reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

OlaSzy kierowałam się 6 lat temu tym samym. Dodałam do tego jeszcze cenę. Ważne jest żeby pozwolili wam wziąć wózek przymierzyć do auta i to zarówno wersję z gondolą jak i ze spacerową. nam jedo weszło do sedana a to nie było takie oczywiste...

reklama
auliya mój cee'd już przetestował kilka wózków, bo kilka razy zdarzyło mi się jechać gdzieś z przyjaciółkami, a ich wózki nie należały do małych. Więc może i moje auto jest małe, ale bardzo pakowne. :-) Chociaż z drugiej strony też chciałabym mieć dużo miejsca na walizkę, gdybyśmy jechali nad morze do rodziców. W dodatku mamy dwa psy (beagle), więc jeden musiałby jechać na przednim fotelu, a mniejszy w nogach z tyłu. Ach, na tę chwilę nie wyobrażam sobie jeszcze długich podróży "całą rodziną"..

Sprawdzałam już wymiary STOKKE i 4MOMS origami i wymiary po złożeniu są wręcz idealne dla mnie, ale z drugiej strony boję się tych małych kółek, że nie podołają moim leśnym ścieżkom:sorry:

To i ja coś od siebie dorzucę.

Na razie najbardziej podoba mi się ten wózek - Tako Extreme Eco - Osiemgwiazdek.pl

Nie widziałam go jeszcze niestety na żywo - na razie w żadnym sklepie nie znalazłam żadnego TAKO. Ale znalazłam za to w necie niepokojące opnie, że steleż potrafi się złamać :baffled: i jakoś zaczęłam mieć wątpliwości - choć rzeczywiście mogły to być wyjątki, bądź jakaś seria wadliwa, ale jest po prostu śliczny. Wersja beżowa! I wiem, że zachowuję się jak blondynka "Który samochód się pani najbardziej podoba? - mmmm.... ten zielony!" :-D No ale mogę to zwalić na hormony :-p

Kupiłam sobie koszulę nocną do karmienia i na czas pobytu w szpitalu i powiem Wam, że jestem zachwycona. Polecam! Matriał jest super, brzuszek się na pewno zmieści. Ja wzięłam rozmiar M, ale zastanawiałam się czy nie wziąć większego z uwagi na powiększające się gabaryty. I dobrze zrobiłam, bo ona jest na prawdę duża jak na M, więc spokojnie nawet z wielkim brzuszyskiem się zmieszczę. Mam 160cm wzrostu i noszę rozmiar 38 - tak dla Was dla poglądu sytuacji.
KOSZULE CIĄŻOWE Do KARMIENIA 'IF'_BAWEŁNA_M (5275491064) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Moja ciocia korzystała z wózka TAKO - nie była do końca zachwycona, bo był bardzo duży i ciężki w nawigowaniu po sklepach czy mniejszych uliczkach, więc szkrabku przetestuj go na żywo, bo może od tego czasu coś się u nich zmieniło :)

Nam sąsiad polecał wózki Hartan. Wiem, że w ich przypadku kupili najlepszy jaki był na rynku, bo jest to człowiek, który zwraca uwagę nawet na pierdoły. Jednak jest duży gabarytowo, chociaż oni są zachwyceni. Ciężki wybór z tymi wózkami..:confused2:

porannakawa bardzo podoba mi się twój wybór, też myślałam o tym wózku ;)

ankaopolanka wasz typ oglądałam na żywo u koleżanki, wózek wydaje się bardzo porządny, ale rzeczywiście jest dość duży.

Ja zachęcona przez koleżankę odwiedziłam h&m i w promocji kupiłam spodnie ciążowe z pasem za jedyne 30 zł ;) wydaje mi się, że idealnie nadadzą się na jesień, bo póki co wszędzie biegam w legginsach ;)

Dziewczyny, ja tak w telegraficznym skrócie.

Byłam dziś w H&M w dziale dla przyszłych mam. Są wyprzedaże. Kupiłam 2 pary jeansów tych z takim materiałowym pasem na brzuszku, po 50zł/sztuka i krótkie spodenki (też z tym pasem) za 30zł.
Było sporo rzeczy w promocji - bluzki, sukienki i sweterki też :-)

ja widziałam w internetowym h&m że jest dużo promocji ;-) mam nadzieje, że dzisiaj pojawi się na koncie jakaś miła wpłata od klienta to w sobotę pójdę zaszaleć:tak:

reklama
marcysiaa83, z Warszawy :-) zakupy robiłam w CH Reduta (tym naprzeciwko Blue City):-) W niedzielę planuję odwiedzić Wola Park, jak będzie coś fajnego to dam znać. Podobno tam jest taki typowo ciążowy sklep:-)
OlaSzy, ja wczoraj z ciekawości sprawdzałam internetowy H&M i niektóre rzeczy były droższe.

Do góry