reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam ;)

AniaKalway, chetnie sie wypowiem. poniewaz zniechecona opinia Wisni na temat styropianu (nienawidze jego odglosu, brrr!!) nie zdecydowalam sie na zakup. ale ktoras z dziewczyn podpowiedziala zeby zawinac koldre jak nalesnik i ja tak zrobilam. zszylam na laczeniu i owinelam polarkowym pledem ktory tez podszylam zeby mi nie spadal. i mam za darmo suuuper wygodna i nieszeleszczaca poduche. polecam!!

reklama
Oj mnie też skutecznie "szeleszcząca poducha" zniechęciła. Ja niestety nie mam talentu do szycia i kupiłam w Lidlu poduche o takim właśnie kształcie z "normalnym" wypełnieniem ;-) - tzn. jakaś watolina czy coś takiego jest w środku. I jestem zachwycona :tak: Mój mąż ma niezły ubaw co ja wieczorami wyczyniam z tą poduchą :rolleyes2:. Generalnie - polecam :laugh2:

a ja dzis kupilam sobie shape mama z zestawem cwiczen dla kobiet w ciazy na dvd. i pedze cwiczyc. jak skoncze to powiem wam jakie wrazenia:cool2:

juz cwiczylam z ta plyta dvd i powiem szczerze ze poczatek jest spoko bo super rozgrzewka z salsa, mamba i czacza na mozliwosci ciezarnej;-)
potem troche gorzej bo wzmacnianie miesni z joga ( mowie to z cala moja miloscia do jogi) ktore sa cokolwiek monotonne i jak dla mnie za duzo takich samych powtorzen. za to ostatnia czesc, czyli relakcsacja z rozciaganiem jak najbardziej przyjemna :-)

hej, ja kupilam poduche z wkladem poliestrowym nieszeleszczacym i jest rewela, zwlaszcza w nocy kiedy niewygodnie.

co do Shape do ze mnie tez dupa bo tez kupilam po porodzie :wściekła/y: chyba kupie jeszcze jednego :confused:

No.. a ja specjalnie do Empiku pobiegłam za tym Shapem, w nadziei że dzięki tym ćwiczeniom moja waga przestanie tak lecieć w górę... zadowolona przyniosłam ćwiczonka do domu (w sklepie były i te W ciąży i te Po ciąży) a dzisiaj się dowiedziałam, że z powodu skróconej szyjki nie wolno mi ćwiczyć bo może się to skończyć pęknięciem worka owodniowego, wypłynięciem wód płodowych i "będzie po ciąży" jak to lekarz ujął :baffled: :sad:

oj Joasiek, to szkoda ze sobie nie pocwiczysz :baffled: ale lepiej uwazaj na siebie. ja mam ostatnio jakies leki o dzidziusia, nie mowiac o tym ze juz zaczyna mi sie snic porod. i co njalepsze w tym snie to jakos niewiele boli:baffled: a sny na przekor sie sprawdzaja:-(

ana.30. jak bym miala kupowac go jeszcze raz to bym tego nie zrobila bo te cwiczenia jak dla mnie sa za nudne:baffled: serio, raz da sie rade, a potem ten element z joga po prostu mnie zabija:dry:

a ja wczoraj uzupelnilam zapasy kremu zapobiegajacego rozstepom pharmaceris (bardzo mi on pasuje, tylko szybko sie zuzywa), krem ujedrniajacy biust i niwelujacy powstale rozstepy (nie mam takowych ale na zapas chyba nie zaszkodzi ;) Soray'i (zachecila mnie nie powiem: cena. ale tez to ze na opakowaniu jest napisane ze moga go stosowac kobiety w ciazy)
i kupilam sliczna koszule nocna z misiem rozpinana do karmienia. A dla Martyny wczoraj nic!!:szok: normalnie jestem z siebie dumna!! ale dzisiaj jedziemy z panem S. do Manufaktury zeby pokupowac mu jakies ciuszki do pracy, a w H&M i Zarze dzialy meskie sa obok dzieciecych wiec jak on bedzie przymierzal... same wiecie:baffled:

Lil kate ja już nie mogę się doczekać kiedy w Rzeszowie otworzą H&M już odliczam czas do 10 listopada i jedziemy z Izką po buty zimowe i obkupić dzieciaczki hehe ciekawe co na to mój monsz ;-)

reklama
Mysle ze maz sie ucieszy ze mu konto wyczyscisz przed swietami!! w koncu wszedzie sie sprzata to czemu nie na kontach bankowych :-D

a H&M ma naprawde superowe ciuszki, chociaz mnie jeszcze bardziej podobaja sie w Cubusie i w sumie tam wiekszosc kupilam. w styczniu beda wyprzedaze w Cubusie (i wszedzie indziej tez) to sie jeszcze zdazy Martynke w rozsadnych cenach obkupic.

A pytanko mam do mamus zaawansowanych. Kiedy powinnam wyprac te wszystki fatalaszki zeby za dlugo nie lezaly i nie obrosly kurzem:confused: ale nie chialabym za pozno bo potem to juz moge nie miec sily tego prasowac itp.

Do góry