wiecie, jakby nakazali taksówkarzom zakupić foteliki to byłby meksyk, zaraz zaczęło by się wyznaczanie jakie trzeba kupić, a wiadomo ceny potrafią być koszmarnie duże!!! Na 100% pewna ilość taksówkarzy w każdej korporacji posiada i wozi ze sobą foteliki. a sama korporacja ma głęboko w nosie posiadanie (przez siebie) fotelików. nawet nie wiecie ile kasy im trzeba płacić co miesiąc! za każde "beknięcie" jest faktura. a wiem, bo mój mąż jest taksówkarzem.
reklama
moja szwagierka kupiła fotelik bo gdzieś czytała że nawet w taxi dziecko ma być w foteliku (teraz nam dała bo jest jak nowy) i żaden taxiarz nie umiał go przypiąć i mimo że mieli fotelik dziecko jeździło nie przypięte. Ja myślę że to rodzice powinni zadbać o bezpieczeństwo swoich dzieci w samochodzie - nieważne czy jadą taxi (szwagierka powinna się nauczyć przypinać fotelik- na foteliku jest instrukcja) czy swoim samochodem.
Nie mam siły szukać, a chciałabym wiedzieć co polecacie na kolkę. W sensie jaka ta koperkowa mikstura ma być? Proszę o pomoc.
gotowe kropelki espumisan, esputicon, sab simplex, grip water, anyżek, herbatka koperkowa, herbatka na trawienie (te ostatnie HIPP - używałam i polecam) :-)
aga221122
mama Jurandzika :))
mnie to rybka czy dany taksówkarz ma fotelik dla dziecka czy nie. Tak jak któraś już napisała, rodzice biorą odpowiedzialność za dzieci i to ja będę buczeć jak się coś stanie mojemu dziecku, a nie ktoś kto wiózł moje dziecko. Ale nierybka mnie, że taksówkarz nie musi płacić za to mandatu

. Co do paranoi ustawowych to taksówkarz płaci już mandat jeśli klient nie ma zapiętych pasów, ale dziecko bez fotelika może przewozić. Jeszcze dużo czasu upłynie jak nasze prawo będzie w miarę ok.
Kiedyś jadąc z dziewczynką 6 letnią powiedziałam, że nie pojedzie w moim aucie jeśli nie będzie miała fotelika. Wolę tramwajem. Moje sumienie gryzło by mnie do końca życia jeśli temu dziecku coś by się stało, a mogło uniknąć złego gdybym ja - kierowca - miała łeb na karku.

Kiedyś jadąc z dziewczynką 6 letnią powiedziałam, że nie pojedzie w moim aucie jeśli nie będzie miała fotelika. Wolę tramwajem. Moje sumienie gryzło by mnie do końca życia jeśli temu dziecku coś by się stało, a mogło uniknąć złego gdybym ja - kierowca - miała łeb na karku.
zapmarta
Karolkowa mama
słyszałam, że dobre są krople sab simplex, o których pisze elwis_m.
reklama
Martussa82
Hankowa Matka-Wariatka :)
helouuuuu.... ja bez fotelika nie zamierzam wychodzić ze szpitala:-) i basta!!
w sobotę wieczorkiem zamówiliśmy na allegro pościel- pisałam Wam, a dziś już dotarła!
właśnie się pierze :-) w pralce, nastawiłam bez wirowania- bo i rożek i ochraniacz- jak skończy- zaryzykuję i moze ciut odwiruję??
śliczna jest :-)
a wczoraj znów byłam beksa
bo złozyliśmy szafkę i przełożyłam z komody do niej ubrania Hanki i w ryk- że mam za mało...Małżon- dezorientacja, focha mi puścił, że dramatyzuję... ale właź,Żona, na allegro i kup jeszcze jak masz mi płakać
i kupiłam jeszcze ciut ciuchów. nie bardzo jest na kogo liczyć, ze po kimś dostaniemy ciuszki, więc musimy na początek mieć zapasik
i już mi lepiej... jutro robię nalot na tesco w Kato, Ardzesh:-) może jeszcze będą te śpiworki i kombinezonki- oby:-) bo w Dąbrowie Górniczej sa dwa tesco, ale głównie spożywka i zero ubrań
w sobotę wieczorkiem zamówiliśmy na allegro pościel- pisałam Wam, a dziś już dotarła!

a wczoraj znów byłam beksa

Podziel się: