reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malucha i Mamy :)

reklama
Ten wózek chyba nie ma regulowanego podnóżka w spacerówce?? Jeśli tak to na pewnie bym nie kupiła, bo jak dziecko miałoby w nim spać?? Właściwie nawet nie ma zdjęcia które by pokazywało rozłożoną spacerówkę. Dla mnie ważne jest, żeby się cała rozkładała na zupełnie płasko do spanie.

Ja się tylko w sprawie pieluch wtrącę. Dady nie używaliśmy, ale mieliśmy huggiesy, rossmannowe i jakieś tam jeszcze. I niestety wszystkie wymiękają przy pampersach. Cudów nie ma - jest cena, jest jakość.

Wiadomo, że spokojnie można używać tańszych, tym bardziej jeśli dzieci nie mają tendencji do odparzeń itp. Ale wszystkie pieluchy z wyjątkiem pampersów przeciekały nam w nocy, czasem puszczały bokami, bo były słabe gumki, a do tego robiły się twarde po jednym siknięciu.

Aniela pewnie mogłaby tańszych używać spokojnie, bo ona mało sika, ale Franek do tej pory ma w nocy mega zasikaną pieluchę. I to on właśnie przesikiwał wszystkie rossmanny itp.

My mamy ze znajomymi i rodziną taki układ, że jak nas odwiedzają po porodzie i później, to przynoszą pieluchy. W rezultacie wychodzi na to, że na pierwsze pół roku mamy w zasadzie paczki pieluch zapewnione ;)

Dziewczyny
warto śledzić promocje w hipermarketach. Mój mąż poluje i pamki udaje nam się kupić czasem przeliczając na sztukę o wiele taniej niż DADY czy inne. Ważne żeby mieć gdzie przechowywać. Czasami mamy zapasy na pół roku z góry.
I też zgadzam się Ewą, pampki to pampki.

Mój termometr to ThermoFlash LX-26.

Dadda fajna, potwierdzam :)

Dziewczyny, nie wiem, czy pisałam... jest taka strona PromoBaby.pl i tam są wszystkie artykuły dla dzieci, które aktualnie sa w promocji.

Też polecam DADY z Biedronki, używamy ich od urodzenia i nigdy nie było odparzeń czy innych problemów, a cena o niebo niższa :tak:

Bardzo fajne są też ubranka Cherokee z Tesco.

My mamy termometr MESCOMP AC322 Plus i jest bardzo fajny - mierzy się przykładając do czoła.

pieluszki Dada dla noworodka kosztuja 52gr za sztukę, strasznie drogooooooooooo, pampers newborn 49 gr wiec Dada jest droższa, ja kupiłam 1 raz Dady i byłam super zadowolona dopoki nie pokapowałam sie ze są drozsze niz pampki.......

Mamusia synka może te malutkie tak wychodzą, ale przelicz sobie większe rozmiary. Dada wymiata. Dla mnie nie różni się niczym od pampersa, wiem co mówię, bo Bianka pojona jest litrami... ma problemy z nerkami i musi dużo pić

reklama
Tak, też swego czasu używałam pieluch Dada i wg mnie były lepsze od pampersów, bo nie są tak perfumowane i przynajmniej czuć, czy czas na zmianę. Cena też korzystna, zwłaszcza, ze w Biedronce często mają promocje.

Do góry