reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

Wiem, że to zdecydowanie za wcześne, ale obecnie w Lidlu są promocje na pampersy. dwójki (jedynek niestety nie ma) sa w cenie 44 gr za pieluszkę (29,99 zł za opakowanie 68 szt). Jak już zaczynamy kompletować wyprawki to można kupić i odłożyć do szafy ;)

reklama
Olaszy najlepiej dwójki kupic bo jedynki to taka mala paczuszka starczy dzievi szybko rosną najwiecej trojek idzie

zozzolka - dziękuję za informacje :) Pierwsze dziecko, wszystkiego dopiero się uczę. To jak myślisz - na jak długo przydają się jedynki? bo też nie chcę kupić za dużo, bo co później z nimi zrobić? Z Twojego doświadczenia, jak długo dwójki były w użyciu?

Olaszy pampers 1 jest chyba od 2-5 kg, a pampers 2 od 3-6 zdaje sie na dobra sprawe jak nawet nie kupisz 1 to te 2 ci wystarcza bo różnica jest niewielka a dzieci rodza sie w terminie ok 3 kg i ponad, ja kupie tylko taka malutka paczuszke cos za 20zl tych jedynek bo bede rodzic w ok 37tc planowo, ale i tak ponad 3kg będzie ważył pewno jak poprzednio. Wtedy mialam tylko 1 paczke jedynek bo mi zostały.
Dzieci po urodzeniu bardzo szybko przybieraja na wadze i rosną.

Super dziewczyny! Dziękuję za wyjaśnienie :) Pewnie z drugą ciążą będę już mądrzejsza i bardziej doświadczona :)

porannakawa - sklep, w którym kupilismy te ciuszki to Auchan :-D są teraz promocje na ciuszki, a mój akurat super wyposażony pod tym względem był - kupowalam w Auchan Piasecznie na Puławskiej, ale pewnie w każdym sklepie z sieci ten sam asortyment.
I dokładnie tak jak Ty nie zostawiam zakupów na ostatni trymestr, bo z doświadczenia wiem, że różnie może być...

OlaSzy - ale Ci zazdroszczę!!! ja też uwielbiam jasne wózki i już się nie mogę doczekać ąz nasz stanie już w domu :-) Jak powiedziałam mojej mamie, że we wrześniu pewnie przymierzymy się do zakupu, to sie zapytała co tak wcześnie :szok: A ja wiem, że pół 8 miesiąca w pierwszej ciąży przeleżałam w szpitalu, a w 9 miesiącu co chwila jeździłam na izbę na badania z duszą na ramieniu, że mnie znów zatrzymają, po za tym czułam się już fatalnie - wielka i ciężka - nie dało się już wtedy nic spokojnie wybrać, kupić, pojechać gdzieś i pobuszować po sklepach.

My w tym tygodniu kupujemy komodę, malujemy łóżeczko na biało i będzie już git :-) Zostanie mi tylko wózek (już upatrzony), elektroniczna niania, termometr, butelki, smoczki, pieluchy i kosmetyki. Reszta mam po starszym synu i się strasznie cieszę.:tak:

Ostatnią partię rzeczy dla malucha mąż w niedzielę wiózł do domu z działki i jak zapakował bagażnik to mówi zrezygnowany "ech, godzinę będę to wypakowywał z samochodu" - a ja na to kurde ciesz się, że nie musisz jeździć i kupować tego wszystkiego! Faceci, wszystko ma podane i jeszcze źle, bo nosić trzeba :-D

Szkrabek :szok: serio nie wiedzialam ze takie fajne ciuchy w Auchanie mozna dostac, fakt wieki tam nie bylam. Em we wrzesniu leci to juz ma plan sklepow zanotowany gdzie ma isc, bo nie chce na prezent czegos u nas kupowac , zawsze to cos innego:tak:

Odliczam dni do wrzesnia zeby moc ten wozek zamowic :-Dciesze sie jak dziecko Szkrabek tez slysze ze wczesnie ale qrcze z3 tyg pewnie i tak poczekam , bo nie wierze ze akurat kolor itd bedzie na sklepie.

reklama
To chyba wszyscy dookoła mowia ze za szybko itd.. Moja kolezanka ma termin na polowe wrzesnia a dopiero teraz zaczeła kompletowac wyprawke.. kupila ledwie kilka rzeczy i mowi ze już nie ma siły ale jeszcze ma czas to zdazy. No i niestety teraz sie ledwo rusza juz bo brzuch taki wielki a maz ciagle w pracy. Zastanawiam sie czy zdazy... A teraz czeka ja jeszcze malowanie pokoiku, jezdzenie po wozek i wlasciwie wszystkie najpotrzebniejsze rzeczy. Nawet torby jeszcze nie ma spakowanej do szpitala. Ja to juz planuje miec w 7 miesiacu wszystko co dam rade kupic a na koniec tylko wozek bo juz jest wybrany wiec w razie czego moj maz sam bedzie mogl po niego pojechac bo wie ktory to ma byc

Do góry