reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam ;)

reklama
śliczne Wolfia te staniczki

nie w temacie ale nie wiem gdzie?
bardzo zniszczyła mi się cera wręcz mam teraz cerę trądzikowa...walczę i walczę i ciągle jakieś pryszcze...
szukałam jakiś domowych maseczek ,peelingów bo kupne nie działają prawie
maseczkęw kawy z cynamonem już przetestowałam rewalka
teraz mam zamiar zrobić sobie tonik pichtowy i maseczkę z aspiryny:rofl2:

Maseczka aspirynowa
Aspiryna za sprawą kwasu acetylosalicylowego ma nie tylko działanie przeciwzapalne, ale także potrafi zdziałać cuda dla naszej twarzy. Pewnie już nie jeden raz słyszałyście o kwasach stosowanych w kosmetologii. Może czas wypróbować ich działania domowym sposobem?
:

• 3-4 tabletki aspiryny Bayer
  • łyżka wody
  • łyżka jogurtu naturalnego
Tabletki zalewamy wodą i rozdrabniamy, do tego dodajemy łyżkę jogurtu i dokładnie mieszamy. Maseczka jest już gotowa. Teraz nakładamy na twarz i po 20 minutach spłukujemy letnią wodą.

Tonik pichtowy

3 ml olejku pichtowego
kilka kropli soku z cytryny
1/2 szklanki wody mineralnej

Połączyć składniki i energicznie wymieszać. Przed użyciem wstrząsnąć. Przemywać twarz 2 razy dziennie. Ważne: Tonik należy przechowywać w lodówce. Tonik pichtowy jest szczególnie polecany do cery tłustej, łojotokowej, trądzikowej.

Ktoś z was już próbował???

Ostatnia edycja:
Agusiu ja jako nastolatka testowałam na swojej cerze różne specyfiki i ogólnie to one na mnie mało działały, o ile w ogóle:-p Pamiętam, że jakaś maseczka z ogórkiem i kefirem była całkiem niezła, ale nie mam już zielonego pojęcia co tam w niej było:sorry2: Tak czy inaczej jak nie spróbujesz to się nie dowiesz;-) A ta maseczka z kawy z cynamonem to na co taka rewelacyjna?:-)

Agusia ja nigdy nie próbowałam takich cudów ;) może znasz coś na ujędrnienie cycków haha ;)

Wolfia spóźnione to my nieźle jesteśmy ale staniczki super ;)

mi moje się duże robią ciekawe jak skończę karmić jak to będzie z moimi cyckami ;)

Agusia, ja nie robiłam sama sobie kosmetyków, ale też mam ostatnio cerę kiepską, zwłaszcza po @ jakieś paskudne ropnie mi się robią :baffled: Do mycia stosuję żel antybakteryjny i to narazie wszystko.

WolfiA, śliczne te biustonosze :tak:

A wczoraj wyruszyłam na poszukiwanie kurtki jesiennej, bo zamek mi się w mojej pospuł no i troszkę za luźna była, no wróciłam z dwiema :-) Jedna taka trochę cieplejsza, z kapturem (rano muszę zawsze ubierać, bo codziennie muszę myć włosy i z gołą głową w jesienne dni nie za bardzo tak krótko po myciu wyruszać) a drugą to sobie kupiłam ze skórki ekologicznej, taki krótki płaszyk przed kolana, bo choć bez kaptura, to podobał mi się również, a był w rewelacyjnej cenie - 39,90, będzie jak znalazł na cieplejsze dni jesieni i na wiosnę :happy2:
AOLONG czarny z białym XXL 46 48 NOWY (1250491995) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
No biustonosze rewelacyjne!! Też się w jakieś zaopatrzeć muszę... choć na razie to jeszcze ciągle te do karmienia...

Agusia ja kiedyś robiłam maseczkę z drożdży i bardzo fajna się skóra na buzi po niej robiła. Brałam drożdże i trochę mleka i taką papkę na twarz kładłam i czekało się aż całkiem zaschnie....

reklama
musiałam sobie kupic już wiekszy płaszczyk taki przejściowy:sorry2:
narazie nie zanosi sie ze urosne jakos kosmicznie, więc mam nadzieje, ze ciuchy ciązowe z ciązy huberta wykorzystam, bede musiała sobie tylko kupic jakies jeansy ciązówki, bo mam tylko takie cienkie do pracy czarne, albo odrazu sztruksy cieple ciązówki.
no i kurtka zimowa jest z ciązy poprzedniej,więc zima niestarszna nawet jak sie toczyc juz bede;-):-D

Do góry