reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluchów :)

Komplet mi się podoba, oglądałam ten granatowy w sklepie. Zniechęcil mnie materiał, sam poliester. A w tym to dziecko.może się pocic okropnie.

Tez chciałam pakować się po świętach ale mam dość marudzenia męża i choć część postanowiłam juz teraz spakować. Choć nie mam wszystkiego.

reklama
lady boski, dobrze ze wzielas tym bardziej za 10 zl hehehe.

ja mam zwykle termometry elektroniczne. ale mysle czy nie kupic takiego bezdotykowego, kiedys nie bylo mnie stac na taki.

Ja mam taki do ucha braun. Do teraz go używam z tym że trzeba się liczyć z wkladaniem i możliwością budzenia dziecka jak jest wrażliwe. Czasem trochę zaklamal pomiar jak się źle wlozylo choć zawsze mierze w obu uszach i jak nie są mniej więcej zgodne to powtarzam. Jakość dobra bo tyle razy spadł na podłogę a nawet był dewastowany przez małe rączki i nic mu nie jest.

Kolezanka ma ten na podczerwień i fajny bo dziecka nie budzi a dodatkowo sprawdzali temperaturę mleczka czy zupek :-D. Co do pomiarów i dokładności to nie wiem :-(

Na początek zrobiłam taki kilkukrotny test jak się ma ten elektroniczny do zwykłego i była różnica ale stała 0.4 więc miałam punkt odniesienia.

Kurcze większość rzeczy mam z pierwszego razu więc szału zakupów nie będzie. Nawet pudełko wkladek lansinoh i pokłady na łóżko się znalazły...

Wczoraj wreszcie malz ściągnął worki z ubrankami że strychu i tak się wzruszylam :tak:. Już zapomnialam jakie to malutkie jest wszystko...

o również się podpisuje z zapytaniem o termometr.

a ja dziś udałam się na ciąg dalszy zakupów na Mikołaja i weszłam do H&M i kupiłam małej super komplecik polarowy za uwaga 10 zł , Przeceniony z 59 zł bo ostatnia sztuka i rozmiar 62 wiec grzechem było by nie wziąć :)
coś takiego Product Detail | H&M PL

Rany, ale to jest słodkie :tak:

Ja mam termometr na podczerwien z Biedronki :) mozna tez mierzyc nim jedzenie chyba i cos jeszcze, wiem, ze ma 3 funkcje :p
Oczywiscie nieomylny nie jest, ale goraczke zawsze pokazuje, to najwazniejsze :)

to ja się zapytam: w czym do domu maluchy planujecie zabrać w lutym?
ja kupiłam na allegro taki kombinezon futrzasty a la miś z uszkami i nie wiem co pod to dać

Kombinezonik śliczny. :tak:
A co do termometrów to ja jeszcze nie kupiłam, ale jeśli będę kupować to taki do ucha chyba. Co do tych laserowych/ na podczerwień kt. mierzy się na skroni lub szyi (zależy od modelu) to nie jestem przekonana. Mamy w pracy taki i po ok roku czy półtora został wymieniony na nowy bo fałszował wyniki. Ale wiadomo jak to w szpitalu, chodzisz od pacjenta do pacjenta (a tych pacjentów potrafi być 26) 2x dziennie, a jak są osoby gorączkujące to zdecydowanie częściej..Także jest eksploatowany mocno. Do takich domowych pomiarów raz na jakiś czas pewnie się nada.
I tak najlepszy i najdokładniejszy jest termometr rtęciowy.

reklama
Do góry