reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malucha i Mamy :)

ewa ja bym do twojej listy dopisała
termometr
na naciete krocze psikadło z oczarem, maść tranowa jest the best na rozcharatane krocze a kosztuje 2 zl :-)
ja dziecko kapałam w mydle bambino od 1 dnia zycia
mam tez podgrzewacz bo dziecko było butelkowe

bardzo fajna lista, jak na nia patrze to prawie wszystko mam :-D

reklama
Termometru nie wpisałam, bo każdy jakiś w domu ma ;) Wiadomo, że można kupić bezdotykowe itp., ale ja dość szybko dzieciom zwykłym elektronicznym pod pachą normalnie temp. mierzyłam :)

Jak mała się urodziła kupiłam termometr, który mierzył w 3 sekundy. Przykładało się końcówkę do czoła lub specjalną wkładkę do uszka. Ile się z nim nerwów najadłam, to moje. ZAWSZE pokazywał gorączkę :/
Na ostatnie święta zażyczyliśmy sobie termometr bezdotykowy, pomiar natychmiastowy. I powiem, że jest rewelacyjny! Nie oszukuje! Na początku pomiar potwierdzałam innym i były takie same (różnica 0,1-0,2). Kupiliśmy identyczny, jak miała nasza lekarka w gabinecie :)

Dziewczyny, wiele z Was martwi się zakupami dla malucha. Ja bardzo dużo rzeczy kupuje na wyprzedażach z zapasem. Teraz to nawet ze sporym. Polecam Wam stronę Strona główna - Ubranka dla dzieci – Endo
Ceny regularne mają dość wysokie, ale ciągle robią jakieś wyprzedaże, czasem bez kosztów przesyłki. Warto wpisać się na ich newslettera i śledzić co się tam u nich dzieje. Jakościowo wszystkie rzeczy są naprawdę bardzo dobrej jakości, nie tracą kolorów i się nie szmacą, nawet po kilku praniach.
Z innych firm polecam Wam Mothercare. Normalnie to do tego sklepu nie wchodze, bo ceny są zabójcze, ale jak robią wyprzedaże to ceny lecą na łep na szyje i za naprawdę przyzwoite pieniądze można tam kupić super rzeczy. Rodzimy w marcu, więc z powodzeniem doczekamy się na wyprzedaże zimowe. Mothercare ma świetne jakościowo pajace. POLECAM. Sprzedają po 3 w paczce. Co więcej mają takie wyprzedaże, że co druga rzecz jeszcze 50% taniej mimo przeceny. TAK WIĘC SZYKUJECIE SIĄ NA POLOWANIE :-D
Bardzo też dużo fajnych rzeczy, polskich i dobrej jakości można kupić na allegro, o tym pisała już Ewa. Warto porównywać ceny i kupowac i jednego producenta. Uważam, że polskie ciuszki dla noworodka są super. Jak znajdę podeślę Wam link do producenta.

Ja mam dla siebie termometr microlife. I dzieciom też taki kupiłam. Ale to taki już dla ciut starszych.

termometr-elektroniczny-microlife-mt-16c2.jpg

Załączniki

• termometr-elektroniczny-microlife-mt-16c2.jpg
    termometr-elektroniczny-microlife-mt-16c2.jpg
    7,2 KB · Wyświetleń: 37
a ja Wam polecam pieluchy DADA zamiast pampersów, wg mnie w sumie niczym się nie różnią od normalnych pampersów a tańsze o połowę. szkoda tylko, że przy Biance nie miałam o nich pojęcia, bratowa ma synka 2 miesiące i te malutkie też są super. szkoda przepłacać

reklama
Do góry