reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

OlaSzy - koniecznie elektryczny - szczególnie na początek, bo początki są ciężkawe i ręczny niestety zwykle nie zdaje egzaminu. Ląduje na półce i tyle... po prostu szkoda kasy. Później się sprawdza, ale na rozkręcenie laktacji jest do bani :sorry:

reklama
Dzięki dziewczyny za opinie. Jestem zielona w tych sprawach, więc lepiej zapytać pięć razy niż kupować dwa razy :)

a ja dzisiaj mam idealne urodziny :D nie dość, że sama dostaję prezenty to i dla Marysi przyszła kolejna paczka :D tym razem H&M - głównie 62 rozmiar
hm.jpghm2.jpg

Załączniki

• hm.jpg
    hm.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 71
  • hm2.jpg
    hm2.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 70
Dziewczyny a kupujecie body bez rekawkow (na ramiączkach)? Skoro rodzimy w zimę to nie bedzie dzieciczkowi zimno w samym pajacu? dajcie wskazowki, bo ja jestem calkiem niedoswiadczona :)

OlaSzy mamy urodziny w ten sam dzień ;) Wszytskiego najlepszego!

Rumcajsowa hanka mnie siostry edukują w temacie ubierania Maleństwa :-p Body z długim rękawem, a potem pajac, lub kaftanik i śpiochy. A body bez rękawków kupiłam bo mam kilka leginsów i bluzeczek do tego, wiec najpierw body bez rękawków, potem bluzeczka z dł rekawe i ewentualnie swterek lub bluza.... Moze doswiadczone mamuśki sie jeszcze wypowiedzą ;)

Ja raczej będę stawiała na body z długim rękawem. Wojtek urodził się w sierpniu, a i tak ubierałam go na początku w body + pajac na to. Chudy bardzo był i nie miało go co grzać ;) Położna tak nam zaleciła, żeby ubierać.

OlaSzy marcysiaa wszystkiego najlepszego spóźnione ale szczere:-)
Ja laktatora nie kupuje miałam z Maja taki i taki i żaden nie zdal egzaminu a miałam tyle pokarmu ze cala porodowke mogłam obdzielić i jeszcze zostało :-p:-p wiec ja reka sciagalam jak była potrzeba i było ok:tak:
A co do bodow bez rekawkow ja mam jedne duuzo z krótkim i kilka na dluhi rękaw uważam ze w domu bodziak śpioszki plus kocyc albo pod kordelke i wystarczy albo sa takie specjalnie śpioszki do lozeczke wiec tez sa super a na spacer to wiadomo ze cieplej jakas sukienusia lub dresik i kombinezon kiedyś polozna powiedziała mi ze dziecko ubiera się jedno warstwę więcej niż siebie wiec tez tak robiłam z Majeczka :-D:-D

Na poczatku i tak trzyma sie w rożku dziecko to az tak ubierac nie trzeba, ja rodzilam w kwietniu i pajace i różek wystarczyły, bo o potówki nie trudno. Na zewnatrz zaleca sie jedna warstwe wiecej jak sobie.

reklama
Marcysia no popatrz jaka niespodzianka! Wszystkiego najlepszego!:-)
Gosia 25 - mi mama też mówiła, że dziecko ubiera się o warstwę więcej niż my same chodzimy. W domu (mimo, że zima) jest ciepło, więc zwykle chodzę w leginsach i bluzce, więc też nie będę córki ubierać jakbyśmy na Sybirze w namiocie mieszkały :sorry: Raczej i tak w dzień będzie przykrywana kocykiem, na noc w śpiworku.Do gondoli mam też śpiwór z owczej wełny, do tego kombinezon, ciepła czapka, body i pajac i będzie chyba dobrze;-)

Do góry