reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

Olciastrzelce ja tez dosc pozno kompketowalam wyprawkę w poprzedniej ciąży mialam dosc psioczenia i zabobonow, każdy jakby sie uparl żeby mi dowalić, wiec bylo co bylo, reszte i tak sie dokupowalo po porodzue nawet jeszcze w szpitalu, bo tego na tych magicznych listach z internetu czy gazet nie było.
Na trzeci dzien poszlam z m do sklepu w szpitalu i pokupilam co potrzeba, butelki smocz, rogal do karmienia, nawet do apteki wedrowalam bo byla tez w szpitalu. Wyjechalam zaopatrzona w to co najważniejsze lacznie z mlekiem, witaminami.

Teraz wszystko jest to nie jak kiefys w jeden dzien sie zaopatrzysz.
Teraz mam praktycznie wszystko po córce, butelki juzkupilam zmiesiac temu bo u nas medelli nie oswiadczy sie a taki laktator mam.

Edit

Dokupilam dzis 4 pary pajacow, na wyjście ze szpitala jak znalazł :D, tylko kombinezon, czapka i ubranie mam :).

Ostatnia edycja:
reklama
A ja dziś chciałam zaszaleć w smyku. Chodziłam chyba z 40 min i nie mogłam się zdecydować na nic. Stałam jak głupia i nie wiedziałam jaki wziąć rozmiar. W końcu wyszłam bez niczego. Ehhh :-D

Piotrusiowa też mam problem z wyborem rozmiaru... Trochę siostry mi podpowiadają...
Już mam całkiem sporo ubranek. Wstawię fotkę jak zrobię. Cudne są. Ciagle je oglądam. Na razie jednak muszę się wstrzymać z zakupami, przynajmniej tych mniejszych rozmiarów, bo dostane w spadku ubranka po moich siostrzenicach, ale muszę poczekać jeszcze bo jeszcze jedna przyjdzie na świat juz za kilka dni. W rodzinie większość dziewczynek wiec i spadek będzie ;)

marcysia ja mam to samo:) mam toche rzeczy dostac po maluchach od znajomych i rodziny ale juz sama sporo tez kupilam. Najczesciej biore rozmiary 56 i 62na razie chyba ze cos wiekszego mi wpadnie w oko to tez nie odmówie:) w koncu moze stac i czekac bo o jesc nie wola:)
A to moje zdobycze z ostatnich dni :) 20150825_180446.jpg20150825_180735.jpg20150825_180825.jpg

Załączniki

• 20150825_180446.jpg
    20150825_180446.jpg
    12,8 KB · Wyświetleń: 61
  • 20150825_180735.jpg
    20150825_180735.jpg
    12 KB · Wyświetleń: 64
  • 20150825_180825.jpg
    20150825_180825.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 59
Dziewczyny bierzcie tez wieksze rozmiary ,dzieci naprawde szybko rossna, ja jak cos widze np. w promocji a rozmiar jest np 86 tez biore :tak:Qrcze wogole super macie ze cos w prezencie dostaniecie.... ja musze doslownie wszystko qpowac bo kolezanki maja juz duze corki albo rodza sie wokolo same chlopaki :szok:

Ja też nie mam tak kolorowo - sami chłopcy się rodzą u znajomych, w rodzinie my jesteśmy najstarsi w pokoleniu i pierwsi będziemy mieć dziecko, dlatego to my będziemy rozdawać;-)
i fakt, porannakawa dobrze prawi - ubranka na 50-56 to kupcie minimum ustawowe, albo nawet wstrzymajcie się do porodu (jak coś to mąż kupi), dzieci szybko rosną, duże się rodzą (te w terminie), dlatego ja kupuję głównie 62, ale też nieco większe jak jest promocja. Na pewno je użyję, tyle że nieco później. W dodatku w 'za dużym' dziecko może chodzić, w 'za małym' już nie bardzo;-)

hehe co racja to racja:) tych wiekszych mam juz caly karton jeszcze nie poprzebierany i wiem ze wlasnie wiecej tych wiekszych dostane wiec o te jestem bardziej spokojna:) a z tych malych to wiecej mam 62 niz 56 wiec nie powinno byc zle:)

Ja z koleji nie mam na wyjscie ze szpitala bo te 62 to jak 68, no i kombinezon najważniejszy, reszta w domu po córce będzie.

W pierwszej ciąży szalałam i kupowałam ogromna ilość rzeczy już od połowy :-D więc ubranek mam sporo mimo, że oddałam siostrze. teraz siostra odda mi (jej córa ma już rok) :-) w sumie to się cieszę, że nie muszę jeszcze raz kompletować wyprawki. W październiki poprzebieram to co mam, zobaczę czy czegoś brakuje i będzie okej :-)

Wózek i leżaczek to kupię pewnie w grudniu :happy: i tak nie miałabym gdzie teraz trzymać

reklama
Do góry