reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

reklama
no to ok. kurcze ja caly czas sie obawiam zeby tylko nie bylo za male to wszystko, no ale dziecko jak jest malutkie to nuzki i tak ma podkurczone prawda??
Poczytalam troszke i zrobie tak te co mam na 56 to ok. moze z dwa pajace jeszcze dokupie i wystarczy,a reszte bede kupowac na 62,zawsze mozna dokupic przeciez

Ostatnia edycja:
Ubranka na pierwsze miesiące należy skompletować w 2-3 rozmiarach, od 56 do 68;

• śpiochy 4 szt. (2 rozmiar 56, 2 rozmiar 62)
  • body z krótkim rękawem 7 szt. (3 rozmiar 62, 4 rozmiar 68);
  • body z długim rękawem 7 szt. (3 rozmiar 62, 4 rozmiar 68);
  • bluzeczki z długim rękawem (rozpinane) 3 szt. (rozmiar 62);
  • kaftaniki 3 szt. (2 rozmiar 56 i 1 rozmiar 62);
  • pajacyki (w tym 2-3 grubsze na chłodniejszą porę roku) 6 szt. (1 rozmiar 56, 2 rozmiar 62, 1 rozmiar 68);
  • śpiochy 4 szt. (2 rozmiar 56 i 2 rozmiar 62);
  • sweterki, polar (rozpinane) 1-3 szt. (1 rozmiar 62 i 2 rozmiar 68)
  • czapeczki (2 cienkie bawełniane, 1 grubsza, najlepiej wiązane);
  • skarpetki 5 par (od rozmiaru 62);
  • rajstopy (na chłodniejsze dni) 2 szt. (od rozmiaru 62);
  • łapki (niedrapki) 1-2 szt.;
  • śliniaki bawełniane 2 szt.;
  • kombinezon jednoczęściowy z kapturem, zakrywający stopy i rączki (na jesień i zimę) – jeśli dziecko urodzi się jesienią lub zimą najlepiej w rozmiarze 62 lub 68, aby starczył na całą zimę.

Znalezione w necie

caroline bardzo ladne te ciuszki, zwlaszcza buciki! no i nawet opaseczka dla malej elegantki juz jest :-)
columbina ja tez mam 3 butelki i mysle, ze starczy.
Emilia super ciuszki wybral synek dla siostrzyczki :-) ma gust chlopak!

columbina to zależy czy chcesz karmić piersią czy od razu pokarm sztuczny. Bo jeśli piersią to wystarczy Ci na początek jedna butelka - na wodę. Ale ja np mojego synka dopajałam wodą dopiero jak zaczoł jeść coś innego niż moje mleczko, czyli jak miał 3 miesiące.

ja za to mam problem z pampersami, bo przy synku zaczeliśmy od dwójek, a teraz na ślub jak posiliśmy zamiast kwiatów o coś dla malucha to w sumie uzbierało nam się 3 paczki pampersów jedynek. Będe musiała się zamienić albo odsprzedać.

Właśnie jeśli chodzi o ubranka to nie przesadzajcie z tymi w rozmiarze 56! Ja miałam kilka ubranek w tym rozmiarze, a synek był w nich tylko w szpitalu, bo miałam je w torbie. W pajacykach miał podkulone nóżki a body z długim rękawkiem były przykrótkie. Urodził się i miał 59 cm :p więc my od razu w 62 ubieraliśmy go i one były ok a niektóre nawet lekko opięte. ;p

Super zakupy i ciuszki dziewczyny.
Któraś z Was ostatnio pytała o termometr bezdotykowy.
Sama nie załapałam sie na te z Lidla i zrobiłam mały rekonesans.
Chyba sie na ten zdecyduje :) mialam go w rekach i jest świetny, pomiary pracyzyjne z roznica 0,1-0,2 stopnia.

BEZDOTYKOWY termometr NC100 Microlife NC 100 HIT! (2720384503) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a tu macie opinie o nim:
Microlife NC 100 opinie użytkowników - Cokupic.pl

dotka85 ja go miałam przy synku sprawdzał się świetnie do momentu aż mały utopił go w toalecie ;p ;p teraz zastanawiam się nad tym

BEZDOTYKOWY TERMOMETR MICROLIFE NC120 ! PROMOCJA! (2720184366) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ale bardzo możliwe że jak zobacze go na żywo to kupie znów tamten ;p Miałam jeszcze ostatnio taki

ELEKTRONICZNY TERMOMETR 5w1 !!! CORMED HV-T46 nowy (2693478850) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ale nie polecam. Przy trzech pomiarach temperatury co 2-3 sekundy temperatura różniła się czasem o 2 stopnie więc na pewno nie był wiarygodny. Natomiast przy microlife nigdy mi się to nie zdarzyło.

reklama
Ok dzieki, a wiesz czym rozni sie ten Microlife NC100 od NC120? ten NC100 jest chyba nowszym modelem, design tez bardziej mi sie podoba :)

Ty na allegro kupowalas czy w jakims sklepie medycznym?

Do góry