reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

jeszcze nie kupuje - tzn mnostwo nakupowalam w ciazowym szalenstwie - niektore spodnie i bluzy nawet na 80 - tak wiec raczej zime w nich moj maly przechodzi, gorzej z "bielizna" ale to sie dokupi, co za sie tyczy kombinezonu - to kupie wiekszy zeby malemu bylo wygodnie a nie scisniety jak sardynka - w naszym przypadku pewnie to bedzie 74-80 (teraz ma 60 cm)

reklama
Ja właśnie licytuję kombinezon ale chyba przegięłam z rozmiarem, bo 86 :dry: Piotrek teraz nosi 74, więc chyba kupię na zimę na 80.

czy ja wiem??? 80-86 niewielka roznica a przez te 3 m-ce Piotrus moze jeszcze sporo podrosnac - zreszta nie problem z listopadem ale przeciez pewnie ponosi kombinezon do marca a to cale pol roku

My dostaliśmy po synku mojej przyjaciółki na 80. I do tego superowy cieplutki polarek na 74, więc jesienno - zimowe grubsze zakupy mam z głowy

my też kupiliśmy kilka sztuk dresików i spodenek cieplutkich, body z krotkim rekawem tez caly czas dikupuje bo to sie w domu sprawdza albo pod dresik na przykład :-D pajacyków nie kupuje bo mi się juz nie podobaja :zawstydzona/y: a te co kupilam w ciazy leza nie uzywane ale to dlatego ze sa z weluru a przeciez cieplo jest :zawstydzona/y: ale jak nie wyrosnie to pewnie mu kilka razy na chlodniejsze dni zaloze :tak:

co do kombinezonu to ja jeszcze nie kupuje - rozejrze sie bliżej zimy bo teraz to nawet w sklepach jeszcze tak za bardzo nie ma - pewnie kolo listopada kupie chyba ze bedzie potrzebny wczesniej ;-)

dzisiaj kupilam w carfurze kurteczke za 18 zloty taka z takiego materialu co powietrza nie przepuszcza i podszyta polarkiem w sam raz nad morze we wrzesniu i na poczatek jesieni :tak:a ciuszki musze juz kupowac na 74 :tak:
chcialabym dokupic troche bodziakow z dlugm rekawem ale mam mnostwo koszulek wiec lepiej zeby wynosil to co ma a potem juz na 80 mu kupie :tak:

O kupnie kombinezonu jeszcze nie myślałam. Ma niby w spadku ale wydaje mi się że chyba bedzie za mały (choć moja mama upiera sie że wejdzie w niego). Tylko że do zimy to jeszcze troche czasu mamy.

taką sprawę mam mamusie. robi się już chłodno i zakładanie spodni na gołe nóżki powoli trzeba wykluczyc. co zakładać pod spodnie??? rajstopki? czy śpioszki? ale to drugie mnie mi odpowiada.

reklama
Ja spotkałam fajną przecenę w C&A - 3 szt. rajstopek za cale... 7,99!!!

Granatowe, bawełniane, baaaardzo fajne - mały już nosił i nie protestował.

Teraz nie wiem tylko co z rączkami - okropnie mu marzną, nawet, gdy nie jest mu zimno. Na rękawiczki to jakoś za wcześnie mi się wydaje :eek: No ale co? Zostawić mu takie lody??

Do góry