reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

jeszcze nie kupuje - tzn mnostwo nakupowalam w ciazowym szalenstwie - niektore spodnie i bluzy nawet na 80 - tak wiec raczej zime w nich moj maly przechodzi, gorzej z "bielizna" ale to sie dokupi, co za sie tyczy kombinezonu - to kupie wiekszy zeby malemu bylo wygodnie a nie scisniety jak sardynka - w naszym przypadku pewnie to bedzie 74-80 (teraz ma 60 cm)

reklama
Ja właśnie licytuję kombinezon ale chyba przegięłam z rozmiarem, bo 86 :dry: Piotrek teraz nosi 74, więc chyba kupię na zimę na 80.

czy ja wiem??? 80-86 niewielka roznica a przez te 3 m-ce Piotrus moze jeszcze sporo podrosnac - zreszta nie problem z listopadem ale przeciez pewnie ponosi kombinezon do marca a to cale pol roku

My dostaliśmy po synku mojej przyjaciółki na 80. I do tego superowy cieplutki polarek na 74, więc jesienno - zimowe grubsze zakupy mam z głowy

my też kupiliśmy kilka sztuk dresików i spodenek cieplutkich, body z krotkim rekawem tez caly czas dikupuje bo to sie w domu sprawdza albo pod dresik na przykład :-D pajacyków nie kupuje bo mi się juz nie podobaja :zawstydzona/y: a te co kupilam w ciazy leza nie uzywane ale to dlatego ze sa z weluru a przeciez cieplo jest :zawstydzona/y: ale jak nie wyrosnie to pewnie mu kilka razy na chlodniejsze dni zaloze :tak:

co do kombinezonu to ja jeszcze nie kupuje - rozejrze sie bliżej zimy bo teraz to nawet w sklepach jeszcze tak za bardzo nie ma - pewnie kolo listopada kupie chyba ze bedzie potrzebny wczesniej ;-)

dzisiaj kupilam w carfurze kurteczke za 18 zloty taka z takiego materialu co powietrza nie przepuszcza i podszyta polarkiem w sam raz nad morze we wrzesniu i na poczatek jesieni :tak:a ciuszki musze juz kupowac na 74 :tak:
chcialabym dokupic troche bodziakow z dlugm rekawem ale mam mnostwo koszulek wiec lepiej zeby wynosil to co ma a potem juz na 80 mu kupie :tak:

O kupnie kombinezonu jeszcze nie myślałam. Ma niby w spadku ale wydaje mi się że chyba bedzie za mały (choć moja mama upiera sie że wejdzie w niego). Tylko że do zimy to jeszcze troche czasu mamy.

taką sprawę mam mamusie. robi się już chłodno i zakładanie spodni na gołe nóżki powoli trzeba wykluczyc. co zakładać pod spodnie??? rajstopki? czy śpioszki? ale to drugie mnie mi odpowiada.

reklama
Ja spotkałam fajną przecenę w C&A - 3 szt. rajstopek za cale... 7,99!!!

Granatowe, bawełniane, baaaardzo fajne - mały już nosił i nie protestował.

Teraz nie wiem tylko co z rączkami - okropnie mu marzną, nawet, gdy nie jest mu zimno. Na rękawiczki to jakoś za wcześnie mi się wydaje :eek: No ale co? Zostawić mu takie lody??

Do góry