posłuży i napewno nie stracił swojego przeznaczenia.
Ja chwilami zastaniwam się czy dobrze zrobiłam kupując ten wózek, ale , ta gondolo fotelik to myślę, że dobry pomysł dla takich mam jak ja.
W innym przypadku fotelik musiałby być na stałe zamocowany w aucie, czyli 2 fotele w samochodzie, bo jeden Milki. Wózek i tak musi być w domu, bo w dzień wygodnie mi dziecko trzymać w wózeczku, pozatym On ma troszkę podniesoną gondolkę ku górze, jakiś system lepszego oddechu to spowodowało na jego plus, malutka gondola, tylko ta waga, ale nosidełka nigdy nie nosiłam w rece. Tak zejdę z 2 pięterka, włoże dziecko do auta z gondolo/fotelikiem stelaż do bagażnika, i mam wszytsko w jednym a tak pewno by mi się gondolka już nie zmieściła do auta.
Też mi się podobały inne wóżki, bardziej jasna kolorystyka, ale te rozwiązanie gondolki jest dla nas odpowiednie, no i wózek ma bardzo dobre opinie.
Jeśli chodzi o wyjazdy i foteliki, to ja do pracy jadę taką boczną drogą ok.400m, że o wypadek raczej barddzo ciężko. Jak kupowałam fotelik dla Milki to jezdziliśmy czytaliśmy testy, chcieliśmy dać ok 1000zł za fotelik (ten od 9 kg)Patrzyliśmy na recardo, dobe opinie i fajne ceny, ale uznaliśmy, że warto zainwestować. Pojechaliśmy do hurt. i Pani zaczęłą nam przymierzac foteliki. Poakzała nam,że reakardo w naszym aucie nie zdaje egzaminu, bo przy wyprofilowaniu fotela, miał luzy i najbardziej spradził się espiro. Póżniej zmieniłam auto i w tej chwili ten espiro się też chybocze bo już inny profil siedzienia, także z tymi fotelikami to długi temat.

ja wlasnie znalazlam ostatnio ta gondole - Quinny Dreami i pisze ze ma 77 - to pewnie wnetrze/wewnetrze gondoli

Neko ja juz pisalam chyba [albo zapomnialam] Ja chcialam do wozka podusie [bo ladnie wyg;lada] - ale sprzedawali tylko zestawy koldra i podusia.
NA wakacje sie koldra nie przyda raczej - pozniej tez zalezy jaka pogoda - w tym roku bylo dlugo cieplo o ile sie nie myle - wiec wtedy najwyzej kupisz koldre - lub uzyjez kocyk po prostu =
Kocyki sa latwiejsze w uzyciu i lepiej dziecko otulaja w porownaniu do koldry

Ja dzisiaj prawie dostałam zawału... Wydałam 500zł na pierdoły! Gdyby nie małżonek i moja mama obok mnie to chyba bym sie przewróciła... Kupowaliśmy same niezbędne rzeczy, z mocno okrojona lista w ręce a tu taka kwota... Szok! Jeszcze muszę kupić dwa komplety pościeli i składany przewijak i koniec zakupów :D Choć pewnie przed samym pójściem do szpitala kupie pampersy, chusteczki nawilżone i podpaski ;) Zmeczyly mnie te zakupy strasznie ;/

Jeszcze muszę kupić dwa komplety pościeli i składany przewijak i koniec zakupów :D Choć pewnie przed samym pójściem do szpitala kupie pampersy, chusteczki nawilżone i podpaski ;) Zmeczyly mnie te zakupy strasznie ;/
Jako ze poszewek 2 zestawy?
Ja mialam jeden i w zupelnosci wystarczyl, rano wyprac na wieczor juz suche [jak nie grzejnik to w lecie slonce wysuszy] Tylko tak naprawde przescieradelko sie przyda ekstra , zeby miec z 2-3

reklama
prześcieradła mam 4 :) chce mieć też 4 komplety poszewek bo u moich rodziców będzie łóżeczko turystyczne dla małej i pewnie będziemy u rodziców w ogródku spędzać dużo czasu, często też w lecie robimy grille i siedzimy do tej 22 więc musze mieć zapasową pościel właśnie na takie wypady :)

Do góry