reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Tez zastanawiałam sie nad rękawiczkami "niedrapkami" bo raczki zimne jak lód, szczególnie w nocy... No i przeszliśmy juz całkowicie na "zabudowaną" garderobę, rączki i nózki zakryte. A no dworku to juz obowiazkowo cienka czapeczka lub kapturek :tak: Czy tylko mnie wydaje sie ze juz bardizj chłodno jest? Przyzwyczaiłam sie do tych bodziaków i jakoś dziwnie mi tak małego opatulać w długie rękawy i nogawki, ale nawet mnie jest chłodno, zreszta ja to od zawsze zmarzlak byłam :-D
Dłonie też juz zaczełam miec chłodne jak to na jesień przystało i przed pielegnacją małego musze sobie najpierw rozgrzac w ciepłej wodzie ha ha :tak:

reklama
Mój mały ma zimne łapki na spacerkach, w domu jest OK.
No a zimniej oczywiście, że jest - żeby mi było zimno, to już naprawde potrzeba niskiej temperatury, a ostatnio zakładam tylko długie spodnie i długi rękaw, więc i małego zaczęlam cieplej ubierać.

Tez musze kupic kilka sztuk rajstopek, wczoraj zakupilam na allegro stojak edukacyjny zeby mial jakies zajecie jak musi chwile polezec sam

ja tez musze kupic rajstopki i zastanawiam sie nad jakimis papuciami bo stopki marzna :eek: a rekawiczki tez mi przez mysl przeszly bo rano i wieczorem na spacerku jest juz po prostu zimno :no: co planujecie zakladac na stopki ??

a do spania tez cos cieplejszego musze wyciagnac bo dzisiaj zauwazylam ze syniu byl chlodny :sorry2: echhh koniec lata ....

My narazie zakładamy same skarpetusie ale w gondolce jest jeszcze nakryty kocykiem na nózkach. ale buciki tez juz mamy w razie co :tak:

My też już powolutku cieplej ubieramu Zule, a ona ostatnio lubi być cieplutko ubrana albo opatulona:-D
problem mamy z bluzami albo sweterkami, albo za grube albo za cienkie, muszę zakupić coś " wyśrodkowanego":happy2:
i w ogóle muszę jej zakupić więcej ciuszków na teraz, bo wszystko z "początku" robi się za małe od jakiegoś czasu i poszło w kąt, czas iść z postępem czasu:-D

My dziś polowaliśmy na pajace (mówiłam, jestem fanką :happy2:), ale nic nie zdobyliśmy :-/. Kupiłam za to kilka spodni i koszule... W sobotę nawiedzę pruszków a w poniedziałek z rana najazd na Wiatraczną (nowa dostawa!!!) i będę się biła o łupy. No i czapki muszę kupić, takie z uszkami... Chyba dziś zawalę noc na allegro.

My na spacerki wychodzimy w dresiku na body z krótkim rękawkiem, spodenkach i skarpetkach, ale nie było jakoś super zimno 18-20st C. W domu jeszcze bryka w samym bodziaku, bo mamy ciepło, dopiero ostatnie dwie noce śpi w pajacyku, ale to dlatego, ze niedługo z nich wyrośnie, odkopuje sie w nocy, no i że mamy otwarte okno, ale nadal pod letnią kołderką.
A co do ostatnich zakupów, to rzuciłam hasło w rodzinie, że nie mogę upatrzyć dla synusia ładnych dżinsików i mały dostał 3! Od obu babci i cioci! Na jesień mam zamiar kupić małemu komplecik polarowy na zamek - już miała upatrzony, tylko rozmiaru nie było (tym razem nie będę nic mówić :-)), no i przydałaby się jakaś kurteczka. No a na potem kombinezon.
Niektórzy zakładają spodnie na pajace. A czy rajstopki są unisex, czy różnią się czymś te dla chłopca i dziewczynki?
Aletko masz już ubranko dla synusia na chrzest? Ja kupiłam, ale bawełniane i niestety nie za grube, więc jak będzie zimno, to trzeba będzie synka ubrać na cebulkę.

reklama
mały w nocy dzisiaj spał juz w pajacyku bo zauważyłam że poprzedniej nocy było mu chłodno :tak: a dzisiaj to nawet po domu ma śpioszki i kaftanik bo prawde mówiąc to za ciepło nie jest - ehhh jesień już przyszła ...

Do góry