reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

Wiem, że to zdecydowanie za wcześne, ale obecnie w Lidlu są promocje na pampersy. dwójki (jedynek niestety nie ma) sa w cenie 44 gr za pieluszkę (29,99 zł za opakowanie 68 szt). Jak już zaczynamy kompletować wyprawki to można kupić i odłożyć do szafy ;)

reklama
Olaszy najlepiej dwójki kupic bo jedynki to taka mala paczuszka starczy dzievi szybko rosną najwiecej trojek idzie

zozzolka - dziękuję za informacje :) Pierwsze dziecko, wszystkiego dopiero się uczę. To jak myślisz - na jak długo przydają się jedynki? bo też nie chcę kupić za dużo, bo co później z nimi zrobić? Z Twojego doświadczenia, jak długo dwójki były w użyciu?

Olaszy pampers 1 jest chyba od 2-5 kg, a pampers 2 od 3-6 zdaje sie na dobra sprawe jak nawet nie kupisz 1 to te 2 ci wystarcza bo różnica jest niewielka a dzieci rodza sie w terminie ok 3 kg i ponad, ja kupie tylko taka malutka paczuszke cos za 20zl tych jedynek bo bede rodzic w ok 37tc planowo, ale i tak ponad 3kg będzie ważył pewno jak poprzednio. Wtedy mialam tylko 1 paczke jedynek bo mi zostały.
Dzieci po urodzeniu bardzo szybko przybieraja na wadze i rosną.

Super dziewczyny! Dziękuję za wyjaśnienie :) Pewnie z drugą ciążą będę już mądrzejsza i bardziej doświadczona :)

porannakawa - sklep, w którym kupilismy te ciuszki to Auchan :-D są teraz promocje na ciuszki, a mój akurat super wyposażony pod tym względem był - kupowalam w Auchan Piasecznie na Puławskiej, ale pewnie w każdym sklepie z sieci ten sam asortyment.
I dokładnie tak jak Ty nie zostawiam zakupów na ostatni trymestr, bo z doświadczenia wiem, że różnie może być...

OlaSzy - ale Ci zazdroszczę!!! ja też uwielbiam jasne wózki i już się nie mogę doczekać ąz nasz stanie już w domu :-) Jak powiedziałam mojej mamie, że we wrześniu pewnie przymierzymy się do zakupu, to sie zapytała co tak wcześnie :szok: A ja wiem, że pół 8 miesiąca w pierwszej ciąży przeleżałam w szpitalu, a w 9 miesiącu co chwila jeździłam na izbę na badania z duszą na ramieniu, że mnie znów zatrzymają, po za tym czułam się już fatalnie - wielka i ciężka - nie dało się już wtedy nic spokojnie wybrać, kupić, pojechać gdzieś i pobuszować po sklepach.

My w tym tygodniu kupujemy komodę, malujemy łóżeczko na biało i będzie już git :-) Zostanie mi tylko wózek (już upatrzony), elektroniczna niania, termometr, butelki, smoczki, pieluchy i kosmetyki. Reszta mam po starszym synu i się strasznie cieszę.:tak:

Ostatnią partię rzeczy dla malucha mąż w niedzielę wiózł do domu z działki i jak zapakował bagażnik to mówi zrezygnowany "ech, godzinę będę to wypakowywał z samochodu" - a ja na to kurde ciesz się, że nie musisz jeździć i kupować tego wszystkiego! Faceci, wszystko ma podane i jeszcze źle, bo nosić trzeba :-D

Szkrabek :szok: serio nie wiedzialam ze takie fajne ciuchy w Auchanie mozna dostac, fakt wieki tam nie bylam. Em we wrzesniu leci to juz ma plan sklepow zanotowany gdzie ma isc, bo nie chce na prezent czegos u nas kupowac , zawsze to cos innego:tak:

Odliczam dni do wrzesnia zeby moc ten wozek zamowic :-Dciesze sie jak dziecko Szkrabek tez slysze ze wczesnie ale qrcze z3 tyg pewnie i tak poczekam , bo nie wierze ze akurat kolor itd bedzie na sklepie.

reklama
To chyba wszyscy dookoła mowia ze za szybko itd.. Moja kolezanka ma termin na polowe wrzesnia a dopiero teraz zaczeła kompletowac wyprawke.. kupila ledwie kilka rzeczy i mowi ze już nie ma siły ale jeszcze ma czas to zdazy. No i niestety teraz sie ledwo rusza juz bo brzuch taki wielki a maz ciagle w pracy. Zastanawiam sie czy zdazy... A teraz czeka ja jeszcze malowanie pokoiku, jezdzenie po wozek i wlasciwie wszystkie najpotrzebniejsze rzeczy. Nawet torby jeszcze nie ma spakowanej do szpitala. Ja to juz planuje miec w 7 miesiacu wszystko co dam rade kupic a na koniec tylko wozek bo juz jest wybrany wiec w razie czego moj maz sam bedzie mogl po niego pojechac bo wie ktory to ma byc

Do góry