wiecie, jakby nakazali taksówkarzom zakupić foteliki to byłby meksyk, zaraz zaczęło by się wyznaczanie jakie trzeba kupić, a wiadomo ceny potrafią być koszmarnie duże!!! Na 100% pewna ilość taksówkarzy w każdej korporacji posiada i wozi ze sobą foteliki. a sama korporacja ma głęboko w nosie posiadanie (przez siebie) fotelików. nawet nie wiecie ile kasy im trzeba płacić co miesiąc! za każde "beknięcie" jest faktura. a wiem, bo mój mąż jest taksówkarzem.
reklama
moja szwagierka kupiła fotelik bo gdzieś czytała że nawet w taxi dziecko ma być w foteliku (teraz nam dała bo jest jak nowy) i żaden taxiarz nie umiał go przypiąć i mimo że mieli fotelik dziecko jeździło nie przypięte. Ja myślę że to rodzice powinni zadbać o bezpieczeństwo swoich dzieci w samochodzie - nieważne czy jadą taxi (szwagierka powinna się nauczyć przypinać fotelik- na foteliku jest instrukcja) czy swoim samochodem.
Nie mam siły szukać, a chciałabym wiedzieć co polecacie na kolkę. W sensie jaka ta koperkowa mikstura ma być? Proszę o pomoc.
gotowe kropelki espumisan, esputicon, sab simplex, grip water, anyżek, herbatka koperkowa, herbatka na trawienie (te ostatnie HIPP - używałam i polecam) :-)
aga221122
mama Jurandzika :))
mnie to rybka czy dany taksówkarz ma fotelik dla dziecka czy nie. Tak jak któraś już napisała, rodzice biorą odpowiedzialność za dzieci i to ja będę buczeć jak się coś stanie mojemu dziecku, a nie ktoś kto wiózł moje dziecko. Ale nierybka mnie, że taksówkarz nie musi płacić za to mandatu. Co do paranoi ustawowych to taksówkarz płaci już mandat jeśli klient nie ma zapiętych pasów, ale dziecko bez fotelika może przewozić. Jeszcze dużo czasu upłynie jak nasze prawo będzie w miarę ok.
Kiedyś jadąc z dziewczynką 6 letnią powiedziałam, że nie pojedzie w moim aucie jeśli nie będzie miała fotelika. Wolę tramwajem. Moje sumienie gryzło by mnie do końca życia jeśli temu dziecku coś by się stało, a mogło uniknąć złego gdybym ja - kierowca - miała łeb na karku.
Kiedyś jadąc z dziewczynką 6 letnią powiedziałam, że nie pojedzie w moim aucie jeśli nie będzie miała fotelika. Wolę tramwajem. Moje sumienie gryzło by mnie do końca życia jeśli temu dziecku coś by się stało, a mogło uniknąć złego gdybym ja - kierowca - miała łeb na karku.
zapmarta
Karolkowa mama
słyszałam, że dobre są krople sab simplex, o których pisze elwis_m.
reklama
Martussa82
Hankowa Matka-Wariatka :)
helouuuuu.... ja bez fotelika nie zamierzam wychodzić ze szpitala:-) i basta!!
w sobotę wieczorkiem zamówiliśmy na allegro pościel- pisałam Wam, a dziś już dotarła! właśnie się pierze :-) w pralce, nastawiłam bez wirowania- bo i rożek i ochraniacz- jak skończy- zaryzykuję i moze ciut odwiruję?? śliczna jest :-)
a wczoraj znów byłam beksa bo złozyliśmy szafkę i przełożyłam z komody do niej ubrania Hanki i w ryk- że mam za mało...Małżon- dezorientacja, focha mi puścił, że dramatyzuję... ale właź,Żona, na allegro i kup jeszcze jak masz mi płakać i kupiłam jeszcze ciut ciuchów. nie bardzo jest na kogo liczyć, ze po kimś dostaniemy ciuszki, więc musimy na początek mieć zapasik i już mi lepiej... jutro robię nalot na tesco w Kato, Ardzesh:-) może jeszcze będą te śpiworki i kombinezonki- oby:-) bo w Dąbrowie Górniczej sa dwa tesco, ale głównie spożywka i zero ubrań
w sobotę wieczorkiem zamówiliśmy na allegro pościel- pisałam Wam, a dziś już dotarła! właśnie się pierze :-) w pralce, nastawiłam bez wirowania- bo i rożek i ochraniacz- jak skończy- zaryzykuję i moze ciut odwiruję?? śliczna jest :-)
a wczoraj znów byłam beksa bo złozyliśmy szafkę i przełożyłam z komody do niej ubrania Hanki i w ryk- że mam za mało...Małżon- dezorientacja, focha mi puścił, że dramatyzuję... ale właź,Żona, na allegro i kup jeszcze jak masz mi płakać i kupiłam jeszcze ciut ciuchów. nie bardzo jest na kogo liczyć, ze po kimś dostaniemy ciuszki, więc musimy na początek mieć zapasik i już mi lepiej... jutro robię nalot na tesco w Kato, Ardzesh:-) może jeszcze będą te śpiworki i kombinezonki- oby:-) bo w Dąbrowie Górniczej sa dwa tesco, ale głównie spożywka i zero ubrań
Podziel się: